Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: FADO- Martyna
24-05-2016, 16:50
Lord 12 lat w jednym mieszkaniu i... schronisko
Autor Wiadomość
Ryniu 

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019

Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022

Wysłany: 16-05-2016, 23:40   Lord 12 lat w jednym mieszkaniu i... schronisko

Nie możemy pozwolić by skończył w schronisku lub na ulicy!!! Mamy na to dwa dni!!!

Piękne czekoladowe futro, rodowód, nawet „szlacheckie” ( w psim sensie) pochodzenie najwyraźniej nie gwarantuje szczęścia … Co z tego, że wiernie trwał przy swoim człowieku przez 12 lat? Co z tego, że był powodem do dumy w czasie wystaw? Czy jako syn championa może być spokojny o swoją starość? Niestety nie!!!

Nagle, z dnia na dzień – życie tego psa legło w gruzach. Z dnia na dzień, po 12 latach spacerów i spokojnego, domowego życia – stał się niepotrzebny, stał się problemem w realizacji osobistych planów właściciela. Musimy działać – jeśli nie znajdziemy Dobrego Człowieka, który do tego psa wyciągnie swoją pomocną dłoń – nie mamy wątpliwości, że w ciągu najbliższych 2-3 dni pies trafi do schroniska lub na ulicę… Niestety wiemy, że dla niego napisano już czarny scenariusz. Obawiamy się nawet tego, że może dojść do realizacji tego najczarniejszego z czarnych …

Nie mamy siły dyskutować o ludzkim okrucieństwie i braku odpowiedzialności. Nie możemy tego teraz robić – całą energię skupić musimy na szukaniu domu temu psu. MAMY NA TO DOSŁOWNIE DWA DNI !!!

Pukamy z całych sił do serc Dobrych Ludzi. Pilnie szukamy domu dla tego pięknego czekoladowego seniora. Szukamy kogoś, kogo nie przestraszy wiek psa, kto nie patrząc na jego datę urodzenia – pozwoli mu nie stracić wiary w dobro człowieka, kto go przytuli i pozwoli mu na godną, szczęśliwą starość.

Nie trudno zgadnąć, co czuje wierne 12 letnie psie serce stając oko w oko z problemem bezdomności… Nie pozwólmy by pękło z rozpaczy!!!

Szukamy BARDZO PILNIE Domu Stałego lub Domu Tymczasowego !!!

Pies znajduje się w województwie podkarpackim (Przemyśl) . Transport w miarę możliwości zapewniamy.

Oprac. A.Stępień

Szukamy BARDZO PILNIE Domu Tymczasowego w Krakowie lub bliskich okolicach na okres 19-21 maja. Najlepiej, by Dom Tymczasowy był odpowiedni dla pieska w tym wieku, tzn. z małą ilością schodów itp.
Potrzebny też będzie transport na sobotę (21 maja) z Krakowa na północ w stronę Poznania, obojętnie dokąd (np Częstochowa, Łódź).

Ryniu 

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019

Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022

Wysłany: 18-05-2016, 15:14   

Dziękujemy Pani Magdzie z Przemyśla za odebranie psa od właściciela, transport do Krakowa.
Dziękujemy Pani Agnieszce Majer z Częstochowy za transport z Krakowa do Częstochowy, przetrzymanie psa do czasu odebrania go przez dom stały pod Poznaniem. Mam nadzieję że wszystko przebiegnie według misternego planu :)

monikaia 

Mój labrador: GRAND
Pies urodził się:
17.08.2010-20.05.2020

Wysłany: 18-05-2016, 16:30   

Aa teraz rozumiem :) Nie mogłam się połapać w tych transportach :-P Fajnie że znaleźli się ludzie i pomogli Lordowi:) Dużo szczęścia w domu stałym kochany piesku. Wierze że teraz juz zostaniesz tam na zawsze bo zaslugujesz na prawdziwy kochający dom ;*

FADO- Martyna 

Mój labrador: FADO
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 24-05-2016, 16:50   

Juz w swoim domu stalym :) :)

Chelsea 

Mój labrador: CHELSEA Królowa jest tylko jedna
Suczka urodziła się:
31.10.2010

Mój labrador: SZANTA
Suczka urodziła się:
2010