Wygląd: Średni pies (nie suczka) o czarnym umaszczeniu z białym krawatem. Ma również białe "skarpetki" na przednich oraz tylnych łapach.
Opis (jednego z pracowników): Diablica na dom czeka już 2 lata. To psiak całkowicie oddany człowiekowi. Najchętniej nie odchodziłby od niego na krok. Bardzo lubi spacery, pieszczoty i zabawę. Zgadza się z psami, lubi dzieci, dobrze zachowuje się w pomieszczeniach. Idealny pies rodzinny.
Moje spostrzeżenia: Po pierwszym spotkaniu zauważyłam, że czworonóg jest trochę zlękniony. Jednak to bardzo przyjacielski i łagodny, a zarazem spokojny pupil. Idealnie chodzi na smyczy, ani troszkę nie szarpie. Uwielbia spacery - podczas nich macha ogonem.
Cechuje go ogromna wierność - po kilku minutach spacerowania odwdzięczył się polizaniem mnie po twarzy oraz podaniem mi łapy.
Ten pies zasługuje na miłość!
Kochani Forumowicze, jeśli ktoś z Was mógłby wziąć Diablicę, przynajmniej na Dom Tymczasowy, byłabym mu ogromnie wdzięczna. Aktualnie zwierzę przebywa w Społecznym Schronisku dla Zwierząt TOZ "Fauna" im. św. Franciszka z Asyżu. Na razie ma zapewnioną moją opiekę, gdyż jestem jego wirtualną właścicielką. Aczkolwiek nie mogę codziennie po kilkanaście godz. przebywać w schronisku ze względu na różne przyczyny. Uważam również, że lepiej byłoby dla psa, gdyby znalazł prawdziwy, ciepły dom.
Adres:
SPOŁECZNE SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT TOZ "FAUNA"
IM. ŚW FRANCISZKA Z ASYŻU
ul. Bujoczka
41-700 Ruda Śląska
Tel: (32) 24-80-362, 501 215 284
E-mail: schronisko@fauna.rsl.pl
[ Dodano: 26-06-2011, 14:24 ]
Nikt nie jest chętny?
_________________ Nauczyłeś mnie prawdziwie kochać, bezgranicznie ufać, wierzyć w sens istnienia. Wyleczyłeś mnie z depresji, uratowałeś mi życie. Właśnie Tobie wszystko zawdzięczam. Jesteś moim oczkiem w głowie, światełkiem w tunelu, lekiem na smutek. Kocham Cię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum