Przesunięty przez: AnIeLa 28-03-2011, 19:50 |
Labradorek dla chorego chłopca!!-Listy do Mikołja!! |
| Autor |
Wiadomość |
Lindusia

|
Wysłany: 22-10-2010, 16:49 Labradorek dla chorego chłopca!!-Listy do Mikołja!!
|
|
|
Kochani,
piszę tutaj bo sprawa dotyczy Labradorka, choć sama jestem właścicielką Goldena i Raga, więc prośba do Was:
jakiś czas temu natrafiłam na taką stronkę www.listydomikolaja.pl pana Zbyszka Reissa.
Piszą tam listy rodziny które proszą o jakieś drobiazgi dla swoich dzieci pod choinkę bo samemu ich na to nie stać, proszą często o jedzenie, jakies słodycze dla dzieci, cokolwiek..
Jeśli jakiś list nas wzruszy zwracamy się do Pana Zbyszka a on nam przekazuje adres rodziny.
Każdy list jest weryfikowany.
My również pomogliśmy w zeszłym roku, mieliśmy okazje podarować prezent osobiście -rybkę w akwarium Stasiowi z Łódzkiego Domu Pomocy Społecznej dla dzieci -dla mnie bezcenna radość Stasia Wink
Teraz wzruszył mnie jeden list:
"Kochany Mikołaju pisze do Ciebie w imieniu mojego synka Macieja. Mały już doświatczył złego urodził się z martwą nerką ma tylko jedną no i jak przy nerkach ma też nadciśnienie i chorą tarczyce a także powiększoną wątrobe...a ma 4 latka i bardzo Ciebie prosi o pieska LABRADORA biszkoptowego ma już nawet imię dla niego BORA czy nie pięknie więc prosze cię świety mikołaju spełnij marzenie mojego dziecka a uszczęśliwisz Go i MNIE bardzo dziekuje MAMA MACIEJA"
Kochani jeśli ktoś zna hodowlę Labradorków, niech przekaże tę informację -niech skontaktują się z Mikołajem czyli Panem Zbigniewem Reissem -być może będzie można pomóc!!!!
Proszę, prześlijcie to dalej!!!
Tu jest wątek na forum goldenowym, na którym jestem: http://www.goldenretrieve...530.html#190732 |
|
|
|
 |
nika
białasek

Pies urodził się:
|
Wysłany: 25-10-2010, 14:07
|
|
|
| eh... wszystko ładnie, ale skoro tych ludzi nie stać na kupno psa, to czy będzie ich stać na jego utrzymanie? ja osobiście jestem przeciwna kupowania psów dla dzieci - dziecko, tym bardziej 4-letnie, nie jest w stanie zaopiekować się psem, tym bardziej TAKIM psem... |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Mój labrador: Ruben
Pies urodził się:
6.02.2009r.
Wiek: 35 Dołączyła: 23 Kwi 2009 Posty: 2673 Skąd: Sulechów
|
Wysłany: 25-10-2010, 15:20
|
|
|
nika, masz racje...
wiec moze matka zdecyduje sie przygarnąc bide? a za pieniadze przeznaczone by na zakup kupic karme itp. chodz troszke lepiej |
_________________ Kopnięty Pies Nie Wyje Tak, Jak Jego Serce.
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
jkasia
Kasia

Mój labrador: Kasta
Suczka urodziła się:
05,02,2010
Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 20 Kwi 2010 Posty: 4413 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 25-10-2010, 18:10
|
|
|
A co jak piesek zachoruje? To są bardzo duże wydatki, sama to wiem z własnego doświadczenia. Niestety utrzymanie wiekszego psa kosztuje. Dobrze sie dwa razy zastanowić czy nas stać na pieska |
_________________ Galeria Kasty;
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=3438
A dog is for life, not just for Christmas!
 |
|
|
|
 |
gregory23
gregory23

Mój labrador: Maxiu
Pies urodził się:
07.09.2009
|
Wysłany: 08-11-2010, 14:22
|
|
|
O ile się nie mylę ten temat był poruszony na labradory.info
A wydaje mi się że wiesz doskonale koleżanko iż labrador nie jest to zabawka z reklamy Velvet tylko żywe zwierzę |
|
|
|
 |
nata
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010
Pomogła: 2 razy Wiek: 37 Dołączyła: 17 Maj 2010 Posty: 5230 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 08-11-2010, 17:04
|
|
|
Tak ten temat był na info i dokładnie to samo wszyscy napisali... To nie jest takie hop siup.. kupienie labka to najmniejszy problem.. A kto go wychowa? utrzyma? zapłaci za leczenie? itp itd...
Cel szczytny, ale prośba trochę nieprzemyślana. |
|
 |
gregory23
gregory23

Mój labrador: Maxiu
Pies urodził się:
07.09.2009
|
Wysłany: 08-11-2010, 23:34
|
|
|
| nata napisał/a: | | Tak ten temat był na info i dokładnie to samo wszyscy napisali |
Wiem że był bo tam jestem |
|
|
|
 |
mlena

Mój labrador: Blues
Pies urodził się:
02.09.2010
Wiek: 48 Dołączyła: 02 Lis 2010 Posty: 642 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 02-12-2010, 23:50
|
|
|
chore dziecko wymaga masę opieki nie będzie czasu na psa , wiem jak przy zdrowym się trzeba nagimnastykować , ponadto pies kosztuje i to nie jest odpowiedni prezent dla tak małego dziecka !
Nie kupiłabym / nie przygarnęła psa dla dziecka , to dorosły bierze odpowiedzialność za psa |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
 |
|
|
|
 |
|
|