Mój labrador: Chandi
Suczka urodziła się:
22.02.2012
Suczka urodziła się:
Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 74 Skąd: Ksawerów/Łódź
Wysłany: 07-03-2013, 11:35 Suczka (szczeniak) mocno się drapie i podryza
Witam,
od jakiegoś czasu Lilka (4 m-ce) mocno się drapie za uchem (uszy ma już czyste - miała drożdżaki, wyleczone). Ale to drapanie jest nie na uchu tylko trochę za uchem. Ponadto mocno podgryza sobie łapy i uda.
Karmię ją Royalem dla małych Labradorów. Czasem dam jej ryż z kurczakiem i marchewką.
Ponadto to wielka rozrabiaka i wpierdziela wszystko co znajdzie, jak nie ma nad sobą chwilowej opieki. Ostatnio skubana wskoczyła mi na biurko (nie mam pojęcia jak tego dokonała!) i zeżarła mi kilka / naście M&M's ów. Wiem, że czekolada jest bardzo szkodliwa ale nie podawałem jej tylko sama ukradła.
Ostatnio stłukła słoik, który stał w ogrodzie i zjadła z niego karmę dla rybek (oczko wodne). Wpiernicza też korę i kamienie (żwirek i grys z doniczek). Jak tylko widzę, że coś próbuje wszamać to oczywiście na nią krzyczę ("Nie wolno") i odpuszcza. Ale jak mnie nie ma to robi co chce...
Czy możecie mi podpowiedzieć jak pomóc Lilce aby nie drapała się? Czy to jakaś choroba/ infekcja skóry czy może jakieś pchły? Miała kontakt z dorosłym Labradorem i jedną mniejszą sunią, której rasy nie kojarzę.
Pozdrawiam Dawid.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum