Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: papisia
10-12-2009, 23:08
Warunki w pseudohodowlach
Autor Wiadomość
kamilscheicht 

Mój labrador: Fedora
Suczka urodziła się:
Wysłany: 12-10-2009, 02:03   

Jestem autorem filmów, zostały usunięte bo nie chce ludzi w bład wprowadzać. Wiem że idiotycznie mówił facet troche ale nie przypuszczałem że aż tak.

Ja w domu oczywiście całkiem inaczej karmię swojego psa. To mój pierwszy post na forum, no i troche tutaj spędzę czasu. Pozdrawiam

gusia1972 
Agnieszka

Mój labrador: Kala
Suczka urodziła się:
28.05.2007

Mój labrador: Viva - NSDTR
Suczka urodziła się:
13.07.2010

Wysłany: 12-10-2009, 08:37   

kamilscheicht, lejesz miód na moje serce :) dobrze że trafiłeś jednak na forum labowe, szkoda tylko że dopiero po zakupie psiaka od pseudo :( ale cóż każdy uczy się na swoich błędach
a filmik nie był zły, miał tylko nieprawidłowy tutuł :) można było zobaczyć i posłuchać ten cały kit jaki pseudo wciskają aby tylko sprzedać malucha :(

i jak się maluszek ma u Was ?? to dziewczynka z tego co pamiętam z filmu ?
mam nadzieję że teraz ponakręcasz filmiki z życia wesołego labka :)
i skąd takie imię ?? Fedora ?? tak jakoś kojarzy mi się z ... FE i ODOREM :-P
i Powodzenia na nowej drodze życia labomaniaka ! ;D

Aneti
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2009, 10:02   

Powiem tak, jak sie nie jest w temacie to wszystko sie łyka, ja wc ześniej chcąc kupić labka nie takie (teraz wiem) bzdury słuchałam, byle by sprzedać, ja mówi.ę sowjue wątpliwości a Pani sprzedająca, wciska mi że wszyskto jets ok labek jest spkopjny, cały czas śpi be zproblemu na 10 godzin można go zostawić itd., cąłe szczęście że wstrzymałam sie z zakupem i trafiłam na to forum.
Straszna szkoda tylko tych piesków......ich rodziców.....to bardzo smutne :(

Napewno sie nią dobrze zaopiekujesz, cąłe szczęście że u Ciebie znalała dobry dom :)

bartek.richie 

Mój labrador: Richie
Pies urodził się:
28.01.2009

Wysłany: 15-10-2009, 23:36   

gusia, Fedora to pewnie od dystrybucji darmowego systemu operacyjnego Linux Fedora

Beza 

Wysłany: 25-02-2010, 12:22   

Trzeba mieć pozwolenie na chaty, a coś nie widzę żeby miała, więc można zgłosić!

rusaleczka 

Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
01.10.2009

Wysłany: 26-04-2010, 08:08   

Od dłuższego czasu miałam podejrzenie, że moja suczka i piesek koleżanki mogą być spokrewnieni. Pierwsze podejrzenie padło jak koleżanka pokazała mi kartkę informacyjną o tym jak wychować małego szczeniaka- od "hodowcy". Ja dostałam identyczną. Pomyślałam eee taką informację pewnie w necie można znaleźć i wydrukować więc nie ma co się martwić, tym bardziej że numery telefonów jaki miałam ja do tej kobiety i koleżanka się nie zgadzały no i nick z allegro też nie. W dodatku różnica w wieku to 4 miesiące więc sobie pomyślałam - to niemożliwe. Coś mnie jednak tchnęło aby drążyć ten temat, poprosiłam aby wysłała mi korespondencję z ta babką i zdjęcia rodziców pieska- aż mnie wbiło w fotel jak zobaczyłam że mają wspólną matkę!!!!!Cały czas zadaję sobie pytanie czy to możliwe- przy różnicy wieku 4 miesiące? Koleżanki pies urodzony w czerwcu ubiegłego roku a moja Lunka w październiku. Wiem, że suczki mają cieczkę 2 razy w roku... moje 100% potwierdzenie nastąpiło wczoraj jak zajrzałyśmy do książeczek naszych psiaków- charakter pisma ten sam, weterynarz szczepiący pieski ten sam... :cring: ta baba ma rozmnażalnię!!!!! Dodam, że po sprzedaży nie odpisuje na maile i zmienia nr telefonu!!!Oto link do aukcji- tym nickiem posługiwała się jak sprzedawała koleżance szczeniaka http://www.allegro.pl/ite...e_szczecin.html

[ Dodano: Pon 26 Kwi, 2010 ]
Jak ja kupowałam od niej nick miała zmieniony na atomkernel. Zmienia nicki, numery telefonów ale czcionki w opisie aukcji nie. Jestem roztrzęsiona na myśl o takiej bezduszności...

kagan 

Mój labrador: Astor
Pies urodził się:
09.03.2009

Wysłany: 26-04-2010, 08:38   

Niestety nic na to nie poradzimy. Osobiście znam hodowlę zrzeszona w ZK i tez sprzedająca szczeniaki co cieczkę. Po prostu zgłaszają co 2 miot poruszenie sprawy w ZK bez dowodów nie możliwe niestety a żeby mieć dowód to trzeba by psa u nich kupić gdzie jasno było by napisane kto jest ojcem a kto matka niestety nikt nie poda w książce takiego psa prawdziwego imienia psa/suki i nr tatuażu.

Moim zdaniem wiele mogło by się zmienić tylko po odpowiednich uregulowaniach prawnych.

rusaleczka 

Suczka urodziła się:
01.10.2009

Wysłany: 26-04-2010, 10:34   

kagan, A maile jako dowody nie wystarczą? Książeczki zdrowia? Zdjęcia rodziców, imiona, numery telefonów? Strasznie mnie to gryzie ten babsztyl jest nieuczciwy koleżanka pytała czy suka jest często matką odpowiedź była oczywiście przecząca, że nie jest traktowana jako dochodowy interes, że była dopuszczona "profilaktycznie" W ciągu roku ona ma 3 raz małe!!!!!! :bad:

Bora 

Wysłany: 26-04-2010, 11:16   

A czego sie można było spodziewać po "hodofffli" ? Psy sprzedawane są bez rodowodów, pewnie rodzice szczeniąt rodowodów nie maja, to zwykła pseudohodowla, o których sie tak trąbi i trąbi.

rusaleczka 

Suczka urodziła się:
01.10.2009

Wysłany: 26-04-2010, 11:22   

Bora, to ka wiem że to
Bora napisał/a:
"hodofffli"
ale coś poza nie kupowaniem u takich ludzi można zrobić? W jaki sposób? Gdzieś zgłosić, każdy jak ma psa to w zasadzie może zrobić z nim co chce? :bad:

Bora 

Wysłany: 26-04-2010, 14:39   

Jeśli warunki w jakich żyją psy nie wymagają interwencji TOZ-u to nic nie zrobisz. Maja psy i sobie je rozmnażają na całego, sprzedając za pól darmo. Jeśli "hodowca" jest członkiem ZK i ma psy hodowlane a sprzedaje też szczenięta bez rodowodu (łamiąc regulamin ZK) to można to zgłosić. W przeciwnym razie jest nietykalny, bo co złego robi? Biznes kręci i tyle. Jedynie skarbówkę nasłać.

Odpowiedz do tematu