Wysłany: 11-12-2011, 20:45 Zgrubienie kości czaszki
Witam. mam 8-miesięczną sunie. jak dotąd nie miałam z nią wielkich problemów jeśli chodzi o zdrowie jednak od miesiąca na jej żuchwie pojawiło się zgrubienie kości. wygląda to tak że piesek ma po podniesieniu głowy dwie bulwy, które rosną, są twarde jakby kości. byłam z nią u weterynarza i prawdopodobnie okostna mu rośnie ale co do diagnozy trzeba poczekać. czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim bądź słyszał?na necie wyczytałam że może to być osteopatia żuchwy. mam nadzieję że to jednak nie to. proszę napiszcie jeśli coś wiecie na ten temat jak go wyleczyć.pozdr
Ostatnio zmieniony przez tenshii 27-10-2012, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
piesek ma to na dolnej szczęce a dokładniej pod nią (żuchwa) i wygląda to tak, że jak podniesie głowę widać dwie bulwy o długości około 3 cm. jest to przy tylnych zębach tak jakby kość się rozrosła za bardzo.
_________________ ,,On jest Twoim przyjacielem,Twoim partnerem, Twoim obrońcą, Twoim psem. Ty jesteś Jego życiem, Jego miłością, Jego panem. On będzie Twój, wierny i posłuszny do ostatniego bicia Jego serca. Ty jesteś Mu winien zasłużyć na takie oddanie."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum