|
Labrador i dzieci - problemy |
| Autor |
Wiadomość |
brzuch0 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:18 8 tygodniowy Lablador i 10 miesieczne dziecko
|
|
|
Kupiłem wczoraj labalodra 8 tygodniowego szczeniaczka suczke zeby wychowac go razem z córeczką
Czytalem duzo na temat labladorów dlatego wybór padł na ta rase z powodu łagodnego chrakteru.
Jak oswoic psa do dziecka zeby nie zrobl mojej córce krzywdy Dzis rano podczas zabawy lekko
ja "cykną" ząbkami i teraz córka wyraźnie sie jej boi.
Teraz jestesmy z żona zaniepokojeni zeby piesek nie zrobił naszej Hani krzywdy, jak bedzie chciał sie z nia bawic i zacznie podszczypywac ja ząbkami ? |
|
|
|
 |
Lorena
TW...

Mój labrador: Lorena[*]
Suczka urodziła się:
25.12.2007
Mój labrador: Nitka Jamnior
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Mój labrador: Dolly chesapeak bay retriever
Suczka urodziła się:
01.02.2015
Pomogła: 3 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Mar 2008 Posty: 3359 Skąd: Bielsko Biała
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:30
|
|
|
heh to normalne , że dzieciak kłapie ząbkami w te i z powrotem , dlatego nie wolno zostawić dziecka samego z psiakiem, wszystkie ich wspólne zabawy powinny być kontrolowane przez rodziców. Hym co do podszczypywania ząbkami to jedyna rada jest taka żeby konsekwentnie odsuwać psa jak gryzie i niepozwalać na to, z doświadczenia wiem że okres gryzienia jest dosyć długi choć wiadomo u każdego psa wygląda to inaczej, moja Lorka kłapała paszczą do 5 miesiąca prawie.
Najważniejszym zdaniem rodziców jest pokazanie dziecku jak powinno się bawić z psem, jeżeli mała ni ebędzie robiła psu krzywdy i drażniła go to psiak nie będzie agresywny. |
_________________ http://spojrzeniepsa.blogspot.com/
http://gabinetmedwet.blogspot.com
https://m.facebook.com/spojrzeniepsablog
Na co dzień nieludzka pielęgniarka .... |
|
|
|
 |
supergirl
Magda :)

Mój labrador: Amber
Pies urodził się:
12.08.2007
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:37
|
|
|
| brzuch0 napisał/a: | | Kupiłem wczoraj labalodra 8 tygodniowego szczeniaczka suczke zeby wychowac go razem z córeczką | czyli taka zabawka dla córeczki?
Labradory to bardzo silne psy i nawet jak są małe, to potrafią zrobić krzywdę. Jeśli chcecie, żeby wasze dziecko bawiło się z sunia, to tylko i wyłącznie pod waszym nadzorem - nie ma innej opcji |
|
 |
Lorena
TW...

Suczka urodziła się:
25.12.2007
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Suczka urodziła się:
01.02.2015
|
|
|
|
 |
Dżastin

Mój labrador: Lajla
Suczka urodziła się:
28.08.2005
Wiek: 38 Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 663 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:42
|
|
|
| Labek raczej nie bedzie agresywny, ale moze poprostu niewiedziec że swoim zachowaniem moze zrobic chociaz mała krzywde dziecku, bo sam szczeniaczek jest jeszcze niedojrzały i chce sie bawic nie ma takiej delikatnosci, poprostu duzo sie cieszy i przez to ze jest tak enegriczny moze czasem walnac łapka czy ogonkiem lub wlasnie kłapac pycholem, dlatego jak mówi Lorena trzeba kontrolowac zabawy małego dziecka z psiakiem ktory jest jeszcze malutkim dzikuskiem, kiedy sie bierze małego psa do domu trzeba pamietac ze nie bedzie on ulozony, ze sam niewie co to jest zycie w rodzinie i trzeba go wszystkiego uczyc, rowniez zachowania wzgledem dzieci, z poczatku nie bedzie latwo, ale jak juz wydorosleje to bedziecie miec wspanialego psa, ktory bedzie sie chyba najbardziej troszczył o dziecko |
|
|
|
 |
brzuch0 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:45
|
|
|
| źle mnie rozumiecie lub ja żle napisałem. Zawsze chcielimy miec psa ale warunki mieszkaniowe nie pozwalały nam na tak duzego pieska. Teraz mamy duze mieszkanie z ogrodkiem i myslimy ze wychowanie dziecka i psa bedzie dobrym pomysłem. Chcelimy zeby nasze dziecko w przyszłosci miało przyjaciela. suczka juz jest naszym człłonkiem rodziny i chcemy dla niego jak i dziecka jak najlepiej. |
|
|
|
 |
Lorena
TW...

Suczka urodziła się:
25.12.2007
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Suczka urodziła się:
01.02.2015
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:48
|
|
|
| Dżastin napisał/a: | | z poczatku nie bedzie latwo, ale jak juz wydorosleje to bedziecie miec wspanialego psa, ktory bedzie sie chyba najbardziej troszczył o dziecko | dobra uwaga
Wydaje mi się, że wzięcie szczonka do domu z małym dzieckiem było dosyć ryzykowne. Laby są cudownymi psami, ale też mają niespożytą energię i mały lab potrzebuje ciągłej uwagi bo pomysły ma rodem z kosmosu. Kiedy zamieszkała u nas Lorenka to poczułam się jakbym miała małe dziecko , które ledwo zaczęło chodzić. Za takim ciekawskim szczeniakiem trzeba chodzić krok w kork pilnując żeby sobie krzywdy nie zrobił no i trzeba poświęcić sporo czasu na szkolenie, bo co prawda laby się uczą szybko i łatwo pod warunkiem, że potrafi się dobrze skuopić ich uwagę oraz poskromić ciekawość.
[ Dodano: Nie 17 Sie, 2008 ]
| brzuch0 napisał/a: | | Teraz mamy duze mieszkanie z ogrodkiem i myslimy ze wychowanie dziecka i psa bedzie dobrym pomysłem. |
Mitem jest , że duży pies nie może mieszkać w małym mieszkaniu- oczywiście, że może o ile potrafi się mu zapewnić odpowiednią dawkę ruchu. Nawet największy ogród nie zapewni odpowiedniej dawki ruchu, bo pies sam nie będzie biegał jak oszalały po ogrodzie. |
_________________ http://spojrzeniepsa.blogspot.com/
http://gabinetmedwet.blogspot.com
https://m.facebook.com/spojrzeniepsablog
Na co dzień nieludzka pielęgniarka .... |
|
|
|
 |
AnTrOpKa

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007
Pomogła: 6 razy Wiek: 39 Dołączyła: 25 Lis 2007 Posty: 6578 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:57
|
|
|
| brzuch0 napisał/a: | | labladorów |
Podejrzewam, że rasa o której mowa to Labrador, a nie LabLador.
brzuch0, nie znam Ciebie ani Twojej rodziny, ale mam nadzieję, że decuzja o kupnie psa była w pełni przemyślana i nie jest tak jak piszą dziewczyny "że to zabawka dla córeczki.
Ja osobiście na Waszym miejscu zdecydowałabym się na dorosłego labradora, bo ze szczeniakiem jak tak dużo problemów jak z małym dzieckiem Także macie teraz dwójkę dzieci w domu.
Kontakty pieska z dzieckiem musicie stale nadzorować, bo nie tylko szczeniaczek moze wyrządzić krzywdę dziecku, ale i dziecko szczeniaczkowi. Gdy piesek gryzie należy go odstawiać na bok i mówić 'nie wolno'. I powtarzać to tak długo aż się nauczy. |
|
 |
Goha_lab [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 21:58
|
|
|
Zabawa tylko pod okiem rodzica no i tak jak napisała Lorena jak tylko zacznie gryźć to odsunąć i zignorować na jakie 2-3 minuty. Nie robić pisku i krzyku bo o to właśnie psu chodzi. Wy biegacie i krzyczycie a pies ma doskonałą zabawę.
| Dżastin napisał/a: | | Labek raczej nie bedzie agresywny |
I tu się mylisz Znam niejednego dorosłego "labradora" który pieni się na spacerach i najlepiej to by odgryzł rękę która chce go pogłaskać Wszystko zalezy od wychowania. Jak źle wychowamy labka-będzie agresywny. Jak dobrze wychowamy rottweilera-będzie się doskonale bawił z dwuletnim dzieckiem (mam dowód) |
|
|
|
 |
AnTrOpKa

Suczka urodziła się:
18.03.2007
|
Wysłany: 17-08-2008, 22:01
|
|
|
| Goha_lab napisał/a: | Znam niejednego dorosłego "labradora" który pieni się na spacerach i najlepiej to by odgryzł rękę która chce go pogłaskać Wszystko zalezy od wychowania. |
Już to widzę.... Nie wierzę by prawdziwy labrador rzucał się do CZŁOWIEKA. Nagraj filmik i wstaw to dopiero uwierzę. |
|
 |
Goha_lab [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 22:04
|
|
|
| AnTrOpKa napisał/a: | | prawdziwy labrador |
Ja też nie Tyle że to był labrador tylko z wyglądu A ludzie którzy biją i kopią psa bo ciągnie na smyczy (widziałam) raczej nie kupują labka rodowodowego po super spokojnych rodzicach Ten "labek" był podejrzewam z pseudo za 300zł Dlatego napisałam labrador w nawiasie Zresztą czy naprawdę wierzysz że pies który jest bity, kopany i trzymany na łańcuchu 0,5m nie ugryzie choćby był stuprocentowym labradorem z rodowodem? Bo ja nie wierzę
[ Dodano: Nie 17 Sie, 2008 ]
PS: Nie offtopujmy |
|
|
|
 |
brzuch0 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 22:07
|
|
|
| Matka pieska jest z hodowli z Czestochowy wiec mysle ze piesek da sie dobrze ulozyc |
|
|
|
 |
Lorena
TW...

Suczka urodziła się:
25.12.2007
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Suczka urodziła się:
01.02.2015
|
|
|
|
 |
brzuch0 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 22:15
|
|
|
| Nazwy nie wiem ale to jest ta hodowla co pieski oferwoane sa na allegro |
|
|
|
 |
AnTrOpKa

Suczka urodziła się:
18.03.2007
|
Wysłany: 17-08-2008, 22:15
|
|
|
| Goha_lab napisał/a: | PS: Nie offtopujmy |
Nie pouczaj Administratora. To karalne.
brzuch0, liczę na to, że uda Wam się wychować razem dziecko i pieska. W razie jakichkolwiek problemów śmiało pisz na forum |
|
 |
Salerno

Mój labrador: Bazylek [*]
Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 28 Sty 2008 Posty: 2476 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 17-08-2008, 22:16
|
|
|
Ludzie, nie mieliście oceniać sytuacji tych ludzi bo skoro kupili szczeniaka i mają małe dziecko to wychodze z załozenia, że pojęcie jakiekolwiek o psie mają. Mieliśmy im pomóc i doradzić a nie pytać się o hodowle i inne rzeczy. Czy to coś teraz zmieni? Nie. Nie potrzebnie są tu poruszane Labradory rzucające się na ludzi itp.
brzuch0, najlepiej abyście byli przy wszystkich zabawach szczeniaka z dzieckiem. Jak napisały moje poprzedniczki. O szczeniaka musicie dbać tak samo jak i o swoje dziecko. Jest malutki wiec jest na etapie tzw. podgryzania i jeszcze przez długi czas będzie. Najlepiej żeby sunia miała dużo swoich zabawek do gryzienia, to może pomóc chociaz trochę Powodzenia! |
|
|
|
 |
Lorena
TW...

Suczka urodziła się:
25.12.2007
Suczka urodziła się:
09.04.2010