Mój labrador: Figa - czarna jak kaszanka
Suczka urodziła się:
01.05.2012
Pomogła: 1 raz Wiek: 37 Dołączyła: 04 Lip 2012 Posty: 2068 Skąd: Opole / Paris
Wysłany: 28-09-2012, 15:15 Zgrzytanie zębów
Ostatnio czytałam sobie książkę, Figa zasnęła obok mnie na łóżku i... zaczyna zgrzytać zębami
Jest świeżo po odrobaczaniu - dosłownie kilka dni, więc to na pewno nie to..
Czy to normalne?
Czy Wasze psiaki też zgrzytają zębami podczas snu???
Jeśli temat już istnieje, to proszę o przeniesienie - ja nie znalazłam.
Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010
Pomogła: 2 razy Wiek: 36 Dołączyła: 17 Maj 2010 Posty: 5230 Skąd: Pabianice
Wysłany: 28-09-2012, 19:11
Hmm myślę, że to może się zdarzać, tak samo jak zdarza się ludziom (podobno np. mnie )
Pola warczy, biega, szczeka podczas snu, więc czemu nie
Specjalistą nie jestem, więc to tylko moje dumanie
pasiconik, słyszałam tylko o dość częstych przypadkach u ludzi, że podczas snu zgrzytają zębami, co czasami może doprowadzać do ich ścierania itp jeśli zgrzytanie występuje często.
Myślę, że nie masz czym się martwić
Mój labrador: Figa - czarna jak kaszanka
Suczka urodziła się:
01.05.2012
Pomogła: 1 raz Wiek: 37 Dołączyła: 04 Lip 2012 Posty: 2068 Skąd: Opole / Paris
Wysłany: 28-09-2012, 20:04
Figulec też biega, mlaska, piszczy przez sen, i wiem, że psom się to zdarza, ale o zgrzytaniu nie słyszałam - i się potwierdziło, Wasze psiaczki nie szczękozgrzytają
Myślałam, że to jakiś zły objaw, bo mówi się np., że jak dzieci zgrzytają, to mogą mieć robaki. Ale to nie to..
No nic, zdarzyło jej się to dopiero pierwszy raz (albo dopiero teraz ją przyłapałam..). Będę obserwować i nasłuchiwać to moje dziwo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum