Wysłany: 27-11-2013, 16:14 Moja córa zakochała się w chow chowach
Hej wszystkim Moja córa zachorowała na chow chowa. Nic innego nie słyszymy w domu, tylko chow i chow. Z żoną chcemy wziąć pieska z tej hodowli http://alegratka.pl/oglos...88e6078339cbc36 Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek info na temat tych piesków Czy to dobre towarzystwo dla laba?
Najlepiej poczytaj o ich charakterze.Pewnie jak wychowają się od szczeniaka powinni się dogadać.
Niestety u nas mijamy się z 3 psiakami tej rasy i psiaki nie tolerują mojego raczej ugodowego psa
Z tego co słyszałam to mają bardzo dominujący charakterek,ale przecież nie tylko ta rasa ma taki
ja o chow chow słyszalam, że bywają agresywne, silnie dominujące, mimo że wyglądają jak przytulanki anna34 ma rację, lepiej najpierw "przestudiować" rasę
Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Wiek: 39 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-11-2013, 17:22
adamek_zet napisał/a:
Czy to dobre towarzystwo dla laba?
zastanów się czy to dobre towarzystwo dla córki
Tak jak poprzedniczki - mocno się wywiedz wszystkiego
Mnie też się o uszy obiło, że to nie miśki przytulanki
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador
Wiek: 40 Dołączyła: 16 Sie 2010 Posty: 523 Skąd: Małopolska
Wysłany: 27-11-2013, 18:36
Przeczytałam ten opis, który zamieściła aganica, i choć to bardzo piękne psy to jednak wymagają dużo pracy ze strony właścicieli, by były dobrze ułożone, fakt faktem że każdy pies może pokazać swój charakterek, ale ja chyba nie zdecydowałabym się na psa tej rasy, ze względu na jego silną psią osobowość, pytanie jest takie czy właściciel będzie mieć na tyle czasu, by poświęcić go na odpowiednie wychowanie tej silnej psiej osobowości? Ja wolę raczej bardziej spokojniejsze rasy, bez większych predyspozycji do dominacji i nie tak silnej osobowości. Już przykład Ramzesa pokazał mi że lab też ma swój charakterek, a w świadomości wielu ludzi jest to typowa przytulanka, taka ciapa jakbym to nazwała, a mnie się trafił lab z charakterem, którego udało się okiełznąć na tyle by powiedzieć, że jest najwspanialszym psem pod słońcem, ale poświęciłam na to maksimum czasu jakie miałam. Chow- Chow jest piękny, ale też chyba nie dla wszystkich
_________________ "Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - Louis Sabin
Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010
Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014
Wiek: 45 Dołączyła: 12 Mar 2011 Posty: 5261 Skąd: warszawa
Wysłany: 28-11-2013, 13:44
adamek_zet, mój wujek ma suczke tej rasy.Aurelia,( tak nazywa sie suczka) jest agresywna w stosunku ludzi,jak ktoś przychodzi musza ja zamykać w sypialni ,suczka nie lubi dzieci,z tego co wiem ta rasa nie nadaje sie na psiaka -przytulaka
Z żoną chcemy wziąć pieska z tej hodowli http://alegratka.pl/oglos...88e6078339cbc36 Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek info na temat tych piesków Czy to dobre towarzystwo dla laba?
W jakim wieku jest Wasz Lab ? to piesek tak ?
Chciecie szczeniaka psa czy sukę?
Chow-chow to indywidualiści zupełne przeciwieństwo Labradora, także nie wiem jakie oczekiwania ma córka wobec psa tej rasy ?
Co ją tak urzekło że akurat chow-chow ?
No i w jakim wieku jest córka bo co innego jak to dorastająca osoba która nie tak długo wyprowadzi się z domu wraz ze swoim chow-chow
A inaczej jak uczeń podstawówki który zakochał się...w puchatej kuleczce..
Chow-chow są dosyć wymagającą rasą. Nie tylko pod względem pielęgnacji, ale też i wychowania. Oczywiście każdy pies ma swój charakter i nie można do danej rasy przypiąć ogólnej łatki...
Fakt faktem że chowy na pewno nie są psami przytulankami. Są to psy niezależne, uparte, po prostu mają trudny charakter. Na pewno nie może być to pies dla dziecka, lecz dla całej rodziny. Uważam że mało który pies a na pewno mało który Chow będzie się podporządkowywał dziecku, dla psów dzieci są raczej szczeniętami którymi należy się opiekować a nie przywódcami stada
Myślę że Chow junior powinien się dogadać z labkiem, jeżeli będą się razem wychowywały od szczenięcia. Natomiast problemy mogą się pojawić kiedy Chow będzie dorastał i zacznie podporządkowywać sobie labka...
Jeszcze raz radzę się zastanowić, poczytać o rasie, popytać znanych i dobrych hodowców którzy znają się na rasie i dbają o swoje psy.
Wiek: 40 Dołączyła: 16 Sie 2010 Posty: 523 Skąd: Małopolska
Wysłany: 02-12-2013, 02:31
Cytat:
Fakt faktem że chowy na pewno nie są psami przytulankami.
Dla mnie osobiście to już jest argument, gdyż kocham psie towarzystwo, takie które towarzyszy mi zawsze i wszędzie, uroda psa bo jest piękny i puchaty niekonicznie idzie w parze z jego osobowością, cechami danej rasy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum