Wiek: 26 Dołączyła: 24 Maj 2011 Posty: 19 Skąd: z Łysoomic
Wysłany: 29-05-2011, 17:22 Avatarki - jak dodać?
Witajcie!
Tak się składa, że nie potrafię rozgryźć jak można dodać avatar (no, to swoje zdjęcie pod nazwą xD)
Czy można udzielić mi krótkiego ,,kursu'' jak dodać takowe zdjątko
Aha, i jeszcze jedno ... Jak zrobić bannerek pod podpisem?
Dzięki
Mój labrador: Bazylek [*]
Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021
Wysłany: 29-05-2011, 18:18
Patrucjusz, wchodzisz w zakładkę 'Profil' i na dole jest 'Panel kontrolny Avatarów'. Myślę, że dalej sobie poradzisz. Pamiętaj, że avatar musi mieć odpowiednią wielkość oraz rozmiar (informacja także zawarta jest w panelu) :)
Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
08.10.2010
Wysłany: 05-06-2011, 20:16
Patrucjusz napisał/a:
zrobić
zrobić można we wszelaki sposób. Można zdjęcie w paint'cie zmniejszyć, można kilka zdjęć złączyć w 1 obrazek w programach typu gimp. To już do wyboru. Co innego wrzucić na forum. Żeby to zrobić trzeba wsadzić banner na serwer hostingowy (fotosik, tinypic itp) potem w kodzie html [ wkleić w miejsce gdzie pisze "podpis" i gotowe
kod html : [img]xxx[/img]
[ Dodano: 05-06-2011, 21:54 ]
szybki Tut by Labradore
1. Na samej górze strony mamy panel kontrolny. Wybieramy w nim opcje "profil"
2. Schodząc na sam dół strony mamy opcje wyboru avataru. Mamy 2 opcje.
1: wrzucamy avatar bezpośrednio z komputera *tutaj musimy mieć avatar, spełniający wymogi pkt 4*
2: jeśli nasz avatar jest cięższy niż 24kb do okienka pod nr 2 wrzucamy link do naszego avatara, który znajduje sie już w internecie.
(nr.3 to usuwanie poprzedniego obrazka. Po zaznaczeniu "usun" i kliknięciu "wyślij" obraz zniknie. nr 5. "wyślij" klikamy po ukończeniu "pracy")
jeśli wybrałeś opcje 2 czytaj dalej.
3.Teraz nasz avatar (150x150) musimy wrzucić do "sieci" czyli na serwer hostingowy. Ja wybrałam tinypic.com.
po kliknięciu upload trzeba wpisać kod i poczekać kilka sek.
4.Kopiujemy link z zaznaczonego okna i wklejamy w okno w opcji wyboru avatara (okno nr.2)
[/URL]
przepraszam za wielkośc screenów
Może troche zbyt szczegółowy ale zeby nie było niejasności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum