Zamknięty przez: papisia 31-08-2009, 23:03 |
Informatyka dawniej i dziś :) |
| Autor |
Wiadomość |
kagan

Mój labrador: Astor
Pies urodził się:
09.03.2009
|
Wysłany: 31-08-2009, 21:25
|
|
|
Ja niestety moge kontrolować, sprawdzać i cieszyć sie razem spędzanym czasem którego chcialbym mieć więcej. Ciężar wychowania spoczywa na barkach mojej małżonki ja spijam tylko śmietankę i cieszę się owocami jej pracy . |
|
|
|
 |
Muszol

Mój labrador: Fifty
Pies urodził się:
01.07.2007
01.07.2007
|
Wysłany: 31-08-2009, 21:32
|
|
|
| Tsunami napisał/a: | orlosia12, Muszol Wy tak tych "13" zaciekle bronicie, a raczej ich inteligencji... Czyżbyście czuły się nadal na ich poziomie? | to akurat było nie na miejsscu.. bo gdybym napisała to ja albo orlosia12, to zapewne od szanownej dyrekcji dostałybyśmy ostrzeżenie..
| Tsunami napisał/a: | | Mam brata w Waszym wieku i ja wiem co mu w głowie siedzi. |
chyba wiadomo od lat że chłopcy są lekko do tyłu w rozwoju
wiadomo jaka jest młodzież w tych czasach.. ale nie można zakładać ze wszyscy są źli... ze względu na to że tylko o złych wybrykach się mówi w telewizji czy ogólnie między sobą... wiadomo że jak ktoś zgwałci dziewczynę to się o nim mówi... a dobre rzeczy albo na koniec albo w ogóle..
każdy ma prawo do swojego zdania... ale ja też miałam 13 lat... niedawno więc wiem jaka byłam.. wiec nie można mówić jakie te 13 są złe.. bo są złe... i są i 13 i 20 złe.. ale wiadomo że się beędzie mówiło o 13...
też nie jestem za tym jak takie dziewczynki wstawiają takie czy siakie zdjęcia.. bo to przykre.. ale bardziej mnie rozwalają te panienki powyzej 18 roku życia.. porozbierane itp.
tyle. |
_________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. |
|
|
|
 |
Bora

|
Wysłany: 31-08-2009, 21:34
|
|
|
| Tsunami napisał/a: | | Mam brata w Waszym wieku i ja wiem co mu w głowie siedzi. To jest już inne pokolenie, całkiem inne. Mój rocznik praktycznie w całości podstawówkę kończył ze świadectwem z paskiem, a teraz dzieci w 5-6 klasie na samych dwójach lecą. Bo już encyklopedii w domach brak, bo przeecież wikipedia jest I zamiast lektur czytać, to sciaga.pl W sumie chyba będę należała do tych, którzy twierdzą, że młodzież w dzisiejszych czasach jest coraz gorsza |
Byś musiała zobaczyć jacy studenci do nas przychodzą sie uczyć... jaką mają wiedzę, jaki poziom kultury osobistej... koszmar... i musisz sie z takimi męczyć przez cały semestr i rwać włosy z głowy, żeby zrozumieli elektrolizę czy czas retencji...
Kiedy ja zaczynałam, to było nie do pomyślenia, żebym podstaw nie znała. | Tsunami napisał/a: | | orlosia12 myślę, że w tej rozmowie Bora, papisia, ambrid starają się zwrócić uwagę na fakt, iż nierozsądne wrzucanie zdjęć dzieciaków, czy nastoletnich dziewcząt w bikini może doprowadzić do czegoś złego i z tym faktem trzeba się liczyć. Nowe znajomości zawierane wirtualnie, które kończą się w realnej rzeczywistości gwałtami i przemocą. |
Otóż to... i nawet nie tylko to miałam na myśli... taki pedofil wystarczy że poogląda sobie zdjęcia nagich bobasków... po to na takie portale wchodzi
| Muszol napisał/a: | | każdy ma prawo do swojego zdania... ale ja też miałam 13 lat... niedawno więc wiem jaka byłam.. wiec nie można mówić jakie te 13 są złe.. bo są złe... i są i 13 i 20 złe.. ale wiadomo że się beędzie mówiło o 13... |
Odwracasz kota ogonem |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Mój labrador: Ruben
Pies urodził się:
6.02.2009r.
Wiek: 35 Dołączyła: 23 Kwi 2009 Posty: 2673 Skąd: Sulechów
|
Wysłany: 31-08-2009, 21:45
|
|
|
Bora, ale osoby wstawiające takie zdjęcia na portale np. swoich dzieci muszą wiedziec o tym ze wyrażają swoje prawa autorskie na przeglądanie swoich zdjęc przez osoby do tego nieupowarznione i jakie konsekwencje ponoszą
a pozatym galerie w wypadku naszej klasy mozna zablokować
Pedofilia jest wszędzie nie tylko na necie... chcąc sie przed nia uchronic nigdy nie zagwarantujesz sobie i swojej rodzinie 100% bezpieczeństwa.... |
_________________ Kopnięty Pies Nie Wyje Tak, Jak Jego Serce.
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
Bora

|
Wysłany: 31-08-2009, 22:00
|
|
|
| orlosia12 napisał/a: | Bora, ale osoby wstawiające takie zdjęcia na portale np. swoich dzieci muszą wiedziec o tym ze wyrażają swoje prawa autorskie na przeglądanie swoich zdjęc przez osoby do tego nieupowarznione i jakie konsekwencje ponoszą
a pozatym galerie w wypadku naszej klasy mozna zablokować |
Wporządku, ale od kilku godzin próbuję Ci uświadomić, że zamieszczanie zdjęć małych dzieci kąpiących sie w wanienkach na portalu nasza-klasa jest niebezpieczne. Tak samo jak pozwalanie 13-latkom korzystać z takich serwisów jak nk, fotka czy sympatia.
Dziewczynka 13-letnia w mailu otrzymanym od jakiegoś mężczyzny nie wyczuje niebezpieczeństwa, nie zorientuje sie że coś sie dzieje nie tak, że coś jej grozi...nie zorientuje się, że mail nie pochodzi od Darka14 a od jakiegoś bandyty! |
|
|
|
 |
papisia

Mój labrador: Sabusia, Chilli, Krysia, Karol
Mój labrador: Lula, Matylda, Benio (CKCS)
Mój labrador: Nelusia (ESS)
Wiek: 42 Dołączyła: 02 Maj 2008 Posty: 2017 Skąd: Aleksandria
|
Wysłany: 31-08-2009, 22:08
|
|
|
To ja coś wkleję (fragment dość starego artykułu):
Policja przestrzega też przed zamieszczaniem w sieci fotografii przez dzieci. "Pojawiły się już ostrzeżenia w Internecie przez pedofilami, używającymi pseudonimów rodem z kreskówek" - mówią funkcjonariusze, tropiący przestępców seksualnych. Dzieciaki, dla których duża lista znajomych to powód do dumy, przyjmują do niej Simsona lub Kubusia Puchatka. Dzięki temu pedofil może zdobyć dane osobowe, adres szkoły, numer GG i telefonu - ostrzega dziennik.
źródło: Dziennik.pl
I dalej... zapraszam tutaj:
http://www.babyboom.pl/fo...j-klasie-20889/ |
|
 |
Bora

|
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 22:15
|
|
|
Bora, tylko trudno coś wytłumaczyć jezeli nie umie sie czytać ze zrozumieniem....
Ludzie jezeli macie problem z pedofilami po co macie naszą klase?.... wystarczy nie zagłębiac sie w siec i to wszystko....
Ja osobiscie mam naszą klase i niczego sie nie obawiam jestem naiwna jak to powiedziąła Bora, ? nie!!! bo niby dlaczego jak nie mam zdjec które wzbudzały by zainteresowanie u pedofilów....
I jeszcze jedno.... sama rozumiem co przechodzą rodzice które chronią swojej dzieci... ja tez mam niektóre strony poblokowane... a po drugie jezeli rodzic chce uchronic to to zrobi!! |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
Bora

|
Wysłany: 31-08-2009, 22:20
|
|
|
| orlosia12 napisał/a: | | Ja osobiscie mam naszą klase i niczego sie nie obawiam jestem naiwna jak to powiedziąła Bora, ? nie!!! bo niby dlaczego jak nie mam zdjec które wzbudzały by zainteresowanie u pedofilów.... |
To radzę ci poszukaj swoich zdjęć na kontach fikcyjnych... możesz sie bardzo zdziwić. |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 22:23
|
|
|
Bora, wybacz ale mam zablokowaną galerie wiec nie ma takiej opcji.... |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
Bora

|
Wysłany: 31-08-2009, 22:25
|
|
|
| amen |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 22:33
|
|
|
| Bora, a pozaty jakby nawet... to ja mam to gdzieś.... wszystko jest dla ludzi.... jeżeli by sie okazało ze ktos ma moje zdjęcia moze by to nauczyło głupią 18-stke i zablokowałaby najlepiej sobie cały internet.. tak dla bezpieczeństwa... bo po co ktos ma wiedziec ze mam internet hahahah |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
Bora

|
Wysłany: 31-08-2009, 22:34
|
|
|
Matko jedyna... Dziewczyno czy Ty rozumiesz o czym tutaj mowa cały czas?
Powiedz to rodzicom, którzy naiwnie wierzyli, że administratorzy panują nad portalem i chcieli tylko znajomym pokazać zdjęcia dzieciaków! Powiedz to dziewczynkom, które wierzą, że Adaś 15 jest 15latkiem i być może ich wielką życiową miłością!
Dziecko jest tylko dzieckiem! Rodzic powinien kontrolować jego wyczyny na sieci. Rodzic tak samo powinien wiedzieć jakie za sobą może to wszystko nieść ryzyko... a czasami nie wiedzą. Po to drążenie tematów i po to wszystkie rozmowy.
Przeszkadza Ci rozmowa tutaj? trudno... Na chwilę obecną kłócisz się byle tylko pozostać przy swoim. Podrośniesz, wydoroślejesz - zrozumiesz. |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 22:41
|
|
|
Bora, niechiałam sie kłucic wyrażając swoje zdanie...
tak rozumiem o czym pisze bo sama tą farse zaczełam i chce ją zakończyć stawiając na swoim pasuje? ... sory troche uprzejmości Ci sie przyda |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
Tsunami
HODOWLA Wildfriends

Mój labrador: Tsunami, Joy
Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
|
Wysłany: 31-08-2009, 22:49
|
|
|
| Muszol napisał/a: | | to akurat było nie na miejsscu.. bo gdybym napisała to ja albo orlosia12, to zapewne od szanownej dyrekcji dostałybyśmy ostrzeżenie.. |
Czemu? Skoro czujesz się obrażona, to coś w tym chyba jest
| Muszol napisał/a: | | chyba wiadomo od lat że chłopcy są lekko do tyłu w rozwoju |
Może, nie mnie to oceniać, ale mój brat ma koleżanki w swoim wieku I napatrzyłam się na ich zachowanie dosyć I bądź co bądź mój braciszek-piłkarz nie ma dziewczyny, bo zacytuję jego słowa "nie spotkałem żadnej porządnej"
Także czasem myślę, że może to i chłopak, ale jest normalniejszy od wielu dziewuch, które jak najszybciej chcą dziewictwo stracić, by gorszą nie być od koleżanek.
My z kolegami w wieku 13 lat o takich rzeczach nawet nie myśleliśmy. Buziak w policzek to było coś! Szkoda, że to wszystko dzieje się teraz tak szybko...
| orlosia12 napisał/a: | | Pedofilia jest wszędzie nie tylko na necie... chcąc sie przed nia uchronic nigdy nie zagwarantujesz sobie i swojej rodzinie 100% bezpieczeństwa.... |
Taak - gdzie jest jej tyle, co w internecie? W TV - nie ma, w prasie - nie ma, a w internecie się od tego roi!
| orlosia12 napisał/a: | | Ja osobiscie mam naszą klase i niczego sie nie obawiam jestem naiwna jak to powiedziąła Bora, ? nie!!! |
Nie życzę Ci źle, ale może Tobą pedofil by się już ze względu na wiek nie zainteresował, za to inny zboczeniec owszem Poza tym jakbyś nie zauważyła, (a coś Tobie i Muszol ciężko dziś zrozumienie o czym piszemy idzie), nikt nie pisał o Tobie, nikt nie pisał o Twoim profilu, tylko o nieodpowiedzialnych 13-latkach szukających sponsora i o biegających golutkich niemowlakach, na sam widok których niektórzy sobie mogą poużywać
btw im więcej tu piszecie, tym mniej rozumiem o co w tej dyskusji chodzi |
|
 |
Muszol

Mój labrador: Fifty
Pies urodził się:
01.07.2007
01.07.2007
|
Wysłany: 31-08-2009, 23:01
|
|
|
| Bora napisał/a: | | To radzę ci poszukaj swoich zdjęć na kontach fikcyjnych... możesz sie bardzo zdziwić. | nawet jakby ktoś miał jej zdjęcia..? to skąd by je miał ? z internetu ! a orlosia12, chyba wie jakie zdjęcia wstawia. wiec obaw nie ma..
Kolejny raz napiszę - uwagi na temat pracy moderatorów proszę zgłaszać do administratora. Pozdrawiam, mod |
_________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. |
|
|
|
 |
papisia

Mój labrador: Sabusia, Chilli, Krysia, Karol
Mój labrador: Lula, Matylda, Benio (CKCS)
Mój labrador: Nelusia (ESS)
Wiek: 42 Dołączyła: 02 Maj 2008 Posty: 2017 Skąd: Aleksandria
|
Wysłany: 31-08-2009, 23:03
|
|
|
| Na tym kończę dyskusję. Wszelkie tego tonu wypowiedzi proszę sobie przesyłać na pw. |
|
 |
|
|