Zamknięty przez: Ewelina 10-12-2009, 17:34 |
biszkoptowy chlopiec szuka odpowiedzialnego domu |
Autor |
Wiadomość |
Jagusia
Aga i jej sfora
Mój labrador: Sara
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.
Wiek: 46 Dołączyła: 02 Lut 2009 Posty: 1774 Skąd: skierniewice
|
Wysłany: 07-02-2009, 21:05 biszkoptowy chlopiec szuka odpowiedzialnego domu
|
|
|
Kochani,
poszukuję odpowiedzialnego i kochającego domu dla bliszkoptowego labcia. Pies jest duży (troszkę wyrośnięty lub jak kto woli w typie "amerykańskim:"), ma półtora roku i jest bardzo ale to bardzo energiczny. Z uwagi na zaniedbania pierwszego wlaściciela piesek niestety nie zna najważnieszej komendy - nie przychodzi na zawolanie, chociaż się pilnuje. Jego żywiolowy charakter sprawił, że nigdzie nie zagrzał dlugo miejsca. Teraz trafił do mnie ale niestety nie mogę go zatrzymać. Mam zbyt małe mieszkanie, dwulatka i drugiego labka. Pies lubi dzieci (choć nie przepada za nadmiernymi pieszczotami - ucieka), nie jest agresywny, poprzedni właściciel twierdził, że gryzł się z jego psem, ale myślę, że tu raczej chodzilo o przewodzenie w stadzie.
Ponieważ piesek wiele już przeszedl, chciałabym aby trafił gdzieś juz na stałe. Najlepiej aby byl to spory dom z dużym ogrodzonym placem aby mół się wybiegać (bo tylko odpowiednia porcja ruchu gwarantuje później spokój w domu), absolutnie nie nadaje się na psa do budy, nie może też długo przebywać sam w domu. Ważne też aby jego nowy opiekun miał całą masę czasu którą może mu poświęcić, ba tylko wytrwalą i systematyczną pracą oraz spokojem uda się coś z nim osiągnąć.
Czekam na wiadomości na pw lub pod nr tel 792 968 443 |
|
|
|
|
Diana S
|
Wysłany: 07-02-2009, 21:39
|
|
|
Fajny chłopak... |
_________________ "Budzi sie we mnie zwierzę. Obawiam się jednak, że to "leniwiec" |
|
|
|
|
Jagusia
Aga i jej sfora
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.
|
Wysłany: 07-02-2009, 21:51
|
|
|
Piękny i naprawdę potrafi chwycić za serce, kiedy się przyjdzie potulić. Tyle tylko,że ma braki w wychowaniu a to w połączeniu z jego żywiołowością daje miks nie dla każdego. |
_________________ Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa.
|
|
|
|
|
zaradna
beata & elmo
Mój labrador: Elmo vel klusiaczek
Pies urodził się:
02.04.2008r.
|
Wysłany: 07-02-2009, 23:08
|
|
|
Kurcze naprawde sliczny. Gdybym nie miala Elma zaopiekowałabym sie nim bez chwili namysłu. Postaramy sie nie zawiesc i znaleźć mu jak najszybciej dom
[ Dodano: Sob 07 Lut, 2009 ]
Znalazlam pare ogłoszeń ale sa stare i nieiwme czy jeszcze aktualne ale warto napisac i zapytać
http://www.eoferty.com.pl...ub_goldena.html
http://www.pchlitarg.com/...ta-id-6699.html |
_________________ "Daj mu serce, a on odda Ci swoje"
|
|
|
|
|
Diana S
|
Wysłany: 08-02-2009, 01:11
|
|
|
Jagusia napisał/a: | Piękny i naprawdę potrafi chwycić za serce, kiedy się przyjdzie potulić. Tyle tylko,że ma braki w wychowaniu a to w połączeniu z jego żywiołowością daje miks nie dla każdego. |
Nie dla kazdego jest labek |
_________________ "Budzi sie we mnie zwierzę. Obawiam się jednak, że to "leniwiec" |
|
|
|
|
Jagusia
Aga i jej sfora
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.
|
Wysłany: 08-02-2009, 09:50
|
|
|
Dzieki zaradna - napisałam na oba i zobaczymy. Zalezy mi aby trafił naprawdę dobrze.
A teraz zmykam karmić swój zwierzyniec. 4 psy i kot to jest co robić.
[ Dodano: Nie 08 Lut, 2009 ]
Właśnie się odezwała osoba z pod jednego z ogloszeń - ma już bokserka |
_________________ Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa.
|
|
|
|
|
zaradna
beata & elmo
Pies urodził się:
02.04.2008r.
|
Wysłany: 08-02-2009, 12:35
|
|
|
Jagusia, jaj ak znajde dziś chwilke to poszukam jeszcze moze jakieś nowsze ogłoszenia znajde |
|
|
|
|
|
Jagusia
Aga i jej sfora
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.
|
Wysłany: 08-02-2009, 12:54
|
|
|
Właśnie wróciliśmy ze spaceru i mam jeszcze jedną - myślę, ze bardzo ważna informację - Enzo wykonywal wszystko to co moja Sarcia. Jak tak to przychodzić nie chcial, ale jak tylko zawołałam Sarę i zaczęlam się z nią bawić natychmiast przybiegł aby też być głaskanym. Tak że później ze złapaniem go na smycz nie bylo większych problemów. Po prostu najpierw zawołalam ją a po tem jego. Myślę więc, że najlepsze dla niego to dom gdzie już jest jakiś labek.
ECH jaka szkoda, że nie może z nami zostać. Niestety często zostaje sama z synkiem na 14-15 godzin. Wszystko dobrze jak ladna pogoda i maly zdrowy wtedy wszyscy razem pójdziemy na spacer ale co zrobić gdy pada albo maly chory??? Kto mi wyprowadzi dwa psy? |
|
|
|
|
|
zaradna
beata & elmo
Pies urodził się:
02.04.2008r.
|
Wysłany: 08-02-2009, 13:04
|
|
|
LABRADOR
PRZYGARNĘ LABRADORA DLA DZIECI W RAMACH DOGOTERAPII NIE STAC MNIE NA ZAKUP PSIAKA A WIEM ŻE POMÓGŁBY DZIECIOM.UMASZCZENIE CZARNE LUB BIAŁE,LUB BISZKOPTOWE.
Rasa: LABRADOR
E-mail: asia123375@wp.pl
Telefon: 694914148
Region: wielkopolskie
mam jeszcze kilka
przygarnę psa
mam dom z ogromnym ogrodem i dużo milości bardzo chętnie przygarnę psiaka lub suczke tej rasy lub innej (chodzi mi o ogromnego miśka)ponieważ uwielbiam te psy niedawno zdechla moja ukochana suczka nowofunlanda i chcę przygarnąć nowego psiaka może to być bernardyn, owczarek podhalański bernański pies pasterski,lablador,golden retriver lub inny wielkolud. Z góry dziękuję. Najlepiej żeby psiak byl ze Śląska. tel.512-078-063
Rasa: bernardyn,kaukaz lub inna duża
E-mail: mr-78@02.pl
Telefon: 512-078-063
Region: śląskie
przyjme labradorka
Przyjme w dobre rece labradorka,szczeniaczka,samca,piesek bedzie mial zapewnione bardzo dobre warunki i kochajaca rodzine.
Rasa: Labrador
E-mail: kati131@wp.pl
Telefon: 691173873
przyjme
przyjme szczeniaka lub młodego psa duzej rasy moze byc mieszaniec z piły lub bliskich okolic
Rasa: mieszaniec
E-mail: monika1281@wp.pl
Telefon: 785525078
Przyjmę LABRADORA lub GOLDEN RETRIEVER! Szczeniaka!;))))) Przeczytaj opis;)
Witam!
Uwielbiam pieski rasy Labrador i Golden Retriever i bardzo chciałabym mieć takiego pieska. Piesek będzie miał doskonałe warunki i piesek będzie mieszkał w domu jednorodzinnym. Będzie to piesek domowy;) Psiak będzie miał zapewniona opiekę weterynaryjną. Będzie miał do dyspozycji podwórko i ponieważ jestem osobą młodą będę mogła poświęcić mu dużo czasu np na spacery i zabawę;)
Od urodzenia jestem miłośniczką zwierząt, od dłuższego czasu właśnie tych dwóch ras. Piesek naprawdę będzie się czuł u mnie doskonale;)
Ponieważ nie posiadam jeszcze prawa jazdy i nie mam możliwości dojechać gdzieś daleko, najlepiej byłoby gdyby piesek byłby do odebrania w okolicach Konina lub Poznania ponieważ mam możliwość tam dojechać.
Kontakt :
mail: patikarol24@interia.pl
Serdecznie pozdrawiam:)))
Rasa: Labrador/Golden Retriever
E-mail: patikarol24@interia.pl
Ogłoszenia znalazłam na tej stronie http://www.hodowle.info/index.php
jak nie masz czasu i chcesz to moge Ci pomuc i popisać meile do tych ludzi |
|
|
|
|
|
Jagusia
Aga i jej sfora
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.
|
Wysłany: 08-02-2009, 13:22
|
|
|
ok dzieki tam gdzie sa telefony to zaraz podzwonie
na to ostatnie o szczeniaczku juz pisałam
Ale jak coś znajdziesz to pisz bez problemu.
Zaraz zabiore malucha od babci wiec skonczy mi sie siedzenie przed kompem.
dwonilam na dwa pierwsze. Pierwsze mam czekać ta wiadomość a drugie nieaktualne.
Dzieki za pomoc
maszyna ruszyła
jestem dobrej mysli
[ Dodano: Sro 11 Lut, 2009 ]
Uwaga!
Akcja odwołana!
Wyslalam trochę maili, wykonałam kilka telefonów, nawet byliśmy w 2 domach. W jednym to nawet nam sie podobało pan i dzieciaki super ale pani nastawiona anty do wszystkiego.
Odbylismy rodzinną naradę i na razie Enzo zostaje z nami!!! (Piszę na razie bo nie ukrywam, że to poważna decyzja, której się boimy)
Proszę zatem o zamknięcie tego tematu.
Dziękuję Wszystkim, a zwłaszcza Zaradnej za pomoc i wsparcie i przepraszam za klopot. |
|
|
|
|
|
Ewelina
wesoła rodzinka
Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007
Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się: