Mój labrador: Demi Z Grodu hrabiego Malmesbury
Suczka urodziła się:
04.2005
Mój labrador: Hela Błotna Sadzawka
Suczka urodziła się:
7.10.2010
Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 19 Mar 2011 Posty: 3472 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-11-2011, 11:51
no chyba jednak się tak nie poznałeś...mnie niesamowicie bawi stwierdzenie że pies DOMINUJE nad nami bo pierwszy przechodzi przez drzwi
czasy się zmieniają, metody szkoleniowe też, proponuję trochę poczytać i przenieść się do odpowiedniego wątku bo to chyba nie ten
Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Pomogła: 7 razy Wiek: 41 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
Wysłany: 10-11-2011, 11:52
AndrzejB, zapraszam do tematu o teorii dominacji. Powiem tylko krótko, że teoria działa nie ze względu na określone w niej zasady, a z góry narzuconą konsekwencję.
Poza tym mężczyźni częściej są konsekwentni i mniej wylewni "uczuciowo" w stosunku do psa niż kobiety czy dzieci, a to również ma swój udział
Do dalszej dyskusji zapraszam tutaj:
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=2828
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador
Mój labrador: Walley (Fallend Franklin)
Pies urodził się:
09.02.2011
Mój labrador: Honey (Hiraethog Rose Honey)
Suczka urodziła się:
25.05.2011
Pies urodził się: Pomogła: 3 razy Wiek: 40 Dołączyła: 07 Kwi 2011 Posty: 2222 Skąd: UK/Kwidzyn
Wysłany: 10-11-2011, 13:52
Mnie szokuje, iz zapanowala chyba jakas moda na wyrzucanie psa bo pojawia sie dziecko.
Nie zebym negowala to co sie stalo ,ale swiadoma jestem ile pracy i czasu oraz uwagi trzeba poswiecic dziecku zwlaszcza w wieku, w ktorym maluch zaczyna byc mobilny.
Ciezko sie rozdwoic i wiadomo ktore z istotek na tym ucierpi. Ciezko sie przyznac ''nie radze sobie'' i najlepiej pozbyc sie problemu bo proszacy wzrok podazajacy za nami jest nie do zniesienia. Gnebi nas sumienie a pozniej moze wyobrazenie ze z zazdrosci psiak moze zrobic cos glupiego... Kazdy powie dziecko najwazniejsze wiec najlatwiej jest rozwiazac problem pozbywajac sie go...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum