Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Śnieżynka za Tęczowym Mostkiem
Autor Wiadomość
SandraiToffik 
MÓJ SENS ISTNIENIA

Mój labrador: Toffik
Pies urodził się:
Sierpień 2008

Wysłany: 15-06-2011, 14:49   Śnieżynka za Tęczowym Mostkiem

15 marzec 2011 rok - tragiczna dla mnie data. Dzień pełen łez i smutku. Na mej twarzy nie gości już uśmiech. W moim domu panuje okropna cisza. Już nikt nie śmieje się tak jak dawniej.
Otóż zmarła moja samiczka, ptaszek. Ktoś zapewne powie: "Przecież to tylko ptak. Zwykły, nie warty łez ptak." A ja Wam powiem, że ten ptak to coś więcej niż małe zwierzątko. To prawdziwy przyjaciel, tak jak pies czy kot. Nieważne, że jest mały, nie potrafi przynieść kapcia czy gazety. Istotne to to, że ma uczucia, jak każde stworzenie.
Dla mnie stracić przyjaciela w postaci człowieka lub zostać upuszczonym przez ptaka, to to samo. Bo i człek, i ptaszyna odczuwa różne emocje, takie jak strach, smutek czy radość. Różnią się tylko i wyłącznie wyglądem, a także charakterem. I jeśli ktoś powie Wam, że człowiek jest ważniejszy od zwierzęcia, nie wierzcie mu. Prawda jest taka, że czasem ta "nic nie warta istota" może okazać się lepszym przyjacielem od stworzenia poruszającego się na dwóch nogach.
Śnieżynka właśnie była moją małą przyjaciółką. Kochałam ją z całego serca swego. I myśl, że ona już nie żyje, sprawia mi straszny ból.
Maja - poprzednia samica - również skończyła tak jak Śnieżka. Tylko że ją miałam prawie 4 lata, natomiast Śnieżyneczkę niecałe 5 mies.
"Dlaczego już nie żyje?" - zapewne zadacie mi to pytanie. Lecz nie udzielę Wam odpowiedzi. Sama zastanawiam się nad tym. Myślę, wciąż myślę, jednakże nie mam zielonego pojęcia. Wczoraj zauważyłam, że zrobiła się grubiutka, a także słaba. Pomyślałam, że zniesie jajeczko. Nie przyszło mi do głowy, że następnego dnia już jej ze mną nie będzie.
Wiem, trzeba żyć dalej... Ale jak żyć z takim bólem? Oto jest pytanie.

Moja malutka perełka:

Nauczyłeś mnie prawdziwie kochać, bezgranicznie ufać, wierzyć w sens istnienia. Wyleczyłeś mnie z depresji, uratowałeś mi życie. Właśnie Tobie wszystko zawdzięczam. Jesteś moim oczkiem w głowie, światełkiem w tunelu, lekiem na smutek. Kocham Cię.

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Wysłany: 15-06-2011, 15:26   

:cring:

orlosia 
35 kg. Słodyczy

Mój labrador: Ruben
Pies urodził się:
6.02.2009r.

Wysłany: 18-06-2011, 13:56   

ojj pewnie teraz pustka w domu
wspópłczuje :(

SandraiToffik 
MÓJ SENS ISTNIENIA

Mój labrador: Toffik
Pies urodził się:
Sierpień 2008

Wysłany: 19-06-2011, 11:51   

orlosia12 napisał/a:
ojj pewnie teraz pustka w domu

Z przykrością muszę stwierdzić, że niestety tak...
Nauczyłeś mnie prawdziwie kochać, bezgranicznie ufać, wierzyć w sens istnienia. Wyleczyłeś mnie z depresji, uratowałeś mi życie. Właśnie Tobie wszystko zawdzięczam. Jesteś moim oczkiem w głowie, światełkiem w tunelu, lekiem na smutek. Kocham Cię.

joanna 

Mój labrador: BRANDO
Pies urodził się:
15 01 2010

Wysłany: 19-06-2011, 15:24   

rozumiem doskonale i nas opuścił swego czasu Marianek papug,rozpacz była olbrzymia odwrotnie proporcjonalna do jego małego ciałka,mądrością i przywiązaniem dorównywał labiszonom...przykro mi z powodu twojej skrzydlatej przyjaciółki...

Odpowiedz do tematu