legalny OSwięcim,czy Ukraina jest juz w Unii?bo jeśli tak to powinni się za to zabrać,w Polsce zresztą nielepiej,też kwitną pseudo schroniska umieralnie a zarabiaja na tym prywatne osoby i nie ma na nich bata tzreba by tych debili wyłapac i utylizować to świat oczyszczony byłby ze zwyrodnialców
_________________ "Miłość do psa jest najdziwniejszą rzeczą,przy niej relacje z ludźmi stają się nudne jak owsianka" John Grogan "Marley and me'--------------------
galeria Brandusa-zapraszamy http://forum.labradory.or...er=asc&start=40
Mój labrador: Harry (Wilcze Ługi)
Pies urodził się:
11.11.2005
Wysłany: 23-11-2011, 20:22
joanna napisał/a:
legalny OSwięcim,czy Ukraina jest juz w Unii?
Nie jest, kiedyś mocno do tego aspirowała, szczególnie zachodnia część. Wschodnia część Ukrainy to Rosja, nawet w materiale z Doniecka była tam taka kobitka, która mówiła bardziej po rosyjsku, niż po ukraińsku.
Od 10 lat bywam dosyć regularnie na Ukrainie. Kiedyś nawet musiałem pojechać z Harrym do Lwowa i mogę powiedzieć że jeśli ktoś ma zamiar wybrać się z psem do tego kraju, a ma możliwość zostawienia psa w Polsce to polecam ten wariant.
Fakt, wiele się zmieniło w tym kraju pod względem odprawy granicznej, mentalność służb też, ale stare nawyki pozostają. Jak było powiedziane w materiale że przez 4 godziny składali Milicji zeznania to sobie pomyślałem - skąd ja to znam...
We Lwowie jak i mniejszych miasteczkach Ukrainy bezdomne psy są na porządku dziennym, z każdym moim wyjazdem było mi żal na to patrzeć i jeszcze w ten cały syf musiałem ciągnąć Harrego.
faktem jest ze w Polsce nie lepiej,moze az nie na taka skalę ale pseudoschrony kwitną,a tam umieralnia...cos jednak drgnęło i widac ze się za to powoli biorą,ale to tylko dlatego ze poszerza sie swiadomośc społeczeństwa,interweniują media,ludzie powoli zaczynaja dostrzegac problem,nawet te nasze petycje nie sa tak do końca bez echa
_________________ "Miłość do psa jest najdziwniejszą rzeczą,przy niej relacje z ludźmi stają się nudne jak owsianka" John Grogan "Marley and me'--------------------
mam nadzieje ze ktos wkoncu otworzy oczy i zobaczy ze zwierzeta czuja ból tak samo jak ludzie... Boże czy oni serca nie mają, mi sie to w głowie nie mieści...patrze ma ta makabrę i nie moge przestac płakać, dlaczego nie można z tym nic zrobic
wkleicie gdzie sie da,mimo emisji w TVN reportazu ludzie reaguja zdziwieniem gdy im opowiadam o tej masakrze,370 000 osób juz deklaruje bojkot imprezy sportowej której flaga ocieka krwią,ani władze UEFA ani piłkarze ani celebryci,nikt nie reaguje na problem,ja nie chcę być świadkiem takiego wydarzenia.
jestem przeciw metodom usmiercania psow. Jestem za usypianiem bezdomnych psow, ktore w warunkach Ukrainy nie maja szans na dom ani na schronisko. Spotyka je tylko rozpaczliwe zycie, w czasie ktorego plodza tysiace nastepcow do tej rozpaczliwosci.
Rozumiem wzburzenie i zal. Ale kto chetny na adpopcje psa z Ukrainy??
baska, o to chodzi ze one nawet szansy na adopcje nie maja,pałą w łeb i do kotła,palą je praktycznie zywcem,albo poddtrute,schroniska tam praktycznie nie funkcjonują ,miliardy wydane na stadiony,w budzecie nie ujęto tego "problemu"ten bestialski sposób jest bowiem najtańszy i najskuteczniejszy,a do pieca trafiaja takze psy niefortunnie spuszczone z oka,to musi zostac potępione,a co do adopcji psa z Ukrainy podejrzewam ze jest to niemozliwe.Piłka nożna to jeden z najbardziej dochodowych sportów,z olbrzymimi nakładami finansowymi idącymi w miliardy euro...
[ Dodano: 04-12-2011, 15:03 ]
cywilizowane igrzyska,cywilizowani ludzie
miliardy na stadiony nie pochodza z budzetu Ukrainy. Albo wydadza je na stadiony albo ich nie dostana.
Sposob w jaki rozwiazuja psia sprawe swiadczy jak daleko im jeszcze do "cywilizacji" zachodu. Po to organizuje sie tam Euro, zeby ich mentalnie podciagnac w ta strone.
Wiem, ze psy sa mordowane a nie usypiane, napisalam, ze jestem przeciwna. Tylko co z tego wynika, ze akurat ja sobie tupne noga? Nic.
