Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Anime&manga ^^
Autor Wiadomość
Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 17-03-2008, 16:40   Anime&manga ^^

Hejka! Mam pytanie...
Czy ktoś z was ogląda anime lub czyta mange? Jeśli tak to może polecił by ktoś jakiś fajny tytuł, który jest wart zainteresowania? Ja obecnie oglądam: "rozen maiden" i mam ochote zabrać się za oglądanie "Fullmetal Alchemist" choć słyszałam, że fabuła bardzo odbiega od mangi...A co do mangi to od czasu do czasu kupuje sobie jeden tomik Naruto bo anime to czy ja wiem czy jest fajne... moim zdaniem nie. Na razie mam kilka tomów Naruto bo niestety jest strasznie drogie ^^

Salerno 

Mój labrador: Bazylek [*]
Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021

Wysłany: 17-03-2008, 17:29   

Nie obrażając oczywiście nikogo, ja uważam, że to jest dla dzieci :-P

Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 17-03-2008, 17:31   

Patrycja napisał/a:
że to jest dla dzieci :-P

Oj nie powiedziąłm bym. Obejrzj sobie na youtubie AMV z anime "elfen lied" lub "higurashi no naku koro ni" to może wtedy zmienisz zdanie ^^

Salerno 

Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021

Wysłany: 17-03-2008, 17:33   

Nie zmienie zdania i oglądać też nie będę, dzięki :)

Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 17-03-2008, 17:34   

Cytat:
Nie zmienie zdania i oglądać też nie będę, dzięki :)

To w takim razie na jakiej podstawie sądzisz, że to jest dla dzieci? :)

AnTrOpKa 

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007

Wysłany: 17-03-2008, 19:22   

A ja nawet nie wiem ocb ;] ;] Ale kiedyś oglądałąm Czarodziejkę z Księżyca ;D

DODO
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 19:57   

AnTrOpKa napisał/a:

To nie anime.

Ja bardzo lubię oglądać oraz czytać te historie. Poruszają niezwykle ważne kwestie w życiu każdego człowieka: przyjaźń, miłość, oddanie drugiej osobie, poświęcenie, odwaga... Osobiście uważam, że japońscy są genialni jeśli chodzi o takie rzeczy. Te historie potrafią tak wciągnąć, że można siedzieć godzinami przed komputerem i patrzeć co się dzieje. Można to porównać do bardzo interesującej książki, której nie można przestać czytać do czasu aż zobaczysz wszystko.

Oto lista anime, które widziałem lub ciągle oglądam.
Naruto
Naruto Shippuden
Bleach
Demonbane
Death Note

Patrycja napisał/a:

Nie ośmieszaj się dziewczyno. Jakim prawem oceniasz coś czego nie oczy nie widziałaś? Można z tego wywnioskować, iż to właśnie jest bajka dla Ciebie "duże dziecko". Co jak co, ale nie puścisz anime dziecku, po pierwsze nic z niego nie zrozumie a po drugie nie jest to forma przekazu dla niego. Zamiast krytykować, zobacz a dopiero później oceniaj.

Salerno 

Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021

Wysłany: 17-03-2008, 20:48   

DODO napisał/a:
AnTrOpKa napisał/a:

To nie anime.

Ja bardzo lubię oglądać oraz czytać te historie. Poruszają niezwykle ważne kwestie w życiu każdego człowieka: przyjaźń, miłość, oddanie drugiej osobie, poświęcenie, odwaga... Osobiście uważam, że japońscy są genialni jeśli chodzi o takie rzeczy. Te historie potrafią tak wciągnąć, że można siedzieć godzinami przed komputerem i patrzeć co się dzieje. Można to porównać do bardzo interesującej książki, której nie można przestać czytać do czasu aż zobaczysz wszystko.

Oto lista anime, które widziałem lub ciągle oglądam.
Naruto
Naruto Shippuden
Bleach
Demonbane
Death Note

Patrycja napisał/a:

Nie ośmieszaj się dziewczyno. Jakim prawem oceniasz coś czego nie oczy nie widziałaś? Można z tego wywnioskować, iż to właśnie jest bajka dla Ciebie "duże dziecko". Co jak co, ale nie puścisz anime dziecku, po pierwsze nic z niego nie zrozumie a po drugie nie jest to forma przekazu dla niego. Zamiast krytykować, zobacz a dopiero później oceniaj.

DODO ja się nie ośmieszam, tylko wyraziłam swoja opnię do której mam prawo a Ty nie musisz się z nią zgadzać. To, że jest ona inna niz Twoja nie jest powodem abys tak do mnie pisał, powinieneś uszanować zdanie kogoś, które po prostu rózni się od mojego. Wyrażenie każdej opinii wiąze się z krytyką, tą złą i dobrą. Nie wypowiadam się na tematy, których nie znam. Zobaczyłam i oceniłam.

Bora 

Wysłany: 17-03-2008, 22:45   

Faktycznie anime zdecydowanie dla dzieci nie jest. I dzieci nie powinny go oglądać. Zaciekawiliście mnie tym. Zerknę sobie na youtube i zobacze co to was tak pasjonuje :) Co polecacie dla "zielonej"?

Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 17-03-2008, 22:53   

Bora napisał/a:
Co polecacie dla "zielonej"?

hmmm zależy co cię interesuje: komedia, komedia romantyczna,shounen, dramat, horror itp.
Z shounena to polecam Naruto ale raczej mange do poczytania), ale jeśli chcesz to możesz sięgnąć po anime nikt ci nie zabroni ^^
Z komedii to polecam "rozen maiden" (w sumie to jest gatunek przygoda,magia,komedia) bardzo ciekawe jak dla mnie. Z horroru polecam "higurashi no naku koro ni" (chociaż obejrzyj to troche później bo to bardzo ciężkie anime.

Bora 

Wysłany: 17-03-2008, 22:57   

Jagnes093 napisał/a:
[Z shounena to polecam

a to ten shou.... coś tam?

AnTrOpKa 

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007

Wysłany: 17-03-2008, 22:57   

A to są książki czy filmy jakieś ? Może podaj jakieś linki... chociaz dwa ;]

[ Dodano: Pon 17 Mar, 2008 ]
BOŻE! To jest jakaś psychodela! To takie coś m,a być? http://pl.youtube.com/watch?v=w2USCSQ3UPE

Matko...

Salerno 

Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021

Wysłany: 17-03-2008, 23:18   

Hahaha :D

inkapek 
Paulina&Neska

Mój labrador: Neska
Suczka urodziła się:
21.11.2005r.

Wysłany: 18-03-2008, 00:26   

Ja tego nie lubię, nie oglądam, omijam z daleka. :doubt:

DODO
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 00:35   

Cytat:
DODO ja się nie ośmieszam, tylko wyraziłam swoja opnię do której mam prawo a Ty nie musisz się z nią zgadzać. To, że jest ona inna niz Twoja nie jest powodem abys tak do mnie pisał, powinieneś uszanować zdanie kogoś, które po prostu rózni się od mojego. Wyrażenie każdej opinii wiąze się z krytyką, tą złą i dobrą. Nie wypowiadam się na tematy, których nie znam. Zobaczyłam i oceniłam.

Owszem ośmieszasz się. Swą opinię mogłabyś wygłosić gdybyś obejrzała choć jedną serię np. bardzo popularnego Naruto. Jak ja nie cierpię ludzi, którzy krytykują coś o czym tak naprawdę (przepraszam) gówno wiedzą.

Patrycja napisał/a:
Hahaha :D

Mówi samo za siebie.

--------------------------------------------------

Poniżej macie instrukcję mojego autorstwa do ściągania odcinków anime.

LINK

Bardzo dobrym programem do ściągania napisów jest Napiprojekt.

--------------------------------------------------

Bora napisał/a:
Faktycznie anime zdecydowanie dla dzieci nie jest. I dzieci nie powinny go oglądać. Zaciekawiliście mnie tym. Zerknę sobie na youtube i zobacze co to was tak pasjonuje :) Co polecacie dla "zielonej"?

Polecam Ci anime Bleach.

Bleach - download

A tutaj masz kilka teledysków które podpowiedzą Ci klimat z tego anime.

Teledysk 1
Teledysk 2
Teledysk 3

Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 18-03-2008, 16:00   

AnTrOpKa napisał/a:
BOŻE! To jest jakaś psychodela! To takie coś m,a być? http://pl.youtube.com/watch?v=w2USCSQ3UPE

No to to jest właśnie ten horror mimo trastycznych scen fabuła jest świetna i bardzo wciągająca i nie da się oczywiście przewidzieć co się dalej zdarzy mimo iż obejrzałam całą serie właściwie niewiem o co w tym wszystkim chodzi dopiero kiedy obejrzałam kilka odcinków 2 serii dopiero wtedy skapowałam o co tak naprawde w tym całym anime chodzi.
AnTrOpKa napisał/a:
A to są książki czy filmy jakieś ?

Manga to jest komiks najczęściej anime jest zrobione na podstawie właśnie mangi, choć nie jest to regułą Higurashi no naku koro ni jest zrobione na podstawie japońskiej przygodówki.

EDIT: duzo anime można pobrać z http://www.download-anime...p?id=anime.html
a napisy polecam także pobrać stąd: www.animesub.info

Salerno 

Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021

Wysłany: 18-03-2008, 18:46   

inkapek napisał/a:

Tak samo jak ja.
DODO czytanie ze zrozumienie jest Ci obce? Napisałam, że czegoś nie znając tego nie oceniam więc nie wiem o co Ci jeszcze chodzi.

DODO
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 21:43   

Patrycja napisał/a:
inkapek napisał/a:

Tak samo jak ja.

Coś mi się zdaje, że to Ty masz problem z interpretacją tekstu. O ile dobrze czytam to jest tam napisane, że omijasz z daleka więc nie widziałaś żadnej serii. Jak obejrzysz jedną serię jakiegoś anime to wówczas będziesz mogła powiedzieć, że to jest "be". inkapek napisała, że nie oglądała i nie zamierza. Nie napisała, iż jest to w jakimś stopniu złe, dziecinne itp. Ty nie oglądałaś wyraziłaś negatywną opinię i właśnie o to się kłócę z Tobą.

Bora 

Wysłany: 18-03-2008, 22:39   

To chyba jest tak, jak ktoś powie że nie lubi krewetek, chociaż nawet nie próbował. A potem sie okazuje, że są wyborne :lookdown:

Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 18-03-2008, 22:44   

Bora napisał/a:
To chyba jest tak, jak ktoś powie że nie lubi krewetek, chociaż nawet nie próbował. A potem sie okazuje, że są wyborne :lookdown:

Bardzo trafne porównanie. Ja KIEDYS BAAAARDZOO dawno sądziłam, że anime i manga to nic ciekawego, ale kiedy moja siostra kupiła 1 tom Naruto postanowiłam przeczytać kawałek i w końcu tak mnie wciągneło, że nie mogłam zatrzymać sie na jednym tomie musałam miec kolejny. Potem zaczełam ściagać przeróżne anime.
ps. polecam także obejrzeć anime "Wolfs rain" świetna fabuła, łada kreska i dziwwwwneee zakończenie ^^

Odpowiedz do tematu