Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Operacja TPLO / TTA Szczecin
Autor Wiadomość
gosiekw 

Mój labrador: Maia
Wysłany: 11-04-2013, 09:26   Operacja TPLO / TTA Szczecin

Witam serdecznie

Poszukuje sprawdzonego weterynarza / kliniki weterynaryjnej ktora przeprowadza operacje metoda TPLO lub TAA w Szczecinie lub okolicach.
Czy ktos z Was kozystal z takich uslug?
Moja sunia jest juz zdjagnozowana, teraz poszukuje kompetentnego lekarza ktory dobrze sie nia zajmie.

Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Gosia

monia.b.sz 

Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
14.04.2012

Mój labrador: Nuki (mieszaniec)
Pies urodził się:
16.07.2014

Wysłany: 27-05-2013, 17:57   

Witam, jeśli ktoś zna dobrego chirurga/ortopedę w okolicach Wrocławia to również proszę o namiary.

Almathea83 

Mój labrador: Moreno (Amor Sin Limite)
Pies urodził się:
08.09.2011

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 27-05-2013, 18:00   

monia.b.sz, znanym we Wrocławiu chirurgiem ortopedą jest dr Kirstein, przyjmuje w klinice na Ślężnej (jej nazwa to Interwet: http://www.interwet.pl/)

Galeria Moreno: http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=6773 :-)

torrezowaty 
Torrez

Mój labrador: Torrez
Pies urodził się:
10.03.2012

Wysłany: 29-05-2013, 17:15   

Torkowi wszyscy polecali we Wrocławiu dr n. wet Janusza Bieżyńskiego i właśnie u niego Torek będzie operowany.

koronocha 
Agnieszka i Luna :)

Suczka urodziła się:
17.12.2004-21.04.2014 [*]

Mój labrador: Charcik włoski(Nessie-Gorzowska Panorama FCI)
Suczka urodziła się:
12.07.2013

Mój labrador: Whippet(Shila Slim Extreme FCI)
Suczka urodziła się:
17.06.2014

Wysłany: 07-06-2013, 21:26   

A czy ktoś może polecić dobrego ortopedę z okolic Poznania?

monia.b.sz 

Suczka urodziła się:
14.04.2012

Pies urodził się:
16.07.2014

Wysłany: 15-07-2013, 20:48   

Almathea83 napisał/a:
monia.b.sz, znanym we Wrocławiu chirurgiem ortopedą jest dr Kirstein, przyjmuje w klinice na Ślężnej (jej nazwa to Interwet: http://www.interwet.pl/)

Mój wet również polecił lek wet kirsteina więc postanowiłam pokonać 150 km i pojechać na wizytę. Opłacało się. Wrażenie bardzo pozytywne.
Ciągle żartuje, opowiada dokładnie co robi a co będzie robił z psiakiem. W środę mamy zabieg. Damy znać co i jak kiedy będzie już po.
Jedyny minus to ceny. Za wizytę ze zdj RTG i zastrzykiem w kolano 182,0 zł - jak dla mnie masakra, u siebie zapłaciłabym 50zł ale cóż, Wrocław...
:)

torrezowaty 
Torrez

Mój labrador: Torrez
Pies urodził się:
10.03.2012

Wysłany: 16-07-2013, 09:13   

Jesteśmy już z Torkiem jakiś czas po operacji. Robiliśmy ją, zgodnie z zapowiedzią u dr Bieżyńskiego we Wrocławiu.
Jak najbardziej polecam. Mnie zaskoczyło coś, z czym w dzisiejszych czasach ciężko się spotkać: doktor wziął tylko tyle pieniędzy, ile od samego początku mówił (1000). Kiedy spytałem, czy po zabiegu mam do niego przyjeżdżać na znieczulenie i zastrzyki, to powiedział, że jeśli mam do niego blisko, to tak, jeśli mam daleko, to niech pojadę do swojego weta (tu zrobiłem wieeeelkie oczy). Powiedział tylko, że za 4 tygodnie musimy przyjechać na kontrolę.
Pojechaliśmy na kontrolę, w portfelu "proforma" miałem 200 zł. Doktor obejrzał Torka, powiedział, że wszystko OK. Już się ze mną żegna, więc pytam "ile płacę?" - doktor na to "nic". Kolejny szok.
Zapytałem, kiedy po raz kolejny mam przyjechać, na to dr powiedział, że wolałby już nas nigdy nie widzieć ;) Powiedział, że przyjechać mam tylko wtedy, gdyby coś mnie niepokoiło. Póki co nic mnie nie niepokoi, więc mam nadzieję już nigdy nie musieć się spotkać z dr Bieżyńskim.

monia.b.sz 

Suczka urodziła się:
14.04.2012

Pies urodził się:
16.07.2014

Wysłany: 02-08-2013, 15:39   

torrezowaty napisał/a:
Mnie zaskoczyło coś, z czym w dzisiejszych czasach ciężko się spotkać: doktor wziął tylko tyle pieniędzy, ile od samego początku mówił (1000). Kiedy spytałem, czy po zabiegu mam do niego przyjeżdżać na znieczulenie i zastrzyki, to powiedział, że jeśli mam do niego blisko, to tak, jeśli mam daleko, to niech pojadę do swojego weta (tu zrobiłem wieeeelkie oczy). Powiedział tylko, że za 4 tygodnie musimy przyjechać na kontrolę.
Pojechaliśmy na kontrolę, w portfelu "proforma" miałem 200 zł. Doktor obejrzał Torka, powiedział, że wszystko OK. Już się ze mną żegna, więc pytam "ile płacę?" - doktor na to "nic". Kolejny szok.
Zapytałem, kiedy po raz kolejny mam przyjechać, na to dr powiedział, że wolałby już nas nigdy nie widzieć ;)

Muszę przyznać, że mam podobne odczucia po spotkaniu z panem Kirsteinem, co prawda 1 wizyta kosztowała nas prawie 200 zł natomiast koleja (zabieg) 800zł - zgodnie z zapowiedzią. My również zostaliśmy odesłani do naszego weta w sprawach mniejszej wagi typu zastrzyk :)
Wizyta kontrolna ze ściągnięciem szwów 20 zł, całość 1002,0zł - jak do tej pory psiak chodzi bez zarzutu, modlę się całym sercem aby wszystko było w porządku, 3 zabiegi w ciągu 3 miesięcy zdecydowanie wystarczą zarówno mi, Lunie jak również mojemu budżetowi... Serdecznie polecam pana Kirsteina, konkretny lekarz, super nam wytłumaczył co się działo z Luny łapką przez ostatni czas i co się dzieje teraz. :)

Odpowiedz do tematu