Witam wszystkich,jestem tu nowy,długo nosiłem się z zamiarem napisania tego postu..... 11.08.2010 odszedł mój najdroższy przyjaciel miał 11 lat nazywał się Dino...nie był labkiem ale o tym potem. Nasza walka o każdy dzień zaczęła się w listopadzie 2009,Dinus pewnego dnia zaczął kuleć na lewą tylną łapkę,niezliczone wizyty u weterynarza,zastrzyki,tabletki i była poprawa bardzo znaczna i trwala dosyc długo bo do lipca tego roku. Pod koniec lipca pies znów zaczął kuleć i na tej łapce pojawiła się gruba narośl,a za parę godzin Dinuś zaczął mieć problemy również ze zdrową tylną łapką,znowu natychmiastowa wizyta u weta...rentgen...biopsja....diagnoza...osteosarcoma.... rak kośći.. świat mi sie zawalił..... Amputacja chorej łapy nie wchodziła w grę(zatakowany kręgosłup).....wyniki biopsji były dopiero 10 sierpnia,a ten drugi atak tego paskudnego raczyska koniec lipca,w tym czasie Dino był na sterydach i rimadylu,ketonalu i innych...pomagałem mu jak mogłem,nosiłem i wnosiłem pod schody,na spacerach miał założone specjalne szelki na jego tył,tak żeby tylne nogi nie były obciążone.....11-go sierpnia po zapoznaniu się z wynikami biopsji...decyzja...jedyna możliwa, choć z wielkim bólem serca...eutanazja....trzymałem go na kolanach....łzy zalewały mi oczy...weterynarz podał zastrzyk,potem drugi....a Dino już był wolny...lekko chrapnął.........i odszedł na tęczowy..... teraz serce mi krwawi...męczę się strasznie,wszędzie go widzę....te jego wierne oczy....wybrałem już drugiego pieska,wybór padł na labka
nie moge wchodzić na tęczowy mostek i tego typu działy bo mi sie smutno robi i płacze ,a szkoda twojego psiaka oj szkoda gdybym złowił złotą rybke to poprosił bym o to aby ludzie nie krzywdzili psów i żeby pieski tak krótko nie żyły szkoda mi psiaka
_________________ Pies to również kolega
Pies to najlepszy stróż
Pies budzi cie rano wspaniałym lizaniem
Pies to najwierniejszy przyjaciel na całe życie!
Nasza Galeria:http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=2063
Nasze video:http://forum.labradory.org/viewtopic.php?p=112235#112235
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum