Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pływanie a stawy
Autor Wiadomość
Eskuna 

Mój labrador: Gofer
Pies urodził się:
23.07.2009

Wysłany: 26-07-2012, 12:11   

Ulubiona zabawka też nic nie daje, jak nie ma gruntu to już do niej nie poleci. Myśleliśmy, że może odnośnie braku tych mięśni czuje dyskomfort bo jednak stawy biodrowe inaczej działają, chociaż niby normalnie chodzi tylko troche bardziej tyłkiem kręci i jak szaleje i się zapomni to sie przewraca na tyłek. Ale skoro to nie z tego powodu to cóż kombinacje alpejskie będziemy robić żeby go przekonać :) dzięki wielkie.

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 26-07-2012, 12:14   

Eskuna, a jak sie zachowuje aportujac na trawie? Moglby przynosic godzinami czy po 2-3 razach sie nudzi?
Moj Barney jest bardzo chory, oba lokcie sa w tragicznym stanie, biodra tez moglyby byc lepsze, a moglby z wody nie wychodzic, ale kosztowalo nas to troche pracy :) Booster wchodzi do wody, ale plywa niechetnie, wiec jak sie wygoi ranka pokastracyjna tez zaczniemy nakrecanie na wode :)

Nikaaa 
Nika i Chudolab :)

Mój labrador: Jesse (My Ebony Myst)
Suczka urodziła się:
08.09.2011

Pomogła: 15 razy
Wysłany: 26-07-2012, 12:16   

Eskuna, u nas było podobnie.. Dopóki Jesse miała grunt pod łapami to szalała w wodzie jak dzika. Ale bała sie pływać. Kiedyś zapuściła się z daleko za patykiem, głowa jej poszła pod wodę, wystraszyła się i nie chciała płynąc drugi raz. Ale na drugi dzień podpłyneła pół metra po patyczek. I tak coraz dalej i dalej.. A teraz sama wchodzi do wody i pływa w tą i spowrotem nawet jak nikt jej nic nie rzuca, tak o, żeby popływać :P

Cierpliwości :) Rzucajcie patyczki/zabawki do skutku. Może w końcu się przełamie :)

Eskuna 

Mój labrador: Gofer
Pies urodził się:
23.07.2009

Wysłany: 27-07-2012, 12:37   

Aportować to uwielbia, aż męczący jest czasami bo przychodzi i szczeka cały czas żeby mu rzucać. Parę razy się opił wody bo głowę zanurzył przez przypadek ale nic mu to nie przeszkadzało w ogóle się nie wystraszył wytrzepał uszy odkrztusił i znów do wody.

No mam nadzieję że się w końcu przełamie. Po prostu będę siedzieć w wodzie i pływać i go namawiać :] może się w końcu skusi.

[ Dodano: 06-08-2012, 13:12 ]
yeaaa... przekonał się w końcu... w sumie to przekonał go dog niemiecki :) jak sam zaczął pływać :)

Odpowiedz do tematu