Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Pomogła: 5 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 10-02-2013, 23:16
Karma nic nie warta. Niczym pedigree. Mięsa tyle co nic.
Skłąd L&R ze strony w I poście
Cytat:
Ziarna zbóż, produkty i produkty uboczne z ziarna zbóż, produkty zwierzęce ze zwierząt lądowych (jagnięcina min 40%) i ich produkty uboczne, ryby, inne zwierzęta morskie, ich produkty i produkty uboczne (5%), oleje i tłuszcze, ryż dmuchany (min 5%) , drożdże (3%), substancje mineralne, chondroityna 85mg/kg, glukozamina 85mg/kg.
Czyli ziarna, łuski od ziaren, produkty ( NIE MYLIĆ Z MIĘSEM)zwierzęce także tutaj mamy: sierść, kopytka, kości w tych "rarytasach" 40 % to jagnięcina reszta to mogą być dzioby kurzęce i produkty uboczne, głaki oczne, pazury ( mniam mniam)
A dodatek glukozaminy i chondroityny w tej karmie jest tak porażający, że nie wiadomo co z tym zrobić Dla przykładu Acana ma
Cytat:
Glukozamina (700mg/kg), Chondroityna (500mg/kg)
Czyi kilkukrotnie większy dodatek. Ilość popiołu też duża.
Cena nieadekwatna w ogóle do jakości a w sumie do braku jakości.
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Suczka urodziła się:
Suczka urodziła się: Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 05 Sty 2012 Posty: 970 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 12-02-2013, 00:37
AnIeLa, ja nie mam problemu z dostępem do lepszych karm. Mój jedyny problem to Baskil, który jest niejadkiem, jeśli chodzi o karmę, a ta mu zasmakowała. Kupuje kilka worków, aby go pociągnąć przez jakiś czas na tej. Mój kumpel karmi nia psy i jest ok, a że umówiłam się, że jak nie podpasuje mojemu, to odkupi ode mnie wszystkie worki dla swojego teamu to zaryzykować mogę.
Za każdym razem jak karmię Baskila karmą suchą mam to samo- jedne dzień je aż miło, a potem dwa lub trzy nie chce ruszyć karmy w ogóle, a ja nie mam czasu co dzień aby przygotowywać dla całego stadka domowe jadło.
Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Pomogła: 5 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 12-02-2013, 11:57
Paseczka napisał/a:
a ta mu zasmakowała
Nie ma się co dziwić, dzieci też wolą chipsy niż ryż z kurczakiem
To nie karma dla psów -TO PASZA tak jak pedigree i inne chapie i trzeba to podkreślać bo ktoś kto eis nie zna na karmach przeczyta pomyśli ok i kupi. A szkoda psów na niej.
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum