Wysłany: 23-05-2011, 23:02 Snikers na łańcuchu czeka na dom
SNIKERS tak ma na imię
Cyt. betka z dogomanii
Cytat:
Niestety: dzieli los wielu psów na wsi – > łańcuch (poskręcany)/ 24 godziny na dobę , futro na szyi wytarte od tego łańcucha, krzywa nieocieplana buda, wokół błoto, moczony chleb jako danie główne.....
Obserwuję go od około roku. Ostatnio zarysowały się żebra . Za zgodą właścicieli zaczęłam go dokarmiać. Mięso znika w mig. Grzebie biedak w tym błocie w nadziei, że jeszcze coś tam znajdzie. Tak smutno patrzy gdy odchodzę .
Jego obecna pani powiedziała, że chętnie odda go komuś, u kogo miałby się lepiej. Ludzie są OK, ale sami potrzebują pomocy.
A zatem - szukam dla pieska nowego domu.
Dla niego nawet kojec i ciepła buda będą rajem....
Może Ktoś szuka stróża i wiernego przyjaciela?
Oto biedaczek serce się kraje !
Psiak ma na imię Snikers . Miejsce w którym przebywa to z pewnością nie są warunki nawet na worek śmieci . Zobaczyłam go na straszne krótkim poskręcanym łańcuchu, może z 1,5 metra miał. Wszędzie wystawały druciki - obłęd. Nie miał szans nawet, żeby schować się do budy . Stał w prażącym słońcu. Coś okropnego. Na szyi ma już ślady i to znaczące. Widać , że rana na karku jest juz zabliźniona
Nie mógł zostac na tym łańcuchu , miałam ze sobą obrożę skórzaną i natychmiast mu ja zmieniliśmy .
Pilnie potrzebuje pomocy ! :cry:
całość pochodzi z postu Basia i Barni na Labradory.info
Ryniu byś dodał, że Snikers jest już w hotelu, mamy opłacony pierwszy miesiąc, jest wykastrowany,ogloszenia są zrobione
jeszcze tylko pracujemy nad plakatem i poprosze Was o udostępnienie plakatów w swoim mieście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum