JOSHI, czy pies ma mieszkać na dworze czy w domu? Ile czasu na szkolenie jesteś w stanie poświęcić? Co podoba się Tobie za równo w labach jak i w Onkach?
Pies będzie mieszkać w domu
Poświęcić jestem w stanie około 4 godzin dziennie
W Labkach podoba mi się to że są wierne mądre szybko się uczą.
A Owczarka polecił mi kumpel.
[ Dodano: 11-10-2011, 19:12 ]
Labradore napisał/a:
omg
sorki za złośliwość ale sie zapytam: czym sie kierowałeś podczas wyboru rasy? tym która jst popularniejsza czy tym że ktoś Ci polecił tą rase (a tak właściwie to jak sie zalogujesz na forum ONków i założysz identyczny topic to 95% użytkowników tam Ci ONki poleci )
wiesz coś o labkach czy o ONkach?
jak już było wspomniane; co z tego że masz duży dom jak dla takich psów rundka dookoła domu nie wystarczy?
wiesz jakie są np. minusy posiadania danej rasy?
bo jak dla mnie to było coś pod ten deseń:
-Widziałem u sąsiadów za płotem owczarka i labradora. Chce takiego ale nie wiem jakiego. Pomóżcie
- weź labradora
-ok jutro jade po labka
tak czy siak, jeśli chcesz labka to polecam przeczytać kilka najważniejszych tematów na tym forum, to Ci na pewno troche pomoże bliżej zapoznać się z rasą
Dokonałem wyboru sam pomiędzy właśnie tymi 2 psiakami.
na pewno pies nie będzie tylko koło domu latał będę z nim chodził do lasu nad wodę biegał itp.
Tematy Przeczytałem O Labku i o Owczarku . Wiem jakie są wady i dobre rzeczy.
Wysłany: 11-10-2011, 20:02
JOSHI, to nie są labradory!
Te są w typie rasy.
Jak chcesz prawdziwego labradora to tylko z rodowodem.
Cytat:
W Labkach podoba mi się to że są wierne mądre szybko się uczą.
Pod warunkiem, że masz prawdziwego labka, bo takie w typie rasy to loteria.
_________________ "Próżnoś repliki się spodziewał,
Nie dam Ci przytyczka, ani klapsa
Nie powiem nawet pies cię je..ł
bo to.. mezalians byłby dla psa.."
boski J. Tuwim"
,mój w typie ma np.dysplazje,jest za wysoki.
A moze być dużo gorzej jeszcze.
swiete slowa.
JOSHI, zanim zdecydujesz sie na zakup tego szczeniaka za 380zl poczytaj prosze chociaz o dysplazji stawow .To bardzo czesta choroba labkow i bardzo kosztowna .Co z tego ,ze teraz wydasz tylko 380zl jak w przyszlosci nie daj boze ,koszty leczenia moga pojsc w tysiace zl!!!
tu masz temat:
http://forum.labradory.org/viewforum.php?f=9
i koniecznie przeczytaj jeszcze ten temat,za nim kupisz tego labradoro-podobnego szczeniaka:RODOWODOWY TAK CZY NIE?:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum