Dla wszystkich którzy lubią historię pisane przez życie.
Jest to saga /składa się z 3 części. 1 Bez pożegnania, 2 Szkoła pod baobabem, 3 Koło Graniaste/
"Napisana ujmującym, ciepłym językiem saga rodzinna, opowiadająca historię matki i córki wobec burzliwych dziejów Polski XX wieku. Uwikłane w historię tworzą wbrew okrucieństwom losu kochającą rodzinę. Pomimo tragicznych zdarzeń, które są ich udziałem patrzą na świat z radością życia, życzliwością i humorem. Od pierwszych stron książki wciągają nas w swój świat."
cyt. za http://merlin.pl/Bez-poze...0.html#fullinfo
Ja jestem na razie po pierwszej części która opowida o ich losach z okresu zsyłki w głąb Rosji.
Naprawdę godna polecenia lektura na zimowe długie wieczory.
Mój labrador: Elmo vel klusiaczek
Pies urodził się:
02.04.2008r.
Wysłany: 20-10-2008, 09:45
hahaha a ja tam lubie czytrac książki
Teraz chciałam sobie skołować "Marley i ja" bo podobno warto przeczytac, ale niestety nikt nie ma, a u mnie w bibliotekach też nie posiadają
A jakos zakupywać mi się niechce bo już nie mam miejsca w domu na książki
_________________ "Daj mu serce, a on odda Ci swoje"
zaradna, albo dom na większy zmień, albo i coś innego wymyśl (wszak zaradna jesteś ), ale na książki miejsce ma się znaleźć Przecież nowoczesna kobieta powinna być cycata, sorry: cytata
Ola napisał/a:
jestem na razie po pierwszej części która opowida o ich losach z okresu zsyłki w głąb Rosji
Ola, a jest tam coś o labradorach? Może to rzuciłoby nowe światło na pochodzenie rasy
Mój labrador: Elmo vel klusiaczek
Pies urodził się:
02.04.2008r.
Wysłany: 20-10-2008, 13:49
labi napisał/a:
zaradna, albo dom na większy zmień, albo i coś innego wymyśl (wszak zaradna jesteś ), ale na książki miejsce ma się znaleźć Przecież nowoczesna kobieta powinna być cycata, sorry: cytata
labi jestes poprostu zarabiaszczy z tymi tekstami hahaha, uwielbiam Cie
_________________ "Daj mu serce, a on odda Ci swoje"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum