Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
09-02-2013, 10:49
Relacje pomiędzy domamy adopcyjnymi a starymi domami psów
Autor Wiadomość
Jagusia 
Aga i jej sfora

Mój labrador: Sara
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.

Wysłany: 06-07-2009, 16:23   Relacje pomiędzy domamy adopcyjnymi a starymi domami psów

Piszę to tu bo chyba tutaj najbardziej pasuje, a jeśli nie to ktoś mądrzejszy gdzieś to przeniesie :-P

Jak już wspomnialam w Naszej Galerii wczoraj z samego rana wypuściłam się na spacer z Sarą i Enzem. Rano lub późny wieczór to dla nas jedyne dwa momenty w ciągu dnia kiedy pieski mogą sobie teraz swobodnie pobiegać. Zrobilo się ciepło, do tego wakacje więc cale dnie rzekę oblegają plażowicze wrrrrr......

Ale wróćmy do tematu....

Bylimy już w zasadzie nad rzeką kiedy zauważylam, że z drugiej strony idzie wędkarz, kiedy podszedl bliżej poznałam, że to byly wlaściciej Enzika. Gość już kilka razy wcześniej zachwycal się nim twierdząc że na wspanialego psa go wyszkoliliśmy... Ale tym razem wpatrywal się w nigo jak sroka w malowane wrota, aż w końcu wypalil... Ze zapisal się do koła myśliwskiego (to u nas ostatnio bardzo modne wśród panów w okolicy) i przydałby mu się dobry pies i jak tak patrzy na Enzika to sobie pomyślal, że mógłby go zabrać z powrotem... bo dla nas to taki wielki klopot, a na dodatek ja w ciązy jestem więc pewnie nie będę miala czasu aby sie psami zajmować.....

Tak mnie normalnie zajeżyl tym tekstem, że mnie zapowietrzyło... w końcu po którymś jego ... i co pani na to... odpalilam, że pies to nie zabawka, którą się raz chce a raz nie, i że nie mam zamiaru się go pozbywać... Na co gościu jakby zupelnie nigdy nic - ale ja go nie chce za darmo, ja zwrócę państwu koszty utrzymania i zaplacę za wyszkolenie... więc ja znowu, że to mnie nie interesuje... Gość odszedł jak nie pyszny, a pod nosem jeszcze mamrotał, że gdyby wtedy wiedzial jaki to piękny pies to by go nie oddawał i coś o naszej uczciwości....

Jak to wieczorem opowiedzialam mojemu TŻ to mało z fotela nie spadł i powiedział, że jakby to na niego trafilo, to przetestowalby chyba na Enziku komendę BIERZ!!!
Ostatnio zmieniony przez tenshii 09-02-2013, 10:47, w całości zmieniany 1 raz  

Baszka
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2009, 18:41   

Jagusia, Uważaj, żeby Enzik Ci nie "zniknął" :-o :bad:

zaradna 
beata & elmo

Mój labrador: Elmo vel klusiaczek
Pies urodził się:
02.04.2008r.

Wysłany: 06-07-2009, 19:09   

Jagusia, o jaki pacjent weź ja to bym kopa zasadziła niech spada, głupi facet jakiś.

Ziemo 
Ziemo&Fido

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
19.06.2008

Wysłany: 06-07-2009, 19:12   

Jagusia napisał/a:
Jak to wieczorem opowiedzialam mojemu TŻ to mało z fotela nie spadł i powiedział, że jakby to na niego trafilo, to przetestowalby chyba na Enziku komendę BIERZ!!!

A ja bym psa w tych rozgrywkach nie wykorzystywał... Sprawdziłbym po prostu czy ręka dalej mi szybko chodzi :-P

Jagusia 
Aga i jej sfora

Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.

Wysłany: 06-07-2009, 21:01   

Ziemo napisał/a:
A ja bym psa w tych rozgrywkach nie wykorzystywał... Sprawdziłbym po prostu czy ręka dalej mi szybko chodzi

Nasz Eznik to niestety nie wie do czego ząbki slużą :) Podejżewam, że pańcio też by raczej ze swoich rączek użytek zrobił....Baszka, też o tym pomyślałam. Ale my psa zaczipowaliśmy (o czym gosciu nie wie) więc jakby co to nikomu kitu nie wciśnie, że to jego pies. Dzwoniłam też dzisiaj do naszej vet i ona powiedziala, że jakby co to ona psa zidentyfikuje w obecności policji... zaradna, gość to mnie normalnie rozwalił tymi tekstami...

Bora 

Wysłany: 06-07-2009, 21:43   

Jagusia, gadać to on sobie może, byle do czynów nie doszedł. Nie wiadomo co takiemu do głowy strzeli.
Psa oddał, a teraz chce spowrotem . Niepoważny.

Jagusia 
Aga i jej sfora

Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.

Wysłany: 06-07-2009, 21:47   

Bora napisał/a:
Nie wiadomo co takiemu do głowy strzeli.
dokladnie. Właśnie doszlismy z miom TŻ do wniosku, że od dzisiaj psy po podwórku biegaja tylko pod naszą obecność co by idiocie do glowy nie strzelilo z zazdrości psy nam otruć. Takie numery tu na osiedlu już się zdarzaly więc... trzeba chuchać na zimne.

Bora 

Wysłany: 06-07-2009, 21:49   

Jagusia napisał/a:
trzeba chuchać na zimne.

Otóż to. Nie ma co ryzykować.

szluger 

Mój labrador: Drako
Pies urodził się:
19.04.2008

Wysłany: 07-07-2009, 02:19   

Taa teraz chce psa, a jak mu się odwidzi bycie myśliwym, to pies będzie znów do oddania :bad:

Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Wysłany: 07-07-2009, 21:14   

Agniesiu jak to się mówi mądry polak po szkodzie zobaczył co stracił to teraz chcę odzyskać, ale za późno.Enzik jest cudowny ma wspaniałą rodzine i na pewno nie chciał by wracać do tego okropnego faceta!!!!

Vito 
Olcia&Vito

Mój labrador: Vito (Al-grom EL VITO)
Pies urodził się:
01.04.2009

Wysłany: 08-07-2009, 07:17   

Jagusia, myśli że pieska można tak sobie oddać... dziwny człowiek

lucky81 

Mój labrador: Nero
Pies urodził się:
29.03.2009

Wysłany: 08-07-2009, 13:50   

ma facet tupet :bad:

siedlar 
siedlar

Mój labrador: Bantu
Pies urodził się:
02.09.2008

Wysłany: 08-07-2009, 13:55   

trza mu było wędke wsadzić w........ oko

Gosiacz_ek 

Mój labrador: Buster
Pies urodził się:
23.06.2007

Wysłany: 08-07-2009, 14:05   

Co za palant!!!! Ja to bym go tą wędką potrktowała albo jeszcze gorzej wrrrrrr.... Ludzie niektórzy to są piiiiiiiiiiii piiiiiiiiii itd :bad:

monikaibisiu 
Biszkopcica

Mój labrador: Biszkopcik
Pies urodził się:
23.06.2008

Wysłany: 08-07-2009, 14:25   

Jakiś kretyn skończony, dała ja bym mu Enzika, aż by popamiętał, a coś o byłych właścicielach to j mogę powiedzieć po tym jak Nikosika potraktowali :bad:

Odpowiedz do tematu