Wysłany: 08-10-2009, 09:56
jonaska, osobiście uważam, że lepiej wziąć psa z hodowli, gdzie nie mają aż tylu różnych ras.
Najlepiej jeśli się tam przejedziesz i sama zobaczysz, jak się mają pieski. Zadzwoń też do Związku Kynologicznego i popytaj o tę hodowlę
_________________ Boże, daj mi siłę, abym mogła zrobić wszystko, czego ode mnie żądasz. A potem żądaj ode mnie, czego chcesz.
Mój labrador: Sabusia, Chilli, Krysia, Karol
Mój labrador: Lula, Matylda, Benio (CKCS)
Mój labrador: Nelusia (ESS)
Wiek: 42 Dołączyła: 02 Maj 2008 Posty: 2017 Skąd: Aleksandria
Wysłany: 08-10-2009, 12:46
jonaska napisał/a:
http://www.zlesnegopotoku...pl/puppies.html
Na tej stronie nie jest kompletnie nic napisane na temat psów
Może ja jestem jakaś ślepa, ale nie znalazłam ani po jakiej matce, ani po jakim ojcu... Nie ma też nic o badaniach?
Wiesz coś więcej o tym miocie?
To może Wy polecicie hodowlę? Wolałabym niezbyt daleko od Warszawy.
Znalazłam jeszcze 2 oferty:
http://www.totustuus.pl/
oraz
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=760352599
Chciałabym pieska z rodowodem, nie na wystawy,ale tak,zebym miała pewnośc,ze jest to czystej rasy labrador.
Mam nadzieje,ze mój kundelek go polubi;)
jonaska, jeżeli nie potrzebujesz pieska typowo na wystawy to poszukaj w domowych hodowlach gdzie właściciele maja tylko kilka piesków i ceny są zazwyczaj dużo niższe niz w takich dużych renomowanych hodowlach gdzie płaci się za markę która jest juz wypromowana .... Bardzo ważne by patrzec z jakiej hodowli pochodzą rodzice bardzo często w takich domowych hodowlach rodzice pochodzą wlaśnie ze znanych hodowli więc po co przepłacać...
Mój labrador: Tsunami, Joy
Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
Wysłany: 08-10-2009, 23:36
kejsii napisał/a:
Bardzo ważne by patrzec z jakiej hodowli pochodzą rodzice bardzo często w takich domowych hodowlach rodzice pochodzą wlaśnie ze znanych hodowli więc po co przepłacać...
Nie bardzo rozumiem... Chyba nie jest najważniejsze, żeby rodzice szczeniaka pochodzili ze znanych hodowli. Raczej ważniejsze jest ich zdrowie, eksterier, w dalszej kolejności wiedza hodowcy i rodowód. Domowe hodowle są różne - w jednej hodowca nie ma bladego pojęcia o tym, co robi, czym kryje, ba nawet jak odebrać poród czy żywić szczenięta, w drugiej jest dużo bardziej świadomy i zorientowany w czym rzecz.
Tak samo cena - nie zależy wyłącznie od "marki" hodowli, a raczej od konkretnego skojarzenia, a nawet konkretnego szczeniaka. Stwierdzenia "po co przepłacać" bardzo źle mi się kojarzy i nie odnosiłabym tego, do żywego stworzenia jakim jest pies. W tym akurat wypadku czasem lepiej zapłacić więcej, niż później żałować decyzji na kolejne przynajmniej 10 lat.
Nie chcę wystaw, chcę mieć pewność, ze mój pies będzie miał charakter typowy dla labradorów. chodzi mi głównie o ułożenie, temperament, charakter.
Oczywiście obowiązkowo biorę pod uwagę szkolenie pieska.
Przeglądałam kilka hodowli w mazowieckim,ale albo nie maja w tej chwili szczeniaków, albo nic o hodowli nie mogłam w necie znaleźć.
Tsunami, Chodziło mi że w renomowanych hodowlach szczeniaki mozna kupić za 2tys lub 2,5tys nie każdego stać żeby tyle zapłacic !!! a jeśli komuś chodzi o to by szczeniak był prawdziwym labradorem z charakterem tej właśnie rasy to w mniejszych hodowlach można kupić szczeniaka już za 1200zł i wcale nie sa gorsze bo tez rodzice maja badania a hodowcy znają się na żeczy... choć pewnie masz racje że nie w każdej hodowli tak jest ale to jest temat rzeka ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum