Niektorzy uzytkownicy naprawde mi pomogli.
Suczka wykazywala zainteresowanie psem, ale pies ja zlapal za szyje i jakby nie to ze byly na szelkach mogloby sie skonczyc zle. Dla mnie to zachowanie bylo dziwne dlatego myslalem ze ktos wie o co chodzi. Ale niestety taka afera wybuchla.
Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007
Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015
Suczka urodziła się: Pomogła: 10 razy Wiek: 37 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 25678 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 29-03-2012, 11:04
santi, No czasem tak jest, ale tu się wszyscy poprostu martwią o te nasze psiaki. To tak z dobrej woli wszystko. A tamte psy chyba nie do końca były socjalizowane.
Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010
Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 12 Mar 2011 Posty: 5261 Skąd: warszawa
Wysłany: 29-03-2012, 12:31
santi, afera wybuchla nie dlatego ze pies chcial pogrysc twoja sunie tylko dlatego ze chcesz sprowadzic na ten swiat nastepne psiaki w typie rasy ,ktore pozniej laduja w schronie
mam nadzieje ze jednak jestes madrym facetem i sunie wysterylizujesz,nie bedziesz jej rozmnazal
a co do rzucania sie psa na suke to tak czasem wychodzi ze pies woli bzyknac drugiego psa a nie suke z cieczka
Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Pomogła: 5 razy Wiek: 37 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 29-03-2012, 12:44
santi napisał/a:
Wiem, bedzie sterylizowana. Wiem tez ze suczke pies musi pokryc pare razy, bo raz nie wystarczy.
Ale do cholery czy ktos mi powie dlaczego psy zamiast wykazywac zainteresowanie chcialy ja pogrysc?
Suka nie musi być pokryta ani razu. To stary mit powielany niestety przez społeczeństwo.
Sukę radzę wysterylizować bo "praca" przy szczeniakach to 24h/dobę.
A tak uniknie się ropomacicza które może się niestety przypałętać.
Psów w typie rasy i kundelków jest wystarczająco dużo na świecie.
PS. Proszę nie używać słów obraźliwych/ niecenzuralnych.
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum