dominika92, Nie była za chuda to przekłamywanie zdjęć Ona ma bardzo mocno rozbudowaną klatkę i jest niska. Wolę jednak, żeby miała mniejszą wagę ze względu na łapy. Myślę, że z wagą 27kg wyglądała i czuła się idealnie Tu nie chodzi o głodzenie jej bo ja dawki żywnościowej nie zmniejszam. Po prostu zwiększam dawkę ruchu Ona jak na wysterylizowaną sukę i tak dużo dostaję, bo aż 250g
Ewelina, moja suka wysterylizowana dostaje 350gr tej samej karmy i nie uważam, żeby było to za dużo. Wiec 250gr to chyba wcale nie jest duzo Zreszta 2kg w ta czy w ta to jeszcze nie tragedia, nie chce mi sie wierzyc ze jest az tak ogromna roznica ze az sie na nia patrzec nie mozesz
Nikaaa, ale Jessie jeszcze nie ma roku to i podział jest też inny. Jakbym jej dawała tyle to by chyba chodzić nie mogła. Yoko nie jest rocznym szczeniorem i nie jest w ciągłym ruchu. Podział TOTWA na psa od 20-30kg to 250-350g. Zobaczysz jak Jessie będzie rok po sterylizacji wtedy zapotrzebowanie też będzie inne. Mój pies jak miał rok też dostawał więcej karmy.
Ewelina, TOTW nie ma podziału na wiek, a na wagę, więc jeśli pies waży 26-27kg (moja tyle waży) to dostaje 350gr z racji tego, że ma sporo ruchu. 250gr to dawka dla 20-kilogramowego psa.
Nie neguję tego ile dajesz Yoko, ale nie uważam, żeby
Ewelina napisał/a:
dużo dostaję, bo aż 250g
to było dużo. Może lepiej by Wam było przejśc na karmę light? Wtedy problemu z tyciem by nie było a i Yoko by była zadowolona i najedzona
Dzisiaj pojechaliśmy przed spacerkiem obejrzeć smyczki i udało nam się wejść na wagę 25,900 czyli bardzo drobnymi kroczkami w górę
Ewelina, nie stresuj się tak jeszcze zrzuci te zbędne kg
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum