Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: AnIeLa
08-03-2011, 17:07
BRUTUS w Rudzie Ślaskiej.
Autor Wiadomość
Jolanta+ 

Wysłany: 07-12-2010, 08:21   BRUTUS w Rudzie Ślaskiej.

SPOŁECZNE SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT TOZ "FAUNA"
IM. ŚW FRANCISZKA Z ASYŻU
ul. Bujoczka
41-700 Ruda Śląska
Tel: (32) 24-80-362, 501 215 284
E-mail: schronisko@fauna.rsl.pl

Brutus

Opis:
Duży, biszkoptowy psiak w typie labradora.

Cechy charakteru:
O Brutusie można powiedzieć, że ma za sobą bagaż doświadczeń i to niekoniecznie tych dobrych. Był kupiony na giełdzie jako szczeniak labradora, jednak nie do końca wyrósł na rasowego więc rozczarowany właściciel postanowił małego, dorastającego szczeniaka, pragnącego towarzystwa i miłości uwiązać na łańcuchu na ogródku. Tym samym skazał go na ogromne cierpienie. Kiedy podrósł udało mu się uciec i trafił do schroniska. Właściciel chciał go zabrać z powrotem, ale pracownicy nie pozwolili na to, by pies wracał do takich warunków. Po pewnym czasie wydawałoby się, że szczęście uśmiechnęło się do Brutusa i znalazł dom. Wydawałoby się, że nic lepszego nie może się zdarzyć, duża rodzinka z dziećmi, domek z ogrodem na wsi. Jednak rodzina stwierdziła, że psiak jest zbyt aktywny i egzekwuje na nich spacery, bo samotne bieganie po ogrodzie mu nie wystarcza. Zaczął więc uciekać. Widać też, że był dość konkretnie karany, bo gdy tylko podniesie się rękę mocno mruży oczy i kładzie się na zmieni. Ludzie postanowili go zwrócić do schroniska, gdzie kompletnie sobie nie radzi. Wszędzie psy go dominują i przeganiają. Jest smutny i chyba powoli traci nadzieję, że ktoś jeszcze go pokocha. To psiak o wspaniałym charakterze. Bardzo łagodny, uległy i zrównoważony. Uwielbia wspólne spacery na pola z wolontariuszami. Trzeba poświęcić mu tylko trochę czasu, aby wszystko było takie jak należy. Prosimy dla niego o dom spokojny, cierpliwy i doświadczony...

Inne: Kastracja.
Kontakt w sprawie Brutusa: 509471357 lub 510268586

Status: czeka na adopcję

AnIeLa 

Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 31-12-2010, 07:37   

Jolanta+, czy psiak jest nadal do adopcji?

SandraiToffik 
MÓJ SENS ISTNIENIA

Mój labrador: Toffik
Pies urodził się:
Sierpień 2008

Wysłany: 31-12-2010, 12:04   

Rok temu byłam w tym schronisku. :-P W wakacje zamierzam zostać tam wolontariuszką.
Mam nadzieję, że Brutus znajdzie dom. :)
Nauczyłeś mnie prawdziwie kochać, bezgranicznie ufać, wierzyć w sens istnienia. Wyleczyłeś mnie z depresji, uratowałeś mi życie. Właśnie Tobie wszystko zawdzięczam. Jesteś moim oczkiem w głowie, światełkiem w tunelu, lekiem na smutek. Kocham Cię.

AnIeLa 

Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 08-03-2011, 17:07   

Brak nowych informacji temat przenosze.

Odpowiedz do tematu