Witam. mam 8-miesięczną kochaną suczkę Tesi, która dla mnie jest członkiem naszej rodziny. niestety pieskowi zaczęły 1,5 miesiąca temu rosnąć ząbki a teraz gdy ma już wszystkie okazało się że rośnie jej narośl na żuchwie, która nie była widoczna za bardzo natomiast teraz ma już zmiany zgrubieniowe około 1 cm. zgrubienie zaczyna się przy tylnych zębach i kończy na końcu żuchwy, co powoli przeszkadza jej i zaczyna chrząkać. Teska jest nadzwyczaj mądrym i kochanym psiakiem a więc proszę Was jeżeli spotkaliście się już z czymś takim u swojego pupila to napiszcie jak go leczyliście i czy leczenie pomogło. nie wyobrażam sobie co będzie jeśli nie uda mi się wyleczyć mojego psiaka.
Ostatnio zmieniony przez tenshii 04-10-2012, 08:55, w całości zmieniany 1 raz
dzięki. czytałam ten artykuł zanim jeszcze napisałam do Was na forum. niestety lekarze prowadzący mojego psa sami nie wiedzą co mu jest. jadę sama zrobić mu rtg gdzie indziej. jedyne z objawów z tego artykułu zgadza się ta guzowatość na żuchwie. moja Teska nie ma problemu z jedzeniem, nie boli ją gdy otwiera pysk, jest wesoła i ruchliwa. moge ją dotykać po zgrubieniach i nic ją nie boli. więc już sama nie wiem czy to osteopatia czaszkowo-żuchwowa. jeśli tak to mam nadzieję że wzrost kości się zachamuje zanim stan mojego psa się pogorszy. pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum