Mój labrador: Lizzie
Suczka urodziła się:
17.02.2011
Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2010 Posty: 20 Skąd: Warszawa - UK
Wysłany: 07-12-2010, 15:41 Propozycja ... :) POMOC DLA LABRADOROW. Co Wy na to ?
Tak sobie chodze po zagranicznych forach labradorow i czytam rozne watki, ale nie o to mi chodzi.
Zdaje sobie sprawe z tego jak trudno jest Wam uzbierac pieniadze na leczenie i utrzymywanie psow w DT.
Widze na niektorych forach zagranicznych ze jest cos takiego jak czlonkostwo. Stad moj pomysl i pytanie co wy na to ?
A gdyby cos takiego wprowadzic na tej stronie i na info?
Chodzi o to ze osoby, ktore beda sie chcialy zarejestrowac na Waszych stronach musialyby oplacic czlonkostwo.
Opata np 1 zl 2 zl 5 zl czy 10 zl, tu decyzje pozostawiam w Waszych rekach.
Ooplata za czlonkostwo na forum bylaby wazna przez rok, a po jej wygasnieciu trzeba by bylo ja odnowic.
Czlonkostwo na forum mozna by bylo wykupic w dowolnym momencie.
Oczywiscie dostep do fora bylby dla wszystkich uzytkownikow, jedyne co bylo by ograniczone to ilosc pisania postow . Np
Osoba ktora sie rejestruje i nie wykupuje czlonkostwa mialaby mozliwosc napisania 5, 10 , 15 postow do momentu wykupienia czlonkostwa, oczywiscie tutaj tez pozostawiam decyzje administratorom strony.
Mysle ze pomysl jest dosc fajny, aczkowiek nie wiem na ile realny w Polsce.
Ja w UK zaplacilam 10 F za czlonkostwo na forum
I co Wy na to ?
Jak Wam sie podoba taki pomysl?
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."/ M. Siegal /
lizzi, na forum raz na jakiś czas pojawiają się licytacje na rzecz labków w potrzebie, poza tym istnieje forumowe konto S.O.S. na które każdy może wpłacić pieniążki jeśli tylko chce
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Ja myślę, że jest to pomysł godny uwagi i rozważenia.
Z jednej strony ideą każdego forum jest dostępnosc i możliwośc swobodnej wymiany zdań, ale gdyby zrobic wlasnie takie limity, o których wspomina autor pomysłu to można uniknąc sytuacji że ktoś zdesperowany z jakimś problemem dotyczącym np. zdrowia wpada tu pierwszy raz i nie może za darmo poprosic o radę.
Wg mnie jeśli już to powinny byc małe kwoty, a pomoc gwarantowałaby ich ilośc.
Pewnie każdy kto tu jest to wielki miłośnik psów i wiekszośc by się zgodziła, lecz z drugiej strony równie dobrze każdy może dobrowolnie zasilic konto forumowe.
to można uniknąc sytuacji że ktoś zdesperowany z jakimś problemem dotyczącym np. zdrowia wpada tu pierwszy raz i nie może za darmo poprosic o radę.
Ale dlaczego? Prawda jest taka, że jeśli forum będzie płatne to ludzie znajda inne forum, na którym za rade nie trzeba będzie płacić. Poza tym na forum jesteśmy po to aby pomagac
Wisteriusz napisał/a:
drugiej strony równie dobrze każdy może dobrowolnie zasilic konto forumowe.
i o to właśnie chodzi
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Mój labrador: Lizzie
Suczka urodziła się:
17.02.2011
Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2010 Posty: 20 Skąd: Warszawa - UK
Wysłany: 07-12-2010, 16:27
AnIeLa napisał/a:
Ale dlaczego? Prawda jest taka, że jeśli forum będzie płatne to ludzie znajda inne forum, na którym za rade nie trzeba będzie płacić. Poza tym na forum jesteśmy po to aby pomagac
Oplata za forum bylaby dokonywana raz w roku.
Forum owszem jest po to aby pomagac, ale nie tylko ludziom a takze i psom.
Poza tym dostep do forum bylby dostepny da kazdego uzytkownika, mialby on mozliwosc napisania kilku postow, wiec nie jest tak do konca jak piszesz.
W Polsce na szczescie jest coraz wiecej osob, ktore chca pomagac psom, nie kazdy moze sobie pozwolic zeby wplacac pieniadze na konto.
Byc moze niektorzy z checia by wpacili, ale moze im glupio ze moga tylko zlotowke albo dwie przekazac .
A co do tego ze ludzie sie przeniasa na inne strony, ryzyko zawsze jest, ale wystarczy pochodzic po takich stronach i popatrzec ile jest postow, tematow, i innych
Ja osobiscie uwazam ze to cakiem niezly pomysl.
A jesli ktos bedzie chcial zasilic konto forumowe oprocz tego to i tak to zrobi bez wzgledu na to czy bedzie czlonkiem forum czy nie. mysle ze te dwie rzeczy sie wzajemnie nie wykluczaja.
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."/ M. Siegal /
Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Wiek: 39 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
Wysłany: 07-12-2010, 16:31
lizzi, myślę, że bez osobowości prawnej nie możemy żądać opłaty za dostęp do forum.
Jeśli ktoś chce nam pomóc może to zrobić dobrowolnie w przez siebie określonej kwocie
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador
Jeśli ktoś chce nam pomóc może to zrobić dobrowolnie w przez siebie określonej kwocie
Nawet jeśli miałaby to być złotówka czy dwie, bo każdy grosz się liczy
to można uniknąc sytuacji że ktoś zdesperowany z jakimś problemem dotyczącym np. zdrowia wpada tu pierwszy raz i nie może za darmo poprosic o radę.
Nie rozumiem o co pytasz. Napisałem, że gdyby było płatne to byłoby ryzyko, że ktoś zdesperowany z pytaniem dotyczącym zdrowia wpada na forum i nie będąc stałym użytkownikiem napotyka bariery w zapytaniu o poradę, a uniknąć można tego poprzez wprowadzenie takich zasad, że płatne jest od iluś postów dopiero itp. Nigdzie nie neguje, że forum nie jest po to, żeby pomagać.
Mi pomysł nie bardzo się podoba, jestem dzieckiem i choć opłata raz na rok, na poczcie czy gdzie indziej nie zawsze chcą opłatę pobrać.
Z resztą nawet jeśli to 10zł a przez dłuższy czas nie będę miała pieniędzy to wtedy co? A jeśli w tym czasie miałabym coś ważnego do przekazania? Za takim pomysłem nie jestem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum