a gdzie oddają labcie ,tego psa sie nie oddaje one sątak kochane
?
Codziennie przeglądam ogłoszenia z psami i do oddania są wszystkie rasy bez względu na wiek... Zobacz co dzieje się w schronach, wejdź na adopcjapsa na moruska i inne "psiowe" strony. Można trafić również na kilkumiesięczne Labki - ludzie po zachłyśnięciu się posiadaniem szczeniaka, nagle stwierdzają, że przerosły ich obowiązki. Wejdź chociażby do na http://www.fundacjaprima.pl/
Nie trzeba się bać adopcji, kilkuletniego psa. Ludzie czasem obawiają się czy pies ich zaakceptuje, jeżeli jest już dojrzały. Nie ma się czego obawiać. Te psy kochają całym sercem!
Jeżeli ktoś wyadoptowuje psa, to określa z reguły jego temperament, wówczas można określić czy dasz sobie radę. Czasem bywa, że ktoś mówi, że pies jest "cudowny, milusiński itd" a okazuje się, że broni zasobów czy ma poważne problemy behawioralne a do tego poważną dysplazję, o której właściciel zapomniał powiedzieć...
Dlatego zawsze mówię, pytajcie dosłownie o wszystko! Nawet najmniejsza informacja może okazać się bezcenna. Dobrze, też spisać umowę i iść do dobrej kliniki na badanie psa (jeżeli oddaje go prywatna osoba. Jeżeli oddaje psa fundacja czy stowarzyszenie to pies jest przebadany wrzesz i wzdłuż oraz wykastrowany.
_________________ Pies jest jedynym stworzeniem na ziemi, które kocha cię więcej niż siebie samego. - Josh Billings
Wysłany: 27-01-2010, 20:00
Chodziło mnie tylko o to że labcie śą tak kochane że jak można je oddawaćczy też wyrzucić z domu .Przywalił bym każdenmu kto by tak zrobił.Mój labek też bardzo rozrabia,codziennie budzi mnie o 6 rano itp.ale nigdy nie pomyślałem żeby go oddać i nigdy tego nie zrobie.Dziwie sie ludzią że aż tak serca nie mają ale cóż ŚWIATA NIE ZMIENIMY.
bednarz80, No tak już jest Jest tyle biednych labiszonków, które potrzebują pomocy.Na szczęście są jeszcze ludzie o dobrych sercach, którzy pomagają jak mogą i te bidy mają szansę na lepsze jutro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum