twacik, jak objawa się alergia? Dziwię, że żona nie wiedziała że jest uczulona na psa??? W tym wieku chyba takie rzeczy się wie, bo przecież musiała mieć kiedyś kontakt z psem...
Jak objawia się u dziecka? i ile lat ono ma?
Objawia sie kaszlem, syn generalnie jest alergikiem, ma astmę oskrzelową, niestety jest na chwile za mały na testy 2,5 roku. Objawy klasyczne czyli kaszel szczekający.
Jesli chodzi o zone to ma alergię nie wiem czy to dobrze opisze krzyzową czyli muszą wystąpić dwa alergeny.
Objawia sie kaszlem, syn generalnie jest alergikiem, ma astmę oskrzelową, niestety jest na chwile za mały na testy 2,5 roku. Objawy klasyczne czyli kaszel szczekający.
Jesli chodzi o zone to ma alergię nie wiem czy to dobrze opisze krzyzową czyli muszą wystąpić dwa alergeny.
ja już w ogole nie rozumię jesli wiedzieliście że członkowie rodziny są alergikami to po co kupowaliście psa...Współczuje bo oddanie psiaka nigdy nie jest łatwe, ale można było uniknąć całego problemu- mam nadzieje że psiak znajdzie szybko nowy domek
Wraz z mężem kupiliśmy Diego z pełną świadomością tego że mąż jest uczulony na psią sierść ale wiedzieliśmy że można to pogodzić (zwłaszcza że mąż w "domu rodzinnym" zawsze z psem się wychowywał). Przestrzegamy dwóch zasad - po pierwsze pies nie śpi w sypialni tylko w drugim pokoju a po drugie odkurzamy codziennie (no czasem się zdarzy że co 2 dni)....
Zastanówcie się, może poradźcie się lekarza - szkoda pieska - Wasza decyzja może się okazać pochopna bo może uda się złagodzić objawy alergii....
ja jestem alergikiem,objawia sie to astma,niekiedy alergia skórną dodatkowo,zyję z inchalatorem pod ręką,ale wolałabym sie udusic niz zyć bez psa,był to mój swiadomy wybór,wiedziałam że jestem uczulona,z tym da się życ ,jest pewien dyskomfort,są napady dudzności ale to da się leczyć.mamy XXI wiek
_________________ "Miłość do psa jest najdziwniejszą rzeczą,przy niej relacje z ludźmi stają się nudne jak owsianka" John Grogan "Marley and me'--------------------
galeria Brandusa-zapraszamy http://forum.labradory.or...er=asc&start=40
Inaczej się mysli, jak podejmujesz decyzję wyłacznie za siebie, inaczej, jak masz w domu dziecko z astmą.
Niestety, medycyna nawet w XXI wieku nie zna panaceum na wszystkie schorzenia alergiczne, inna sprawa, że astma u dziecka może rozwinąć się w zupełnie nieprzewidywalnym kierunku, to nie jest takie proste.
twacik,dziwie Ci sie, że wiedzac, że dziecko ma astmę (niezależnie od podłoża), zdecydowałes się na zakup psa bez wcześniejszych prób.
A wystarczyło umówić się na wakacje ze znajomymi, którzy mają psy, lub poprosić znajomych z psami o możliwość odwiedzin codziennych przez tydzień i sprawa byłaby jasna przed zakupem psa.
Zakładam oczywiście, że alergia nie jest wymówką ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum