Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: AnIeLa
23-02-2012, 16:34
Psiolubni czytają książki dla Neli.
Autor Wiadomość
Wisteriusz 

Mój labrador: Limba
Suczka urodziła się:
11.12.2009

Ostrzeżeń:
 1/3/6
  Wysłany: 29-05-2011, 19:55   Psiolubni czytają książki dla Neli.

"Cześć, jestem Nela. Kochałam swoich właścicieli i byłam grzeczna. Lecz ich drażniły nękające mnie problemy skórne, mówili że śmierdzę i chcieli mnie uśpić. Ledwo mnie to ominęło. I bardzo dobrze, bo ja jestem pełna energii i chęci do życia, chociaż dopiero je poznaję."

Nela po kilkumiesięcznym zaniedbywaniu posiada takie place:

Nela jest już bezpieczna w DT i powoli poznaje co to prawdziwe życie. Wszystko jest dla niej nowe. Chce poznać co to bieganie po lesie, zabawa z piłką czy kijem. Mamy nadzieję, że będzie również wracać do zdrowia. Potrzebne są pieniądze na leczenie oraz karmę. Wszystkich chcących pomóc Neli zapraszam do licytowania poniższych książek. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Licytacja trwa do 5 czerwca do godziny 23:00.
Cena wywoławcza 5 zł.
O numer konta należy pisać poprzez PW do użytkownika aganica

Do ceny należy doliczyć koszt przesyłki.
----------------------------------
1.
Tytuł: LABRADOR RETRIEVER
Autor: Dr Bernard Luke

Okładka: Twarda
Stan: Książka ze specjalną dedykacją naszej Limby - nadgryziony róg okładki. Poza tym stan idealny. Ugryzienie okładki ma 3-4 cm i w żaden sposób nie przeszkadza w odczytaniu żadnej treści.
Liczba stron: 159
Wymiary: 170 x 220 mm
Opis: Labrador retriever to najpopularniejszy pies świata, chluba właścicieli psów domowych, sportsmenów i miłośników wystaw. Niewiele ras dorównuje mu pod względem osobowości, talentu i wierności. Jest psem niezwykłym z uwagi na swoje umiejętności i perfekcyjne wykonanie poleceń.

Książka zawiera konkretne informacje o labradorze, jego pochodzeniu, osobowości i wzorcu rasy, właściwym wyborze szczenięcia, karmieniu, szkoleniach, profilaktyce zdrowotnej i zachowaniu. Niedoświadczeni właściciele mogą skorzystać z porad, jak radzić sobie z wszędobylskim szczenięciem, jak przygotować dom na przybycie nowego lokatora i jak rozwiązać ewentualne problemy.

Dodatkowym atutem jest ponad 135 kolorowych ilustracji - miłych dla oka i spełniających funkcję informacyjną. Ważne informacje zostały wyróżnione, dzięki czemu czytelnik z łatwością dotrze do wiedzy ułatwiającej wspólne życie z labradorem. Niezależnie od tego, czy chodzi o naukę czystości, dysplazję stawu biodrowego czy problemy z pchłami, książka, polecana przez najlepszych hodowców i treserów, pomoże rozwiązać trudności dzięki wskazówkom, z których skorzysta zarówno właściciel szczenięcia, jak i dorosłego psa.

Powinien ją nabyć każdy nowy właściciel labradora!

W książce omówiono następujące zagadnienia:
- pochodzenie labradora retrievera
- dlaczego labrador retriever?
- wzorzec rasy labrador retrierver
- twój szczeniak labrador
- codzienna pielęgnacja labradora
- nauka czystości i tresura labradora
- profilaktyka i opieka labradora
- kiedy twój labrador się starzeje?
- prezentowanie labradora na wystawie psów rasowych
- zrozumienie zachowań swojego psa

2.
Tytuł: Marley i ja. Życie, miłość i najgorszy pies świata
Autor:John Grogan

Okładka: Miękka
Stan: Dobry - widać, że używana, ale w żaden sposób nie koliduje to w czytaniu. Przybrudzona, ale tylko z zewnątrz.
Liczba stron: 344
Wymiary: 205 x 140 mm
Opis: Marley, wyjątkowo wielki i silny labrador retriever, cierpi na nadmiar energii, demoluje dom i ogródek, kompromituje swoich właścicieli - młode, rozwojowe małżeństwo dziennikarzy. Połyka wszystko, co znajdzie się w zasięgu jego pyska, wyleciał ze szkoły tresury za brak postępów i panicznie boi się burzy. A jednocześnie jest kochanym, wrażliwym i wiernym psem, zdolnym pokazać swojemu panu, co naprawdę liczy sięw życiu. Rozbawia i wzrusza do łez - pisali krytycy w Stanach Zjednoczonych. Biografia psa Marleya spisana przez jego właściciela, znanego amerykańskiego dziennikarzai felietonistę, szybko podbiła serca czytelników i trafiła na pierwsze miejsca list bestsellerów. W grudniu 2008 r. do kin w USA trafiła ekranizacja książki (reż. David Frankel, "Diabeł ubiera się u Prady"), która już w pierwszym tygodniu stała się filmowym przebojem.
To nie poradnik dla właścicieli czworonogów ani gloryfikacja psiego gatunku. To książka o rodzinie, która decyduje się przyjąć kolejną istotę. O odpowiedzialności, jaka wiąże sięz takim krokiem, o ludzkich słabościach, bezradności, heroizmie i miłości. Izabela Marczak "Dziennik"

Choć John Grogan pisze o swojej żonie, rodzących się dzieciach ,przeprowadzkach, zawodowych kryzysach, najważniejsza w tym wszystkim jest opowieść o przyjaźni psa i człowieka. Jacek Pawlicki, "Gazeta Wyborcza"

Pod anegdotyczną warstwą kryje się coś wiecej - studium miłości, odpowiedzialności i wszystkich takich spraw, które w dzisiejszym łatwym konsumpcyjnym świecie lepiej pominąć milczeniem albo zbyć żartem. Ewa Winnicka, "Polityka"

Nie ma właściciela czworonoga, który nie odnalazłby w Marleyu cech własnego pupila. Wzruszająca, zabawna i bezpretensjonalna książka. Polecam nawet kociarzom. Beata Kęczkowska, "Co jest grane"
Dodatkowo gratis płyta z ekranizacją książki!!!

3.
Tytuł: Na gorącym uczynku

Autor: Harlan Coben

Stan: BDB – czytana 2 razy, a kto czytał Cobena wie, że czyta się jednym tchem – nie była używana długo
Liczba stron: 480
Opis: Spektakularny sukces powieści uczynił z Cobena megagwiazdę współczesnego thrillera. Precyzyjnie skonstruowana intryga, mistrzowsko stopniowane napięcie, fałszywe tropy prowadzące donikąd, pozornie niemożliwe do wyjaśnienia zagadki pojawiające się niemal na każdej stronie, zaskakujące zakończenie, którego nie domyśli się nawet najbardziej przenikliwy czytelnik, to podstawowe cechy jego pisarskiego stylu. Siedemnastoletnia Haley McWaid jest doskonałą uczennicą i chlubą swoich rodziców. Pewnego dnia nie powraca do domu. Po trzech miesiącach bezskutecznych poszukiwań jej najbliżsi są przygotowani na najgorsze. Dan Mercer, pracownik opieki społecznej, wpada w pułapkę zastawioną przez reporterkę Wendy Tynes, realizującą program telewizyjny "Przyłapani na gorącym uczynku", służący demaskowaniu przestępców seksualnych. Za próbę seksu z nastolatką staje przed sądem. Ku oburzeniu miejscowej społeczności sąd uniewinnia mężczyznę. Swoje niezadowolenie z wyroku szczególnie ostro demonstruje były szeryf federalny, Ed Grayson. Od jawnej wrogości przechodzi do czynów, proponując reporterce, by pomogła mu dokonać samosądu na rzekomym pedofilu. Wendy odmawia, lecz Mercer i tak musi zginąć. Czy zabił go Grayson? Czy Dan maczał palce w zaginięciu Haley McWaid? Dlaczego w jego telefonie komórkowym było zdjęcie zaginionej dziewczyny? Wendy stopniowo zdaje sobie sprawę, że padła ofiarą gigantycznej manipulacji... Nie mów nikomu Zaginięcie nastolatki uruchamia spiralę zbrodni...

4.
Tytuł: Tylko jedno spojrzenie

Wymiary: 125 x 195 mm
Stan: Bdb – czytana 2 razy, a kto czytał Cobena wie, że czyta się jednym tchem – nie była używana długo
Liczba stron: 398
Opis: Ustabilizowane życie Grace Lawson rozpada się w jednej chwili, gdy na świeżo wywołanym zdjęciu rodzinnym rozpoznaje swojego męża. Fotografia wygląda na zrobioną przed laty. Przedstawia także inne osoby; twarz jednej z nich jest przekreślona. Jack, mąż Grace, zaprzecza, by miał coś wspólnego ze zdjęciem. Krótko potem wychodzi z domu i znika, zabierając tajemniczą odbitkę.

5.
Tytuł: Nie mów nikomu

Wymiary: 148 x 210 mm
Stan: Bdb – czytana 2 razy, a kto czytał Cobena wie, że czyta się jednym tchem – nie była używana długo
Liczba stron: 352
Opis: Od śmierci Elizabeth z rąk seryjnego zabójcy minęło 8 lat, ale młody lekarz David Beck nie potrafi o niej zapomnieć. Wiadomość, jaka pocztą elektroniczną przesyła mu anonimowy nadawca, zawiera niezbity dowód, że jego żona nadal żyje. Jak to możliwe, skoro jej ciało zostało zidentyfikowane? Beck ignoruje ostrzeżenie "nie mów nikomu" i próbuje dotrzeć do sedna mrocznej tajemnicy, której ślady wiodą w przeszłość. Padają następne ofiary, zagadka goni zagadkę...

6.
Tytuł: Bez pożegnania

Wymiary: 125 x 195 mm
Liczba stron: 414
Opis: "Trzy dni przed śmiercią matka wyznała - to były niemal jej ostatnie słowa - że mój brat wciąż żyje" - tak zaczyna się najnowszy thriller Cobena. Od dnia, w którym brat Willa Kleina, Ken, zamordował Julię, jego byłą sympatię, minęło jedenaście lat. Ścigany międzynarodowymi listami gończymi, dosłownie zapadł się pod ziemię. Z czasem rodzina uznała go za zmarłego. Przeglądając dokumenty rodziców, Will natrafia na świeżo zrobione zdjęcie Kena. Wkrótce potem znika Sheila, narzeczona Willa

7.
Tytuł: Skrzywdzona

Autor: Cathy Glass

Stan: idealny, jak nowa
Liczba stron: 342
Opis: Histroria skrzywdzonej, wykorzystywanej seksualnie przez rodzinę i znajomych 8-letniej dziewczynki. Wstrząsająca i prawdziwa opowieść spisana przez opiekunkę społeczną, zajmującą się dzieckiem.

8.
Tytuł: Wyznania zakupoholiczki

Autor: Sophie Kinsella

Okładka: Miękki
Stan: dobry
Liczba stron: 335
Opis: Powieść obyczajowa, pełna zwariowanego humoru i błyskotliwych obserwacji codziennego życia. Tytułowa zakupoholiczka to Rebeka Bloomwood, trzydziestoletnia dziennikarka o umiarkowanych dochodach, nałogowo robiąca zakupy, najchętniej w markowych sklepach. To powoduje, że ma na koncie nieustanny debet, mimo że zawodowo radzi, jak dobrze lokować pieniądze! Pomiędzy kolejnymi zakupami i upomnieniami z banku, Rebeka znajduje jeszcze czasem czas na mężczyzn. Pewnego dnia, przedziwnym zrządzeniem losu, staje się nieomal gwiazdą telewizji...
Dodatkowo gratis płyta z ekranizacją książki!!!

9.
Tytuł: Zwycięzca jest sam

Autor: Paulo Coelho

Okładka: Miękki
Stan: idealny
Liczba stron: 350
Opis: Festiwal filmowy w Cannes. 24 godziny. Cała plejada postaci z wielkiego świata: producenci filmowi, aktorzy, dyktatorzy mody, supermodelki, a także początkujące gwiazdki filmowe, gwiazdy, których splendor już nieco przygasł i tłum tych, którzy grzeją się w blasku sławy, władzy i bogactwa. Porządek tego "pięknego, wspaniałego" świata burzy nagłe wtargnięcie Igora, rosyjskiego multimilionera, owładniętego obsesją na punkcie swojej byłej żony, która odeszła ze znanym projektantem mody. Igor, zraniony do żywego nie cofnie się przed niczym, by odzyskać miłość ukochanej... "Zwycięzca jest sam" to wierny portret współczesnego świata, w którym blichtr, próżność i zakłamanie, wyparły prawdziwe wartości, w którym człowiek w pogoni za złudnym szczęściem w świetle jupiterów zatracił poczucie dobra i zła, zagubił siebie. Paulo Coelho przypomina nam, że czasem warto wybrać drogę mniej uczęszczaną.

10.
Tytuł: Eukaliptus

Autor: Murray Bail

Stan: idealny
Liczba stron: 256
Opis: Powieść obyczajowa, łącząca cechy bajki i realizmu ojciec pięknej córki ma niezwykły plan na znalezienie jej męża humor, erudycja, obserwacje psychologiczno-obyczajowe "Jedna z najwspanialszych, najbardziej zaskakujących w całej literaturze historia miłosnych zalotów" - Michael Ondaatje ( "Angielski pacjent") Na wielkiej farmie w środku Australii wdowiec Holland posadził setki gatunków eukaliptusów i tylko ten, kto je poprawnie nazwie, zostanie mężem jego pięknej córki Ellen. Liczni kandydaci odpadają jeden po drugim, a dziewczyna robi się coraz starsza i smutniejsza. Pewnego dnia zjawia się tajemniczy młodzieniec...

Podsumowanie

1. jolam - 27 zł
tenshii - 25 zł

2. Olusia1 - 45 zł
Antalyaa 40 zł
ktosia - 29 zł
Jira - 28 zł
Madzialenka - 25 zł
aganica - 15 zł

3. nata - 17 zł
Olusia1 - 16 zł
jkasia - 15 zł
Madzialenka - 10 zł

4. Antalyaa - 12 zł
Madzialenka - 10 zł
zuzia - 5 zł

5. jkasia - 11 zł

6. aganica - 10 zł

7. inkapek - 30 zł
siulentas - 25 zł

8. zouza - 15 zł
aganica - 10 zł

9. gosiaEL1 - 20 zł
blablador - 17.50 zł

10. aganica - 10 zł

RAZEM: 197 zł ;*
Ostatnio zmieniony przez Ryniu 02-07-2011, 14:06, w całości zmieniany 27 razy  

inkapek 
Paulina&Neska

Mój labrador: Neska
Suczka urodziła się:
21.11.2005r.

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 29-05-2011, 20:45   

7. 10zł

ktosia 

Mój labrador: Nera
Suczka urodziła się:
08.05.2010

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 29-05-2011, 20:50   

2. 10 zł

a także do galerii Nery: http://www.facebook.com/m...=1&l=d9970f9b96

nata 
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 29-05-2011, 21:26   

3. 5 zł

SandraiToffik 
MÓJ SENS ISTNIENIA

Mój labrador: Toffik
Pies urodził się:
Sierpień 2008

Wysłany: 29-05-2011, 21:52   

A można zapłacić w inny sposób, niż w banku? :)
Nauczyłeś mnie prawdziwie kochać, bezgranicznie ufać, wierzyć w sens istnienia. Wyleczyłeś mnie z depresji, uratowałeś mi życie. Właśnie Tobie wszystko zawdzięczam. Jesteś moim oczkiem w głowie, światełkiem w tunelu, lekiem na smutek. Kocham Cię.

nata 
Natalia & Polina

Suczka urodziła się:
27.03.2010

Wysłany: 29-05-2011, 22:18   

SandraiToffik napisał/a:
A można zapłacić w inny sposób, niż w banku?

przelew z konta internetowego,
przelew z banku,
przelew z poczty (poprzez wypisanie druczku-polecenia przelewu)

Hmm.. nie wiem czy jeszcze coś innego jest możliwe :shy:

siulentas 

Mój labrador: Walley (Fallend Franklin)
Pies urodził się:
09.02.2011

Mój labrador: Honey (Hiraethog Rose Honey)
Suczka urodziła się:
25.05.2011

Pies urodził się:
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 29-05-2011, 22:30   

7.25zl
tylko jest maly problem otorz ile za wysylke do uk ? to wazne
noi kase moge wyslac np w koperciemysle ze dojdzie badz najwyzej siora prezelala by jak bym jej wyslala i tak slac bede na cos dla wallka. tak wiec daje 25 i dajcie znac jak z wysylka bo ja sie nie orientuje ile za taka ksiazke ile ona wazy itd koszt wysylki pokrywam ja.

Wisteriusz 

Suczka urodziła się:
11.12.2009

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 29-05-2011, 22:44   

siulentas napisał/a:
7.25zl
tylko jest maly problem otorz ile za wysylke do uk ? to wazne
noi kase moge wyslac np w koperciemysle ze dojdzie badz najwyzej siora prezelala by jak bym jej wyslala i tak slac bede na cos dla wallka. tak wiec daje 25 i dajcie znac jak z wysylka bo ja sie nie orientuje ile za taka ksiazke ile ona wazy itd koszt wysylki pokrywam ja.

13 zł z kopertą. Pozdrawiam

[ Dodano: 29-05-2011, 22:49 ]
nata napisał/a:
SandraiToffik napisał/a:
A można zapłacić w inny sposób, niż w banku?

przelew z konta internetowego,
przelew z banku,
przelew z poczty (poprzez wypisanie druczku-polecenia przelewu)

Hmm.. nie wiem czy jeszcze coś innego jest możliwe :shy:

Myślę, że nie są to na tyle duże kwoty, że można też zaryzykować wysłanie listem - w kopercie, tak jak planuje siulentas.

nata 
Natalia & Polina

Suczka urodziła się:
27.03.2010

Wysłany: 29-05-2011, 23:02   

Wisteriusz napisał/a:
Myślę, że nie są to na tyle duże kwoty, że można też zaryzykować wysłanie listem - w kopercie, tak jak planuje

Ale zwykłym listem czy poleconym? Nie chodzi mi o sytuację siulentas, bo to coś innego. Mam na myśli PL. Bo zwykły list kosztuje 1,55, ale ja bym się jednak nie odważyła takim zwykłym w kopercie. Może jeszcze jak same banknoty to pół biedy, ale jak z monetami, to cięzko mi to sobie wyobrazić. No i zależy od poczty, ale nie zawsze dociera. Z kolei polecony, kosztuje minimum chyba około 4 zł. Nie opłaci się, bo za przelew jest mniejsza opłata, a tak czy siak, trzeba iść na pocztę. :)

zuzia 

Mój labrador: Lunia (*)
Suczka urodziła się:
14.04.2008r. - 16.11.2018 r.

Mój labrador: Dżok (*)
Pies urodził się:
ok. 2000r. - 19.08.2014 r.

Wysłany: 29-05-2011, 23:48   

4. 5zł
5. 5 zł

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 30-05-2011, 02:57   

siulentas można też przez TONIO- zajmuje im to min 3-4 dni robocze, ale pieniądze dochodzą bez problemów.

Olusia1 

Mój labrador: Frido(*)kochany odszedł18.05.15
Pies urodził się:
31012005

Mój labrador: Tinka (* )02.07.13
Suczka urodziła się:
2000

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 30-05-2011, 08:39   

Nr. 2 12 zł
Nr. 3 6zł

aganica 
Junior Admin

Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018

Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019

Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 30-05-2011, 08:43   

Nr.2- 15 zł

Jira 

Mój labrador: Neska
Suczka urodziła się:
25.02.2002

Wysłany: 30-05-2011, 10:22   

nr2 - 20 zl

http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=6445 - galeria Birki

http://forum.labradory.or...der=asc&start=0 - galeria [*]Questa[*]

aganica 
Junior Admin

Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018

Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019

Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 30-05-2011, 10:54   

Nr.6 - 5 zł
Nr.10 - 5 zł

wojtasowa 
Monika i Gabuleńka

Mój labrador: Gabby
Suczka urodziła się:
14.04.2011

Wysłany: 30-05-2011, 17:34   

A jak wygląda kwestia ceny przesyłki?

galeria mojej Gabuli:
http://forum.labradory.or...p=235173#235173

Wisteriusz 

Suczka urodziła się:
11.12.2009

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 30-05-2011, 17:38   

wojtasowa napisał/a:

8 zł

W Poznaniu możliwy odbiór osobisty

jkasia 
Kasia

Mój labrador: Kasta
Suczka urodziła się:
05,02,2010

Wysłany: 30-05-2011, 18:06   

Cytat:
list polecony priorytet chyba 5,70 kosztuje.

A dog is for life, not just for Christmas!

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 30-05-2011, 18:12   

1. 10 zł - tej jeszcze nie mam ;D

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador

jkasia 
Kasia

Mój labrador: Kasta
Suczka urodziła się:
05,02,2010

Wysłany: 30-05-2011, 18:27   

nr 5 - 6zł
nr 3 - 7zł
;D

A dog is for life, not just for Christmas!

Odpowiedz do tematu