[ Dodano: 17-10-2012, 09:44 ]
Na wszelkie pytania dotyczące zastosowania medycyny regeneracyjnej odpowie lek.wet Jerzy Kemilew tel. 503-57-57-76
[ Dodano: 29-10-2012, 18:05 ]
Pies Miła,przed i po kuracji z zastosowaniem komórek macierzystych, izolowanych w naszym laboratorium. Podano w Przychodni Weterynaryjnej "Wesoły Pies"
Umówiłam się na czwartek na konsultację z Saszką w Katowicach - zobaczymy, czy przy jej schorzeniach ta terapia będzie możliwa i czy będzie szansa, że pomoże.
Moc komórek macierzystych znam - mojej młodszej siostrze bardzo pomogły kilka lat temu, kiedy lekarze nie dawali jej szans na wyleczenie i chcieli amputować nogę.
Niestety, za drugim razem czyli w grudniu ubiegłego roku, kiedy choroba wróciła, przeszczep nic nie dał i nogę trzeba było amputować...
Saszka ma zaawansowaną spondylozę, zwyrodnienie prawego stawu kolanowego, ostatnio zaczęła się coraz częściej przewracać kiedy źle stanie, ma problemy ze wstawaniem, a do tego od prawdopodobnie od ucisku na nerwy robią jej się takie jakby niedowłady stópek tylnych ( nie odstawia ich jeśli je zegniemy i postawimy tak jakby "na palcach")..
W zasadzie weterynarze, u których ją leczyłam i konsultowałam, nie mają już pomysłu jak jej pomóc - jakiś czas temu pomógł bonharen sprowadzany z Czech, plus trocoxil plus rehabilitacja, ale wtedy nie było jeszcze tak z nią źle.
W tym roku przeszła cały cykl zabiegów rehabilitacyjnych, brała środki przeciwbólowe i przeciwzapalne oraz robiłam jej zastrzyki z traumeelu, ale niewiele to dało.
Tu jest trochę Saszy, można zobaczyć, jak ona się porusza:
Kupić - nie kupić komórki macierzyste - skonsultować jednak warto, zwłaszcza, że Sasz niemal cały czas "się śmieje", cieszy się życiem, lubi spacery, ma teraz 8 lat i mam nadzieję, że pożyje jeszcze kilka latek i chciałabym, żeby to życie było jak najlepsze.
Jestem bardzo mile zaskoczona - wizyta trwała 2 godziny ( mnie nigdy żaden ludzki lekarz aż tak długo nie przyjmował i tyle rzeczy mi nie wytłumaczył), pan doktor zbadał Saszy krew ( morfologia, biochemia, nerki, wątroba), osłuchał serducho , zrobił EKG, zrobił biopsję kolanka, zbadał ją , pomacał, ponaciągał, obejrzał jej zdjęcia RTG i poopowiadał mi trochę o nowościach medycznych.
Dla Saszy niestety te sposoby leczenia się nie nadają - po pierwsze są one ryzykowne w przypadku przejścia choroby nowotworowej, bo nigdy nie wiadomo, czy przypadkiem nie zaszkodzą, a po drugie - Saszy to nie pomoże...
Natomiast weterynarz zalecił trochę różnych nowych leków, w tym Saszka dostała zastrzyk z kwasu hialuronowego - ludzki lek o nazwie SYNOCROM ( działa podobnie jak Bonharen, kosztuje 100 zł), mam jej podawać Polfilin, Aulin, zwiększyć dawkę Cardisure, dołączyć zwykły magnez, kwasy omega, witaminę C i lek w płynie, którego nazwy nie pamiętam, ale jest to tańszy odpowiednim Cortavetu H ( czyli kwas hialuronowy).
Rozmawialiśmy też o komórkach macierzystych i leczeniu różnych schorzeń przy ich zastosowaniu, może komuś z Was przydadzą się takie nowinki ( to działa, mam przykład mojej siostry, której 7 lat temu w ten sposób udało się uratować nogę przez amputacją, chociaż niestety choroba po 6 latach wróciła i tym razem komórki macierzyste nie pomogły).
Najogólniej i skrótowo, w zależności od jednostki chorobowej i stanu zwierzęcia, stosuje się w kolejności:
- preparaty smarujące stawy i delikatnie regenerujące, zawierające kwas hialuronowy,
- osocze bogatopłytkowe - pobiera się od "pacjenta", preparuje od razu i w ciągu tej samej wizyty wstrzykuje,
- komórki macierzyste - również pobierane są od pacjenta, preparowane i wstrzykiwane.
Te rzeczy mają zastosowanie w różnego rodzaju urazach i chorobach ścięgien, mięśni , stawów i wiązadeł i podobno dają niesamowite efekty, wielokrotnie pozwalają uniknąć operacji i przywracają psom sprawność już po kilku dniach od podania.
Po zakończeniu współpracy z firmą VetRegen prowadzoną wspólnie z panią Joanną Sanford chcielibyśmy poinformować o utworzeniu firmy Regenvet oferującej usługi z zakresu medycyny regeneracyjnej w niezmienionej formie. Wszelkich informacji udziela lek. wet. Jerzy Kemilew pod niezmienionym numerem kom. 503-57-57-76.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum