Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Testy alergiczne
Autor Wiadomość
Natalia87 

Mój labrador: Karat
Pies urodził się:
14.09.2008

Wysłany: 31-01-2011, 19:04   

dziękuję wszystkim za pomoc sporo już wiem na ten temat.i wiem od czego zacząć.dzięki raz jeszcze pozdrawiam

maksiu 
ania

Mój labrador: maks
Pies urodził się:
12.05.2009

Wysłany: 01-02-2011, 15:54   

ENQA, my teraz zastrzyki co tydzień robimy, ale niestety to prawda że dużo kosztuję i nie ma pewności czy pomoże :( Bora, niestety tak dobrze angielskiego nie znam :( zrozumiałam tylko że to choroba jelit, sama mam chore jelita i wiem jak czasami jest ciężko

ENQA 
Marzena & Atos

Mój labrador: Atos
Pies urodził się:
16.09.2007

Wysłany: 02-02-2011, 18:58   

No to na poniedziałek jesteśmy umówieni na pobranie krwi na testy panel 91 alergenów, (koszt to 450zł), wetka pytała od razu o odczulanie koszt 200 zł za całą terapię, później trzeba dokupić dawkę podtrzymującą;
Dzisiaj trochę czytałam o odczulaniu i znalazłam coś co mnie niepokoi a mianowicie przeczytajcie posty użytkownika sasha tutaj http://www.dogomania.pl/t...psem-alergikiem
Szczerze to Atos nie drapie się do krwi i odkąd zmieniliśmy karmę na tą dla alergików drapie się mniej, więc nie wiem czy jest taka potrzeba, niestety roztoczy raczej nie wykluczę z jego środowiska... myślę żeby poczekać do przeprowadzki i zobaczyć jak będzie z jego drapaniem w nowym domu (gdzie wezmę pod uwagę aby uniknąć siedlisk roztoczy) ale trochę mnie przeraziła historia sashy... co sądzicie o odczulaniu?

Bora 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 02-02-2011, 19:03   

ENQA napisał/a:
mianowicie przeczytajcie posty użytkownika sasha tutaj http://www.dogomania.pl/t...psem-alergikiem

Pisać każdy może. Nowotwory to dość skomplikowana sprawa, nie do końca wiadomo skąd sie biorą i dlaczego atakują akurat ten organizm. Może mieć na to wpływ masę czynników.
Nie wiem czy ta osoba jest wiarygodna, podaje dość wysokie sumy za badania i odczulanie (no jedynie to, że posty są sprzed 3 lat).
U ludzi także przeprowadza się odczulanie prawda?
Jest jeszcze jeden sposób, biorezonans. Z tego co kojarzę odczulanie biorezonansem można wykonać w Warszawie. Podobnie jak badanie pod kątem alergii.

ENQA 
Marzena & Atos

Pies urodził się:
16.09.2007

Wysłany: 02-02-2011, 19:11   

Bora,
Bora napisał/a:
Pisać każdy może. Nowotwory to dość skomplikowana sprawa, nie do końca wiadomo skąd sie biorą i dlaczego atakują akurat ten organizm. Może mieć na to wpływ masę czynników.
Nie wiem czy ta osoba jest wiarygodna, podaje dość wysokie sumy za badania i odczulanie (no jedynie to, że posty są sprzed 3 lat).
jasne zgadzam się z tym, że pisać każdy może... ale mimo wszystko po przeczytaniu tego można nabrać wątpliwości, słyszałam o biorezonansie ponoć nawet we Wrocławiu gdzieś jest, no nie wiem pogadam jutro z wetką o tym nowotworze co myśli... ktoś z forum odczulał psiaka? może za słabo szukałam ale nie widziałam na forach opisów udanego odczulania...
Bora napisał/a:
U ludzi także przeprowadza się odczulanie prawda?
z tego co wiem to tak, jednak nie bardzo się na tym znam, nie jestem alergiczką i po prostu nie mam żadnych doświadczeń z tym

Bora 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 02-02-2011, 19:38   

ENQA napisał/a:
z tego co wiem to tak, jednak nie bardzo się na tym znam, nie jestem alergiczką i po prostu nie mam żadnych doświadczeń z tym

No właśnie, gdyby to było tak ryzykowne, pewnie u ludzi nie byłoby przeprowadzane. Może u psów przeprowadza się inną metodą, niż u ludzi. Wypytaj wetkę, sama jestem ciekawa.

ENQA 
Marzena & Atos

Pies urodził się:
16.09.2007

Wysłany: 03-02-2011, 11:19   

Bora napisał/a:
Wypytaj wetkę, sama jestem ciekawa.
no więc pytałam, powiedziała mi, że robi się to na tej samej zasadzie co u ludzi więc podejrzewam jakby tak strasznie szkodziło to by ludzie się nie odczulali, a jeżeli chodzi o glejaka to powiedziała, że jak ma być to będzie niezależnie od odczulania. Generalnie ja się jeszcze nie zdecydowałam najpierw zrobimy testy i zobaczymy co wyjdzie.

che 

Mój labrador: Lucjan
Pies urodził się:
12.12.2006

Wysłany: 22-02-2011, 18:53   

Witam.
Widzę że pełen profesjonalizm w postach. Mam problem ze swoim Labkiem. Ma alergie na .... ?
Gdzie mógłbym zrobić takowe testy w Kielcach nie ma gdzie piszecie o POLNET. Ponoć w Lublinie robią takie testy. Jak zrobić i gdzie. Pies się drapie ma sierść brzydką wet w kielcach nie dają sobie rady z tym przypadkiem. chciałbym się dowiedzieć czy można wysłać krew lub być osobiście i wygolić psa. Moje pytanie gdzie i jak ?

[ Dodano: 22-02-2011, 19:06 ]
ps. karmie go karmą Platinum Natural jagniecina z ryżem. Wet zasugerował karmę ryba z ziemniakami . Znalazłem NUTRA GOLD Salmon & Potato Adult Dog. zmienie ale chciałbym zrobić full testy.

Odpowiedz do tematu