Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Xp vs. Vista
Autor Wiadomość
DODO
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 00:42   Xp vs. Vista

Specyfikacja komputera:
Windows Vista Ultimate 32bit
Intel Core 2 Duo E6700 2,66Ghz
GeForce 8800GTX 768MB
2GB ram

Z nowego Windowsa korzystam już dobre 4 miesiące i nie mam żadnych anomalii wydajnościowych. Każdy program mi działa, każda gra chodzi na max bez ścięć, a tak nawet jak siedziałem na XP to specjalnie zassałem taki programik do mierzenia ilości klatek w grze i wiecie co? Wychodzi mi tyle samo na Viście, dziwne nie? Przecież ma być gorsza i nic ma na niej nie działać. A wiecie co jest najdziwniejsze :haha: Niektóre gry mi nawet przyśpieszyły. No to tyle na temat gier teraz omówię pracę z programami. Poczekałem niecały rok i teraz każdy program (nowy bądź nowsza wersja starych) jaki nie zainstaluję działa bez problemu. Co prawda czasem zdarzy mi się, że dany program nie obsługuje interfejsu Aero to zmieni mi na basic, ale to przecież pierdoła. Nie ważne co wgram (daemon tools, allplayer, cyberlinkdvd, nero, firefox...) to wszystko chodzi i ma się dobrze, tak samo jak na XP. Sam system chodzi stabilnie tzn. nie wywala mnie nagle z gier do pulpitu, nie pokazują mi się żadne błędy systemowe no po prostu aż chce się z niej korzystać. Sam wygląd i funkcjonalność jest na bardzo wysokim poziomie a wszystko w pięknej oprawie wizualnej (nie wiem jak Wy, ale ja lubię pracować z ładnym systemem a akurat Vista spełnia to idealnie). Tak więc moi drodzy nie ma się czego bać. System jest naprawdę dobry jeśli macie w miarę dobry sprzęt. Jeśli nie, to nie instalujcie, gdyż takie osoby później przez swoje narzekanie psują reputację naprawdę dobrego systemu. Vista ma swoje wymagania i się ich nie przeskoczy, ale w zamian dostajemy naprawdę dobry produkt.

gusia1972 
Agnieszka

Mój labrador: Kala
Suczka urodziła się:
28.05.2007

Mój labrador: Viva - NSDTR
Suczka urodziła się:
13.07.2010

Wysłany: 17-03-2008, 09:59   

ja też mam Vistę i ... nie narzekam :)
podobnie jak u Dodo wszystko sprawnie chodzi i wizualizacja duużo się poprawiła :)

bkrawczy
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 11:13   

nie dlugo przestana suportowac xpka i wszystcy z czasem beda musieli przejsc na viste

AnTrOpKa 

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007

Wysłany: 17-03-2008, 12:42   

A ja jescze nie miałam do czynienia z Vistą. Słyszałam, że strasznie zamula laptopy ;] Poza tym ja bardzo nie lubię zman.. jak się przyzwyczaję to cięzko się przestawiam :P Uwiewlbiałam kiedyś system Windows Millenium 2000 i nie chciałam za nic przejść na XP.. no ale jakoś się przestawwiłam :P :P

ziutka:) 
Edyta & Fado

Mój labrador: Fado
Pies urodził się:
19 kwietnia 2008r

Wysłany: 17-03-2008, 20:18   

ja mam laptopa i niestety...Viste... :| nie jest może taka zła ale fakt..często zamula... ;/ a tak to spoko :) co prawda czasem niektóre pliki "zjada" O_o
A jak bylam w sklepie komputerowym powiedzieli mi ze niedlugo wszytski komputery nawet stacjonarne beda mialy wlasnie Viste... prawda jest taka ze zrobili kicz a teraz chca ludziom to "na chama" opchnąć :| ale nie jest źle :D pozdrwiam :) :papa:

Ryniu 

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019

Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022

Wysłany: 18-03-2008, 09:51   

DODO napisał/a:
Windows Vista Ultimate 32bit

Ale czemu 32 bit a nie 64 ?

Odpowiedz do tematu