W imieniu Neli jeszcze raz dziękujemy za udział w ostatnim bazarku. Zakupiona karma służy jej bardzo dobrze. Żmudne leczenie przynosi obiecujące efekty. Niestety zbliża się termin wystawienia zbiorowej faktury za wszystkie wizyty u lekarza oraz kolejny zakup specjalnej karmy, zatem serdecznie zapraszamy do kolejnej licytacji. Poniżej efekty jakie wspólnie zbudowaliśmy - szczęście Neli :
Informacje:
Cena wywoławcza: 5 zł
Do każdej pozycji wylicytowanej od 20 zł film DVD niespodzianka gratis
Koszt wysyłki: 9 zł
Koniec licytacji: sobota 9 lipca godz. 22.00
O nr konta należy pytać użytkownika aganica
Przedmioty 6 - 14: jeśli ktoś ma darmowe przelewy może przelać na samą przesyłkę do mnie, ale jeśli nie to całość do aganicamożna
Pozycja 1
Tytuł: "Labrador. Poradnik opiekuna"
Autor: Brigitte Rauth-Widmann
Okładka: miękka
Stan: bardzo dobry/dobry
Książka przekazana przez użytkownika Lawendowa - dziękujemy
Popularność labradorów rośnie z dnia na dzień. Przyjacielskie, posłuszne i łatwe do wyszkolenia wykorzystywane są najczęściej w roli przewodników, psów ratowniczych i policyjnych (do tropienia) oraz w dogoterapii. Ze względu na łagodne i wesołe usposobienie labradory doskonale nadają się również na psa rodzinnego, tym bardziej że uwielbiają zabawy z dziećmi. Autorka książki, Brigitte Rauth-Widmann, ekspertka i miłośniczka labradorów, przedstawia informacje dotyczące zakupu, wyboru, żywienia, pielęgnacji i wychowania tych wspaniałych psów. Książka adresowana jest również do przyszłych hodowców i treserów.
Pozycja 2
Tytuł: "Labrador retriever"
Autor: Bernard Duke
Okładka: twarda
Stron: 159
Stan: dobry - jeden róg okładki nadgryziony przez Gaję
Książka przekazana przez użytkownika Lawendowa - dziękujemy
Labrador retriever to najpopularniejszy pies świata, chluba właścicieli psów domowych, sportsmenów i miłośników wystaw. Niewiele ras dorównuje mu pod względem osobowości, talentu i wierności. Jest psem niezwykłym z uwagi na swoje umiejętności i perfekcyjne wykonanie poleceń.
Książka zawiera konkretne informacje o labradorze, jego pochodzeniu, osobowości i wzorcu rasy, właściwym wyborze szczenięcia, karmieniu, szkoleniach, profilaktyce zdrowotnej i zachowaniu. Niedoświadczeni właściciele mogą skorzystać z porad, jak radzić sobie z wszędobylskim szczenięciem, jak przygotować dom na przybycie nowego lokatora i jak rozwiązać ewentualne problemy.
Dodatkowym atutem jest ponad 135 kolorowych ilustracji - miłych dla oka i spełniających funkcję informacyjną. Ważne informacje zostały wyróżnione, dzięki czemu czytelnik z łatwością dotrze do wiedzy ułatwiającej wspólne życie z labradorem. Niezależnie od tego, czy chodzi o naukę czystości, dysplazję stawu biodrowego czy problemy z pchłami, książka, polecana przez najlepszych hodowców i treserów, pomoże rozwiązać trudności dzięki wskazówkom, z których skorzysta zarówno właściciel szczenięcia, jak i dorosłego psa.
Powinien ją nabyć każdy nowy właściciel labradora!
Pozycja 3
Tytuł: "PS. Kocham Cię"
Autor: Cecelia Ahern
Stan: realne zdjęcie
Książka przekazana przez użytkownika gosiaEL1 - dziękujemy
Życie Holly i Gerry`ego było idealne - szczęśliwe małżeństwo, dom w Dublinie, oddani przyjaciele, wspaniała rodzina. Mieli świat u swych stóp. Tak przynajmniej sądzili.
Dlatego gry Gerry niespodziewanie umiera, życie Holly rozpada się na kawałki. I oto okazuje się, że jej dowcipny mąż zostawił dziesięć listów, a w nich dziesięć poleceń, które Holly musi wykonać. Z pomocą zwariowanych przyjaciół o kochającej, choć nieco ekscentrycznej rodzinki, Holly przekonuje się, że los szykuje dla niej jeszcze wiele niespodzianek...
Pozycja 4
Woda damska MEXX
tester
realne zdjęcie
Przedmiot przekazany przez użytkownika gosiaEL1 - dziękujemy
Pytania o więcej szczegółów proszę kierować do gosiaEL1
Pozycja 5
płyta KAYAH- 5 utworków rożnych wykonawców
realne zdjęcie
Przedmiot przekazany przez użytkownika gosiaEL1 - dziękujemy
Pytania o więcej szczegółów proszę kierować do gosiaEL1
Pozycja 6
Tytuł: "Wygrać życie"
Autor: Kamil Durczok
Stan: bdb
Stron: 104
Jeden pewnie zacznie czytać tę książkę i po chwili rzuci w kąt, bo wrażliwość nie pozwoli kontynuować, a ktoś inny zacznie czytać i nie oderwie się dopóki nie przeczyta ostatniej strony. I ze mną tak właśnie było. Książeczkę zaledwie 100-stronicową przeczytałam w jeden wieczór.
Kamil Durczok znany dziennikarz wspomina swoja walkę z choroba nowotworową. Wspomnienia dziennikarza przeplatają się ze wspomnieniami jego żony oraz komentarzami onkologów B. Maciejewskiego i K. Składowskiego na temat właśnie nowotworów. Książka zadedykowana M.Pawłowskiemu (także dziennikarzowi), który tę walkę przegrał.
Pozycja 7
Tytuł: "Historia miłości"
Autor: Nicole Krauss
Stron: 320
Trudno pisać o miłości, aby nie popaść w banał, nie powielać tego, co już tyle razy powiedziano. Ciężko jest też wymyślić historię, która byłaby oryginalna. Literatura temat ten wyeksploatowała, wydaje się, że napisano już wszystko, a jednak autorzy ciągle podejmują trud, aby na nowo opisać to jakże skomplikowane uczucie.
Nicole Krauss, nowojorska pisarka o żydowskich korzeniach, zadebiutowała powieścią pod jakże banalnym tytułem "Historia miłości". Widząc okładkę i tytuł można wyobrazić sobie, że to jakaś prosta historia z happy endem, której blisko do harlequina. Powiem szczerze, że przez głowę przemknęła mi taka myśl i nie mogłam się bardziej mylić. Kiedy zaczęłam czytać, wiedziałam już po kilku stronach, że mam do czynienia z niebanalną, napisaną pięknym językiem powieścią. Krauss udała się wcale niełatwa rzecz – opisała miłość tak, aby zachwycić czytelnika, poruszyć jego emocje, obudzić uśpione uczucia.
Pozycja 8
Tytuł: "Mistyfikacja"
Autor: Harlan Coben
Stan: bdb - czytana 2 razy
Stron: 545
Laura Ayars i David Baskin wydają się być stworzeni dla siebie. Była modelka, obecnie właścicielka domu mody Svengali, i gracz Boston Celtics, gwiazda ligi NBA. Piękni, młodzi, bogaci i zakochani. Tragiczny wypadek przerywa ich miesiąc miodowy w Australii. Okoliczności śmierci są niejasne, ale wszystko wskazuje na to, iż David utonął podczas kąpieli w oceanie. Zrozpaczona dziewczyna nie potrafi pogodzić się z zagadkowym zaginięciem ukochanego. Nieświadoma grożącego jej niebezpieczeństwa, poddaje w wątpliwość oficjalną wersję zdarzeń. Czy rzeczywiście chodzi o wypadek, czy o samobójstwo, czy nawet o morderstwo? A może David żyje, a jego śmierć upozorowano? Kolejno giną osoby, które mogły znać odpowiedź. Komuś wyraźnie zależy na tym, by prawda nie wyszła na jaw.
Pozycja 9
Tytuł: "Jak występować publicznie. Klucze do sukcesu oraz pułapki, których należy unikać"
Autor: Jean-Denis Ménard
Stron: 168
Wszyscy prędzej czy później stajemy wobec konieczności zabrania głosu przed grupą - czy to na forum zawodowym, uniwersyteckim, organizacyjnym, a nawet prywatnym. Wymagania stawiane tej umiejętności są coraz wyższe, a nadmierna pewność siebie lub nieśmiałość bynajmniej nie ułatwiają skutecznego wywiązania się z zadania. Niniejszy praktyczny poradnik to prawdziwy trening, który stawia sobie za cel podniesienie naszych kompetencji w tej niezbędnej sztuce. Autor bazuje na pytaniach często zadawanych na szkoleniach, pogrupowanych według trzech głównych zagadnień: przygotowanie do wystąpienia, jego treść oraz kontakt z publicznością. Czytelnik dowiaduje się, jak przygotować materiały, sporządzać notatki, zarządzać tremą, a także jak pracować nad poprawnością językową, dostosowywać się do publiczności, mówić przekonująco czy improwizować. Autor uczy nawiązywania relacji ze słuchaczami, ripostowania, radzenia sobie z trudną publicznością, kanalizowania "szmerów" z sali... Tematy przedstawione w formie krótkich notek zostały wzbogacone o porady, ćwiczenia i streszczenia, co ułatwia czytelnikowi poruszanie się po książce i szybkie dotarcie do zasadniczych kwestii.
Pozycja 10
Tytuł: "MEDYTACJA DLA ŻÓŁTODZIOBÓW"
Autor: Joan Budilovsky
Stron: 381
Praktyczne porady dotyczące typów i stylów medytacji, w tym: kiedy, gdzie i jak medytować. Proste sposoby na rozluźnienie i rozładowanie napięcia przy pomocy technik medytacyjnych. Przenikliwy wstęp pokazujący, jak łączyć medytację z religią, zdrowym trybem życia i nie tylko.
Jak korzystać z tej książki
Książka została podzielona na sześć części; każda ma ci pomóc uczynić z medytacji część zwykłego życia, a w istocie - część siebie samego. Czytając tę książkę, stwierdzisz, że medytacja nie zajmuje się ani samym umysłem, ani samym ciałem, lecz umysłem zespolonym z ciałem. Połączenie to nazywamy w tej książce skrótowo "ciałem--umysłem". I odkryjesz - z pewnością będzie to dla ciebie wielkim zaskoczeniem - że medytacja nie tylko odpręża i skierowuje do wnętrza, lecz również wzmacnia poczucie pewności siebie i regeneruje siły, co z kolei korzystnie wpływa na wydajność i pomaga najlepiej wykorzystać każdą chwilę. Medytacja po prostu dodaje energii!
Pozycja 10
Tytuł: "MEDYTACJA DLA ŻÓŁTODZIOBÓW"
Autor: Joan Budilovsky
Stron: 381
Praktyczne porady dotyczące typów i stylów medytacji, w tym: kiedy, gdzie i jak medytować. Proste sposoby na rozluźnienie i rozładowanie napięcia przy pomocy technik medytacyjnych. Przenikliwy wstęp pokazujący, jak łączyć medytację z religią, zdrowym trybem życia i nie tylko.
Jak korzystać z tej książki
Książka została podzielona na sześć części; każda ma ci pomóc uczynić z medytacji część zwykłego życia, a w istocie - część siebie samego. Czytając tę książkę, stwierdzisz, że medytacja nie zajmuje się ani samym umysłem, ani samym ciałem, lecz umysłem zespolonym z ciałem. Połączenie to nazywamy w tej książce skrótowo "ciałem--umysłem". I odkryjesz - z pewnością będzie to dla ciebie wielkim zaskoczeniem - że medytacja nie tylko odpręża i skierowuje do wnętrza, lecz również wzmacnia poczucie pewności siebie i regeneruje siły, co z kolei korzystnie wpływa na wydajność i pomaga najlepiej wykorzystać każdą chwilę. Medytacja po prostu dodaje energii!
Pozycja 11
Tytuł: "Bez pożegnania "
Autor: Harlan Coben
Stan: bardzo dobry/dobry
Stron: 414
Książka przekazana przez użytkownika aganica - dziękujemy
"Trzy dni przed śmiercią matka wyznała - to były niemal jej ostatnie słowa - że mój brat wciąż żyje" - tak zaczyna się najnowszy thriller Cobena. Od dnia, w którym brat Willa Kleina, Ken, zamordował Julię, jego byłą sympatię, minęło jedenaście lat. Ścigany międzynarodowymi listami gończymi, dosłownie zapadł się pod ziemię. Z czasem rodzina uznała go za zmarłego. Przeglądając dokumenty rodziców, Will natrafia na świeżo zrobione zdjęcie Kena. Wkrótce potem znika Sheila, narzeczona Willa
Pozycja 12
Tytuł: "Zwycięzca jest sam "
Autor: Paulo Coelho
Stan: bardzo dobry, jak nowa
Stron: 350
Książka przekazana przez użytkownika gosiaEL1 - dziękujemy
Festiwal filmowy w Cannes. 24 godziny. Cała plejada postaci z wielkiego świata: producenci filmowi, aktorzy, dyktatorzy mody, supermodelki, a także początkujące gwiazdki filmowe, gwiazdy, których splendor już nieco przygasł i tłum tych, którzy grzeją się w blasku sławy, władzy i bogactwa. Porządek tego "pięknego, wspaniałego" świata burzy nagłe wtargnięcie Igora, rosyjskiego multimilionera, owładniętego obsesją na punkcie swojej byłej żony, która odeszła ze znanym projektantem mody. Igor, zraniony do żywego nie cofnie się przed niczym, by odzyskać miłość ukochanej... "Zwycięzca jest sam" to wierny portret współczesnego świata, w którym blichtr, próżność i zakłamanie, wyparły prawdziwe wartości, w którym człowiek w pogoni za złudnym szczęściem w świetle jupiterów zatracił poczucie dobra i zła, zagubił siebie. Paulo Coelho przypomina nam, że czasem warto wybrać drogę mniej uczęszczaną.
Pozycja 13
Tytuł: "Eukaliptus "
Autor: Murray Bail
Stan: bardzo dobry, jak nowa
Stron: 256
Książka przekazana przez użytkownika aganica - dziękujemy
Powieść obyczajowa, łącząca cechy bajki i realizmu ojciec pięknej córki ma niezwykły plan na znalezienie jej męża humor, erudycja, obserwacje psychologiczno-obyczajowe "Jedna z najwspanialszych, najbardziej zaskakujących w całej literaturze historia miłosnych zalotów" - Michael Ondaatje ( "Angielski pacjent") Na wielkiej farmie w środku Australii wdowiec Holland posadził setki gatunków eukaliptusów i tylko ten, kto je poprawnie nazwie, zostanie mężem jego pięknej córki Ellen. Liczni kandydaci odpadają jeden po drugim, a dziewczyna robi się coraz starsza i smutniejsza. Pewnego dnia zjawia się tajemniczy młodzieniec...
Pozycja 14
Tytuł: "Wyznania zakupoholiczki "
Książka z bonusem - płytą z ekranizacją!
Autor: Sophie Kinsella
Stan: dobry
Stron: 335
Książka przekazana przez użytkownika zouza - dziękujemy
Powieść obyczajowa, pełna zwariowanego humoru i błyskotliwych obserwacji codziennego życia. Tytułowa zakupoholiczka to Rebeka Bloomwood, trzydziestoletnia dziennikarka o umiarkowanych dochodach, nałogowo robiąca zakupy, najchętniej w markowych sklepach. To powoduje, że ma na koncie nieustanny debet, mimo że zawodowo radzi, jak dobrze lokować pieniądze! Pomiędzy kolejnymi zakupami i upomnieniami z banku, Rebeka znajduje jeszcze czasem czas na mężczyzn. Pewnego dnia, przedziwnym zrządzeniem losu, staje się nieomal gwiazdą telewizji...
Pozycja 15
Tytuł: "Wirtualny całus dla Neli"
Dla tych co już wszystkie te książki przeczytali - dziękujemy
Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Pomogła: 5 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 02-07-2011, 14:30
Pozycja 10, Tytuł: "MEDYTACJA DLA ŻÓŁTODZIOBÓW" - za 5 zł.
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Pomogła: 5 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 03-07-2011, 09:53
Sprawdzam czy nikt mi książki nie podebrał
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Mój labrador: Rufi Pomogła: 3 razy Dołączyła: 31 Maj 2011 Posty: 154 Skąd: M-rz
Wysłany: 03-07-2011, 12:55
A ja mam pytanie - brałam udział w poprzednim bazarku i wygrałam książkę nr 1 i do tej pory książki nie otrzymałam. Pytałam w temacie i dostałam info, że książka wysłana. Ale jej jeszcze nie otrzymałam.
Na tej aukcji taka sama książka jest wystawiona jako pozycja nr 2. nawet róg jest nadgryziony tak samo.
To zbieg okoliczności czy o mnie zapomniano?
Jeśli można to proszę o informację
A ja mam pytanie - brałam udział w poprzednim bazarku i wygrałam książkę nr 1 i do tej pory książki nie otrzymałam. Pytałam w temacie i dostałam info, że książka wysłana. Ale jej jeszcze nie otrzymałam.
Na tej aukcji taka sama książka jest wystawiona jako pozycja nr 2. nawet róg jest nadgryziony tak samo.
To zbieg okoliczności czy o mnie zapomniano?
Jeśli można to proszę o informację
Cześć, wczoraj w temacie poprzednieo bazarku napisałem wyjaśnienie i przeprosiny. Książka do Ciebie poszła w pt priorytetem i dla rekompensaty długiego czasu coś dołączyliśmy jeszcze. Teraz obiecuję wysłać natychmiast po bazarku.
Natomiast nadgryziony róg to zbieg okoliczności Naszą, która poszła do Ciebie nadgryzła nasza Limba, a teraz książkę podarowała Lawendowa i jej Gaja zrobiła to samo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum