Przesunięty przez: AnIeLa 07-11-2010, 08:11 |
Podziel się przepisem na pyszne jedzonko! :) |
Autor |
Wiadomość |
pasiconik
Martyna
Mój labrador: Figa - czarna jak kaszanka
Suczka urodziła się:
01.05.2012
Wiek: 37 Dołączyła: 04 Lip 2012 Posty: 2068 Skąd: Opole / Paris
|
|
|
|
|
Ewelina
wesoła rodzinka
Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007
Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015
Suczka urodziła się:
Wiek: 37 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 25678 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 09-11-2012, 15:51
|
|
|
AnIeLa, Super przepis Wypróbuję |
_________________
|
|
|
|
|
donia457
Mój labrador: (husky)RONA
13.01.1999-28.11.2008[*]
Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010
Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014
Wiek: 45 Dołączyła: 12 Mar 2011 Posty: 5261 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 09-11-2012, 16:03
|
|
|
Maleńka, jesli chodzi o ryby,zawsze czekam ,aby woda z nich dobrze wyszła,kiedys okładałam rybe cebula,teraz wyciskam sok z cytryny ,lepiej smakuje
jaka rybe kupujesz? |
_________________ zapraszamy do galerii Redy:)
http://forum.labradory.or...p=412938#412938
|
|
|
|
|
nathaliena
Natalia
Mój labrador: Bari (Waldi Niewierskie Łąki)
Pies urodził się:
20.12.2001
Mój labrador: Goya
Suczka urodziła się:
01.03.2012
Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 2513 Skąd: z labusiowej doliny
|
Wysłany: 26-11-2012, 15:06
|
|
|
Dziewczyny, macie jakiś przepis na zapiekankę ryżową ze szpinakiem i żółtym serem? |
_________________
|
|
|
|
|
donia457
Mój labrador: (husky)RONA
13.01.1999-28.11.2008[*]
Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010
Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014
Wiek: 45 Dołączyła: 12 Mar 2011 Posty: 5261 Skąd: warszawa
|
|
|
|
|
nathaliena
Natalia
Mój labrador: Bari (Waldi Niewierskie Łąki)
Pies urodził się:
20.12.2001
Mój labrador: Goya
Suczka urodziła się:
01.03.2012
Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 2513 Skąd: z labusiowej doliny
|
Wysłany: 27-11-2012, 08:11
|
|
|
donia457 napisał/a: | nathaliena,a patrzyłas w necie ? ,sa fajne przepisy | patrzyłam, ale nie mogłam sie zdecydować, żaden szczególnie mnie nie zainteresował, więc w zasadzie, zrobiłam, jak każdą inną zapiekankę ryżową, wyszła pyszna szpinak dałam liściasty z Hortexu. |
_________________
|
|
|
|
|
Nulcia1
Wesoła rodzinka<3
Mój labrador: Deksterek
Pies urodził się:
04.04.2010
Mój labrador: Didusia
Suczka urodziła się:
24.04.2011
Wiek: 34 Dołączyła: 26 Cze 2011 Posty: 1448 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 14-12-2012, 14:41
|
|
|
Ryba po grecku
marchewkę , pietruszkę i selera ścieram na tarce o grubych oczkach , na masełku podsmażam cebulę i pora gdy się zrumienią dodaje do nich warzywa lekko podsmażam i zalewą wodą dodaję troszkę octu innego jasnego można też zastąpić musztardą , doprawiam łyżeczką papryki , zielem angielskim , listkami laurowymi pieprzem i koncentratem pomidorowym , duszę na niewielkim ogniu aż będą miękkie .
Rybę doprawiam i podsmażam
na koniec w naczyniu układam warzywa na to rybę i tak na przemian posypuje natką pietruszki |
_________________
Galeria Deksia i Didi http://forum.labradory.or...p=240975#240975
Galeria Smoczka Jasia http://forum.labradory.or...p=372906#372906
|
|
|
|
|
piotr0020
Sylwia & Piotrek
Mój labrador: FADO
Pies urodził się:
02-07-2010
Wiek: 48 Dołączyła: 27 Sie 2010 Posty: 3554 Skąd: Strzelin
|
|
|
|
|
Nulcia1
Wesoła rodzinka<3
Mój labrador: Deksterek
Pies urodził się:
04.04.2010
Mój labrador: Didusia
Suczka urodziła się:
24.04.2011
Wiek: 34 Dołączyła: 26 Cze 2011 Posty: 1448 Skąd: Sosnowiec
|
|
|
|
|
piotr0020
Sylwia & Piotrek
Mój labrador: FADO
Pies urodził się:
02-07-2010
Wiek: 48 Dołączyła: 27 Sie 2010 Posty: 3554 Skąd: Strzelin
|
|
|
|
|
nikolajewna
Mój labrador: Dragon
Pies urodził się:
14.10.2008
Dołączyła: 18 Sie 2012 Posty: 1550 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
|
nathaliena
Natalia
Mój labrador: Bari (Waldi Niewierskie Łąki)
Pies urodził się:
20.12.2001
Mój labrador: Goya
Suczka urodziła się:
01.03.2012
Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 2513 Skąd: z labusiowej doliny
|
Wysłany: 28-01-2013, 19:05
|
|
|
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem
Makaron gotujemy al dente. Szpinak liściasty rozmrażamy (ja używam z hortexu, zwykły, nie ze śmietaną). Dwa serki śmietankowe topione rozpuszczamy w garnku ze śmietaną 18% (z kartonika, wlewam na oko). Następnie mieszamy makaron ze szpinakiem (odsączonym z wody), roztopionymi serkami i przyprawiami, ulubionymi przyprawami. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem i podsmażoną uprzednio, pokrojoną w kostkę wędzoną szynką/boczkiem. Wkładamy do piekarnika lub mikrofalówki tak długo, aż ser się nie roztopi, gotowe!
SMACZNEGO! |
_________________
|
|
|
|
|
AnIeLa
Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Wiek: 37 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
|
Wysłany: 21-02-2013, 21:45
|
|
|
Ryby robię na różne sposoby, już się do nich przekonałam.
Przygoda z rybami zaczęła się na studiach kiedy to koleżanka usilnie starała się mnie przekonać jakie to rynki zdrowe i smaczne
Przepis zrobiła prosty.
Filet z ryby, na to sok z cytryny, posypać koperkiem położyć plaster pomidora i ponownie cytryna i koperek. Zwinąć w folię i do piekarnika, po jakiś 15-20 minutach otworzyć folię aby ryba odparowała trochę.
Tym przepisem przekonałam się do ryb |
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
|
|
|
|
|
missy
Mój labrador: Lexi (Chocolate Milk)
Suczka urodziła się:
3.01.2013
Wiek: 40 Dołączyła: 19 Lut 2013 Posty: 1179 Skąd: UK / Szczecin
|
|
|
|
|
Mistycom
Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
30.03.2013
Pies urodził się:
Wiek: 38 Dołączyła: 05 Cze 2013 Posty: 1068 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-04-2014, 19:39
|
|
|
Sałatka warstwowa.
Składniki:
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
20 dag sera żółtego (pokrojonego w kostkę)
20 dag szynki (pokrojonej w kostkę)
5 jaj (pokrojonego w kostkę)
majonez
por
Robimy 2-3 warstwy z powyższych składników, w takiej kolejności jak podałam. Por najlepiej kupić taki mały, przekroić na pół i w plasterki-do posypania. |
_________________
|
|
|
|
|
Wena
Agata
Mój labrador: Wena
Suczka urodziła się:
18.11.2008
Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 634 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 16-04-2014, 20:17
|
|
|
czy pora blanszujesz czy surowego?
[ Dodano: 16-04-2014, 21:18 ]
aa chociaż właściwie jak do posypania to surowy raczej |
_________________ Wena
|
|
|
|
|
Mistycom
Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
30.03.2013
Pies urodził się:
Wiek: 38 Dołączyła: 05 Cze 2013 Posty: 1068 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-04-2014, 20:29
|
|
|
Wena napisał/a: | czy pora blanszujesz czy surowego? |
surowy, surowy
a jak ktoś bardzo nie lubi, można wrzucić młodą cebulkę albo szczypior |
_________________
|
|
|
|
|
zaba
Mój labrador: Rocco
Pies urodził się:
26.01.2009
Wiek: 32 Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 2655 Skąd: Sanok / Rzeszów
|
Wysłany: 27-11-2014, 12:54
|
|
|
Macie sprawdzony przepis na tagiatelle ze szpinakiem? Robiłam już milion razy, ale nie udało mi się uzyskać jeszcze tego kremowego i maślanego wymarzonego smaku. Może Wy macie jakieś przepisy? |
_________________
http://best-wishes.blog.pl/
|
|
|
|
|
mibec
Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019
Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013
Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015
Wiek: 46 Dołączyła: 29 Kwi 2010 Posty: 14690 Skąd: Telford UK
|
Wysłany: 21-04-2015, 14:48
|
|
|
Dziewczyny rzuccie jakimis pomyslami na proste obiady bez ryby i bez fasoli - nie moge juz patrzec na to co w kolko gotuje |
_________________ Waniliowo-hebanowa Galeria
|
|
|
|
|
AnIeLa
Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Wiek: 37 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
|
Wysłany: 21-04-2015, 16:14
|
|
|
mibec, kurczak z warzywami i ryżem. Makaron ciemnoziarnisty z oliwką czosnkiem i pietruszą- dla mięsożerców pierś z kurczaka w kawałkach jeszcze do tego. |
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
|
|
|
|
|
|