Wysłany: 04-07-2011, 23:05 Pomoc dla klacz - Mgły i Małej
Darwinowska teoria ewolucji mówi o selekcji naturalnej. Zgodnie z nią przetrwają tylko osobniki najlepiej przystosowane do wymogów środowiska. A w środowisku hodowlanym nie ma zmiłuj się - liczy się biznes a wraz z nim selekcja najsilniejszych i najbardziej wartościowych.
Mgiełka ociera się żebrami o drzewo przy stodole, obok chodzi jej roczna córka - Mała. Nigdy o darwinowskich teoriach nie słyszały. Mgła zwiesza głowę i zrywa kępy trawy. Ma dopiero 8 lat. Mgła z astmą końską (RAO), jej córka Mała - ze złamaną szczęką i naderwanym uchem. Mała miała wypadek, co się dokładnie stało... tego nie wiemy. Selekcja jest bezlitosna. Nie ma dla nich miejsca w świecie biznesu. Żaden inny na nie, nie czeka..
Selekcja w biznesie jest rzeczą naturalną. W naszej fundacji nie istnieje. Prosimy, pomóżcie nam podarować im godne życie, poza teoriami.
Ciąża i macierzyństwo przy braku leczenia RAO doprowadziły Mgłę to stanu obecnego. Mała ze swoją złamaną szczęką nie ma szansy na znalezienie dobrego domu.
Możemy zapewnić im opiekę w naszym ośrodku, możemy zapewnić im leczenie, ale najpierw musimy Mgłę i jej córkę Małą odkupić.
Cena za oba życia to 3300 zł. Czas mamy do 15 lipca.
Jeśli zechcesz pomóc, możesz dokonać wpłaty z tytułem „Dla Mgły i Małej"
NUMERY KONT BANKOWYCH FUNDACJI
Dla wpłat krajowych:
Fundacja Centaurus
ul. Borelowskiego 53/2
51-678 Wrocław
Konto dla wpłat
PKO BP
15 1020 5226 0000 6002 0220 0350
Dla wpłat z zagranicy:
Swift/Bic code
BPKOPLPW
IBAN
PL15102052260000600202200350
Adres banku:
PKO BP Odział I we Wrocławiu
ul. Wita Stwosza 33/35
50-901 Wrocław
Mam łzy w oczach. Z całego serca pragnę pomóc koniom, lecz sama nie jestem w stanie.
Kochani Forumowicze, zwracam się do Was z ogromną prośbą o zaangażowanie się. Wystarczy nawet niska kwota, jeżeli każdy da tyle, ile może.
Liczę na Was!
_________________ Nauczyłeś mnie prawdziwie kochać, bezgranicznie ufać, wierzyć w sens istnienia. Wyleczyłeś mnie z depresji, uratowałeś mi życie. Właśnie Tobie wszystko zawdzięczam. Jesteś moim oczkiem w głowie, światełkiem w tunelu, lekiem na smutek. Kocham Cię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum