Pomogła: 6 razy Wiek: 31 Dołączyła: 19 Sie 2009 Posty: 3802 Skąd: Sosnowiec/Warszawa
Wysłany: 09-02-2011, 22:19
nata napisał/a:
A co gdyby się okazało że ma jakiś poważniejszy problem?
Tak już bywa i nie należy wypominać
Pasja, jak to w szkoleniu psów bywa, zawsze musisz być "o krok do przodu", musisz uprzedzić psinkę i wychodzić z nią nawet co 5 minut jeśli tylko jesteś w domu, w końcu trafisz na ten moment, że się załatwi, nagroda i do domu Z czasem wyczujesz, o jakich porach pies musi się załatwić i pięć min wcześniej już jesteście na dworze trzymam kciuki, nauczy się
_________________ Pozdrawiamy, Karolina, Browni i pinczeropodobny Emil
Wysłany: 13-04-2011, 15:01
Niestety u mnie pojawił się problem z sikaniem. Zaczęło się od tego że mój TŻ musiał zostać dłużej w pracy o 2h pies nie wytrzymał i spacerując po całym domu zasikał wszystko,kanapę,podłogi,dywan. TŻ po powrocie do domu skarcił słownie psa na zasadzie " A co ty tu zrobiłeś" no i psa na podwórko. Potem akcja sprzątanie, mycie podłóg mopem parowym a potem woda z octem. Pranie kanapy i dywanu. Wczoraj znów nasikał na dywan a dziś pies o 6 był na siku i qłupie z TŻ. Ja wstałam o 9 zjadłam śniadanko o około 10,30 chce z nim wychodzić a Bako nagle staje i leje na środku przedpokoju jak by stał na trawce. Wydarłam się na niego" Nie wolno" i wywaliłam do ogródka. Potem wytarłam to co narobił i stwierdziłam że nagrody w postaci spaceru nie będzie więc pies na miejsce i zero kontaktu a ja siadłam przed telewizor i dusiłam w sobie emocje. Nie mam pojęcia co się dzieje. Czy to przez to że za pierwszym razem nie było kary tylko spacer? Może próbuje wymusić wyjście nie wiem ale zawsze popiskiwał pod drzwiami gdy mu się bardzo chało a teraz...staje i bezczelnie leje
_________________ Pozdrawiamy!
Aneta, Błażej i Bako Galeria zdjęć
Wysłany: 14-04-2011, 07:34
Gdyby to był pęcherz to chciał by wyjść lub sikał by tez w nocy, no i wczoraj wyszliśmy do kina i nie było nas tez z 5-6h i jakoś wytrzymał bez problemu. Poza tym posikiwał by tylko a nie opróżniał 1l siuśków z pęcherza
_________________ Pozdrawiamy!
Aneta, Błażej i Bako Galeria zdjęć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum