Przesunięty przez: AnIeLa 15-02-2011, 13:14 |
Helios- przystojniak ze schroniska już na zawsze u Renaty :) |
| Autor |
Wiadomość |
AnIeLa

Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Pomogła: 5 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
|
Wysłany: 01-02-2011, 11:53 Helios- przystojniak ze schroniska już na zawsze u Renaty :)
|
|
|
maść: biszkoptowa
sterylizacja: nie
miejsce pobytu: schronisko Oborniki
Helios jest psem pozytywnym. Nastawiony dobrze do innych psów jak również suczek. Ze względu na to, że przebywa w schronisku zabrany na spacer bardzo ciągnie na smycz, aczkolwiek podstawowe szkolenie powinno to wyeliminować.
Do dzieci i ludzi jest nastawiony bardzo pozytywnie bardzo lubi rozdawać "całusy" lubi być głaskany.
Lubi zabawy z innymi psami także będzie można spotykać się w większym psim gronie
Zachowanie w domu -poprawne.
Psiak ma dość nietypową urodę jest tzw NBP czyli nie posiada czarnego pigmentu co tylko dodaje mu uroku
źródło : http://www.labradorretrie...der=asc&start=0 |
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
 |
| Ostatnio zmieniony przez AnIeLa 15-02-2011, 13:15, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
AnTrOpKa

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007
Pomogła: 6 razy Wiek: 39 Dołączyła: 25 Lis 2007 Posty: 6578 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 01-02-2011, 12:52
|
|
|
O jaaa! Jaki cudny!! Labrador w schronisku - masakra Aż mnie ściska w serce jak myśle, co on tam musi przezywac |
|
 |
ENQA
Marzena & Atos

Mój labrador: Atos
Pies urodził się:
16.09.2007
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Lis 2009 Posty: 610 Skąd: Malczyce k/Wrocławia
|
|
|
|
 |
jkasia
Kasia

Mój labrador: Kasta
Suczka urodziła się:
05,02,2010
Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 20 Kwi 2010 Posty: 4413 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
AnIeLa

Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
|
Wysłany: 03-02-2011, 19:20
|
|
|
Pędzę z wieściami. ren_ata71 , która znalazła chłopaka w schronisku i wychodziła z Nim na spacery po dzisiejszym spacerze nie mogła go tam odprowadzić. Także Helios jest na DT u ren_ata71 |
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
 |
|
|
|
 |
jkasia
Kasia

Suczka urodziła się:
05,02,2010
|
|
|
|
 |
ENQA
Marzena & Atos

Mój labrador: Atos
Pies urodził się:
16.09.2007
Wiek: 38 Dołączyła: 09 Lis 2009 Posty: 610 Skąd: Malczyce k/Wrocławia
|
|
|
|
 |
AnIeLa

Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
|
Wysłany: 10-02-2011, 11:52
|
|
|
| Renata napisał/a: | No nie ma do czego się przyczepic wobec tego psa. I nie pisze tego dlatego że chce znaleźć mu dom
W domu nie odstępuje nas na krok, misiak do tulenia, który tylko by nas lizał.
W relacjach z Midasem bezproblemowo, a wiemy jaki jest Midas
Najbardziej mnie rozbawiło jak Helios zmeczony zabawą,wrazeniami chciał spac a Midas stawał nad nim i szczekał żeby się z nim bawił
Helios nie ma tez jakis zachowan lękowych.
No nie podobała mu sie kąpiel
A propos kąpiel, jak dzis go kąpałam kiedy mogę zakroplic go na pchły,kleszcze?? |
| Cytat: | Myslałam, że jak pies jest w nowym miejscu to nie umie znalezc sobie miejsca, krąży...
A Helios.... połozył się w legowisku, ktore mu uszykowałam i przespał tam całą noc Żadnych ale to zadnych atrakcji w nocy
Wstalismy całą trójką 7.30 do sklepu po bułki-siusiu,kupa i grzecznie chłopaki sobie szły. Wspolne miska w miske sniadanko i potem zabawa
Teraz śpią |
| Cytat: | Troche z tego co zaobserwowałam
Helios to spokojny psiak (duzo spokojniejszy niz Midas ) Bardzo pogodny, radosny-co niestety objawia się skakaniem na ludzi... dzis normalnie totalnie zostałam obskakana gdy wyszłam ze sklepu a on był na chwile przywiazany pod sklepem (niestety zostawiony buntował się szczekaniem)
W domu bez zarzutów. Decyzja o jego przyjsciu do nas była nagła i nie przygotowałam domu np przez pochowanie butów, przedmiotow w zasiegu psa itp Ale okazało sie to niepotrzebne Helios nic nie bierze... i o dziwo nie bierze tez zabawek psich.
W lesie. Idą z Midasem jak dwa niuchacze nie bawią sie w lesie. Pusciłam go ze smyczy dzisiaj... biegł sporo do przodu, ale przywołany przybiegał. Reaguje coraz lepiej na imie Helios.
Chłopacy jednak "poszli" mi w lesie za suczką Wołałam sobie wołałam i... Helios pierwszy do mnie wrocił.
W samchodzie. Helios musiał jezdzic autem, bo jak tylko oworzyłam klape bagaznika juz siedział w srodku. Podczas jazdy grzecznie połozył sie... zero szczekania.
Rozmawiałam dzis z weterynarzem, na wscieklizne został zaszczepiony 26.01 wiec pozostałe szczepienia za miesiac od tego. Jest odrobaczony |
| Cytat: |
Ale chłopaki dały mi popalić na spacerze :yes:
Na samym poczatku podcieły mnie smycza i lezałam w kałuzy :lmao:
Dobrze, ze szłam do lasu i nikt mnie nie widział...
Potem ciągnęły jak dwa konie pociągowe... musiałam komicznie z nimi wygladac... cała w błocie i lecaca za dwoma labkami :rotfl:
Musze zabierac ich osobno, bo Midas się uwstecznia a Helios nie nauczy sie w ten sposob chodzic na smyczy
Teraz smacznie śpią jak dwa aniołki :angel: :angel: |
| Cytat: | Tak jak obserwuje jego zachowanie wysuwają się pewne wnioski...
Był raczej u kogoś w domu... bez zatrzeżen zachowuje sie w domu. Chyba zna co to łóżko, bo próbuje się do niego przemycać
Sygnalizuje chęć wyjścia na siku, kupę stojąc przed drzwiami i załatwia "sprawe" na szybcika w ogrodzie i zaraz wraca do domu.
Nie umie chodzic na smyczy, nie reaguje na słowo "spacer".
Ma poduszki na łapkach mięciutkie jakby za duzo nie chodził na spacery.
Wiec tak sobie mysle, że mieszkał gdzies w domku z ogrodem i był po prostu wypuszczany na ogrod.
Nie zna zabawek, komend... moze był u jakis starszych ludzi?
Bardzo przytulaśny, uwielbia byc miziany.
No i usłuchany bardzo. Dzis poszłam z psiakami do lasu, no sama i one dwa
Wczoraj mnie przewrociły... wiec dzis Midas szedł na dwóch złaczonych smyczach (żeby miał spory luz) a Helios biegł luźno.... na kazde moje przywołanie reagował natychmiast Wzor psa |
Może ktoś zechce wypieczonego biszkopta ?
źródło : http://labradorretriever....der=asc&start=0 |
 |
|
|
|
 |
mlena

Mój labrador: Blues
Pies urodził się:
02.09.2010
Wiek: 48 Dołączyła: 02 Lis 2010 Posty: 642 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 10-02-2011, 12:38
|
|
|
| nie ma co dużo pisać jest cudny prawdziwa piękność na pewno szybko znajdzie dom |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
 |
|
|
|
 |
joanna

Mój labrador: BRANDO
Pies urodził się:
15 01 2010
Pomogła: 5 razy Wiek: 56 Dołączyła: 30 Sty 2010 Posty: 568 Skąd: Bielsko biała
|
Wysłany: 12-02-2011, 14:57
|
|
|
| jeden z najpiękniejszych labków jakie w życiu widziałam...ehh a z tego co wiem to anielski charakter |
_________________ "Miłość do psa jest najdziwniejszą rzeczą,przy niej relacje z ludźmi stają się nudne jak owsianka" John Grogan "Marley and me'--------------------
galeria Brandusa-zapraszamy http://forum.labradory.or...er=asc&start=40
 |
|
|
|
 |
AnIeLa

Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
|
Wysłany: 15-02-2011, 13:13
|
|
|
Helios nie szuka domku. Zostanie chłopak u Renatki która wzięła go na DT
Powodzenia ! |
 |
|
|
|
 |
Ryniu

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019
Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022
Pomógł: 27 razy Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 27550 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 15-02-2011, 13:43
|
|
|
Fantastyczna wiadomość, ale jeszcze w sobotę rozmawialiśmy na wystawie i nic nie mówiła. Lubię takie zaskoczenia |
|
 |
AnIeLa

Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
|
Wysłany: 15-02-2011, 19:05
|
|
|
Ryniu, bo to prezent walentynkowy od Renatki chłopaków |
 |
|
|
|
 |
jkasia
Kasia

Suczka urodziła się:
05,02,2010
|
|
|
|
 |
joanna

Mój labrador: BRANDO
Pies urodził się:
15 01 2010
Pomogła: 5 razy Wiek: 56 Dołączyła: 30 Sty 2010 Posty: 568 Skąd: Bielsko biała
|
Wysłany: 16-02-2011, 22:14
|
|
|
| i to sie nazywa miłość |
_________________ "Miłość do psa jest najdziwniejszą rzeczą,przy niej relacje z ludźmi stają się nudne jak owsianka" John Grogan "Marley and me'--------------------
galeria Brandusa-zapraszamy http://forum.labradory.or...er=asc&start=40
 |
|
|
|
 |
Ewelina
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007
Mój labrador: Serdusia