Hipokryzja jest krzyczec i bojkotowac Ukraine a potem isc na obiad i zjesc schabowego. Z tej swini, ktora byla oprawiana w polskiej rzezni i niemal na 90 % byla patroszona i sparzana na zywca. Bo takie sa realnia ubojni-wiekszosc zwierzat jest usmiercana w niewlasciwy sposob, powodujacy ogromne cierpienie. Zaraz odezwa sie wegetarianie, ze oni to miesa nie jedza. Ale zaloze sie, ze wiekszosc bojkotujacych jednak mieso je.
bojkotuję igrzyska nie Ukraine za to że nie widzą problemu
Mój labrador: Wena
Suczka urodziła się:
19.12.2009
Wysłany: 05-12-2011, 14:26
to co robią jest okropne, niehumanitarne, i chore!!!
problem psów bezdomnych to wina tylko i wyłącznie ludzi. pseudohodowle, oddawanie psa w niepowołane ręce, zwierzęta jako prezent gwiazdkowy/urodzinowy, zbędny bagaż w wakacje.... nie ma kar za porzucanie / nielegalne rozmnażanie / handel na czarno to i są bezdomne psy. no ale żeby je palić? żywcem? okrucieństwo pierwszego stopnia... każde państwo, które nie dba o to, aby tych bezdomnych psów nie było, niech ponosi konsekwencje. ( Polska też!!! ) tylko po co, jak można problem puścić z dymem...
[ Dodano: 05-12-2011, 14:36 ]
o matko, dopiero teraz zobaczyłam ten reportaż. straszne :'(
_________________ "Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej ona się huśta na ogonie.."
test ciążowy - 8 zł, wełniane buciki - 5zł, mina ukochanego - bezcenna
Ukraina to nie pseudohodowle, o czym wy mowicie?? Tam sie psy mnoza bez opamietania, bo zyja poldziko od wielu pokolen!
Ukraina to nie psy w prezencie, w jakiej wy zyjecie rzeczywistosci?
To nie sa psy porzucone!!! One sie na "wolnosci" urodzily, jak i ich wiele poolen w tyl i w przod.
Nie ma szans na steryzlizacje, schroniska ani adpopcje. Stada dzikich psow zagrazaja dzikiej zwierzynie (psy nie wilki, morduja poki jest co mordowac, a nia jak wilki tyle zeby sie najesc), zagrazaja ludziom.
Nie mowie zeby palic psy zywcem, mowie o polskiej hipokryzji kiedy statystyczny Polak oglasza bojkot Ukrainy jedzac kotlet ze swini PATROSZONEJ na zywca.
bojkotowac latwo, a zrobic cos konkretnego?
KTO CHETNY NA PSA Z UKRAINY? NORMALNIE JAK ZNAJDZIE SIE TU 20 CHETNYCH TO POJADE I TYLE PSOW URATUJE I PRZYWIOZE.
A zostana ich tam setki tysiecy....
baska, ale to czyja wina że tak jest...nasza...czy ich. Kto do tego stanu doprowadził, kto z tym nic nie robi, nie robił...dla mnie to żadne wytłumaczenie.
Mój labrador: Wena
Suczka urodziła się:
19.12.2009
Wysłany: 05-12-2011, 14:58
inkapek napisał/a:
baska, ale to czyja wina że tak jest...nasza...czy ich. Kto do tego stanu doprowadził, kto z tym nic nie robi, nie robił...dla mnie to żadne wytłumaczenie.
właśnie to tylko i wyłącznie ludzka wina. poza tym nie mówiłam tylko o Ukrainie tylko o całym świecie, jak ludzie postępują ze zwierzętami. Nie ma żadnego wytłumaczenia na to co robią. a robią to dla kasy, ale to nie jest argument!!!
_________________ "Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej ona się huśta na ogonie.."
test ciążowy - 8 zł, wełniane buciki - 5zł, mina ukochanego - bezcenna
dali kasę na stadiony,hotele,autostrady,lotniska,dworce,burdele i inne atrakcje.po co?aby robic jeszcze wieksza kase. nie było już kasy aby doprowadzic sytuacje z psami do porzadku i wybudowac siec schronisk,wysterylizowac zwierzeta,zostałoby na lata,najłatwiej spalic.powiem tylko ze koszt jednego przewoznego krematorium to 66 000 zł...za te łapane psy płacą po 2 zł za kg....biznes się kręci,łapią psy na tony jak złom.nie tylko bezpańskie,łapią wszystko co sie rusza bo to towar.nie jestem hipokrytka bo nic nie robię,własnie gdyby parę milionów ludzi olało tą dochodową imprezę jaka jest euro to poszłoby im po kieszeni
[ Dodano: 05-12-2011, 16:48 ]
Hitler tez palił wszystko co było inną rasą niż aryjska,w ten sposób chciał posprzatac swiat dla swoich
[ Dodano: 05-12-2011, 16:52 ]
Basia potępia ale uwaza ze problem jest nie do rozwiazania,ja uwazam ze nadarzyła się okazja aby go w końcu rozwiązac ale wybrali inne rozwiązanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum