Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
04-10-2012, 12:29
Zapalenie pęcherza
Autor Wiadomość
Agata84
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2013, 16:23   

U nas zaczęło się od bardzo częstego siusiania,mimo że psiak był co dwie godziny wyprowadzany to i tak siusiał po domu i wcale nie małymi ilościami :confused: dlatego to nas zmyliło.Dopiero po dwóch dniach Hexa zaczęła bardzo często posiusiwać i małymi ilościami a następnie tylko paroma kroplami z domieszką krwi,biedna męczyła się bardzo.Po podaniu 3 dawek zastrzyku z antybiotykiem + witamina C wszystko dobrze się skończyło i psiakowi przeszło.

moniss 

Mój labrador: Rocky
Pies urodził się:
05.10.2012

Wysłany: 12-02-2013, 20:11   

A ja mam taki problem :( może jestem panikarą, to zaczeło się godzinę temu ale już się martwię. Otóż Rocky śpi sobie, nagle się zerwał szybko i leci pod drzwi. Lecę z nim na podwórko, już na schodach się wysikał co się nigdy nie zdarza, zawsze zejdzie na trawę, no ale dobra - ja się cieszę, że tak ładnie pokazał, że chce mu się siku. Wracamy, kładzie się znowu. Mijają 3 minuty i Rocky zrywa się ale nie wytrzymał i popuścił od razu w korytarzu. Wyszłam z nim i tak i baardzo dużo wysikał. Wracamy do domu, nie chciał już spać, bawił się piłką. Idę do niego po kilku minutach, a tu droga z kropelek a obok kałuża .. wychodzę z nim szybko na dwór, a on nie wytrzymuje i sika na wycieraczce. do tego jak już pójdzie na trawe, zrobi "pozycje" do siku, ale nic nie robi. kręci się chwilkę i dopiero wtedy robi siku, tak jakby probowal a nie mogl, bylo tak kilka razy.. sytuacja powtorzyla sie kilka razy, nie nadazam wycierac a on co kilka minut sie zrywa.. teraz juz zasnal porzadnie widze wiec troche spokoju, zobaczymy co bedzie jak sie obudzi.. mam nadzieje ze to nie zapalenie pecherza :cring:

Chelsea 

Mój labrador: CHELSEA Królowa jest tylko jedna
Suczka urodziła się:
31.10.2010

Mój labrador: SZANTA
Suczka urodziła się:
2010

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 12-02-2013, 20:15   

moniss, jutro do weta się wybierzcie

moniss 

Pies urodził się:
05.10.2012

Wysłany: 12-02-2013, 20:22   

Będzie trzeba się wybrać.. Zobaczymy, co powie.

magda17 

Mój labrador: Maja (Majka)
Suczka urodziła się:
12.05.2011

Wysłany: 13-02-2013, 18:06   

I co z pieskiem? Gdy Maja miała zapalenie pęcherza i dróg moczowych to wręcz sikała pod siebie... Spała a obok niej kałuża :(

baziaa1207 

Mój labrador: Nesti
Suczka urodziła się:
09.09.2012

Wysłany: 14-02-2013, 00:07   

Kurcze Nesti dzisiaj też jakoś czesto sikała :( w ciągu 15 min chyba ze 4 razy, póżniej jeszcze raz,ale ustało.Śpi jak narazie,chyba też pojade do weta tak na wszelki wypadek..niedawno ja miałam problemy z pechęrzem i nerkami,wiec wiem jaki to straszny ból :cring:

moniss 

Pies urodził się:
05.10.2012

Wysłany: 17-02-2013, 13:03   

tamtego dnia kiedy pisałam tu na forum o tym Rocky spał, a jak się obudził nie było już żadnych problemów, wszystko normalnie. Widocznie po prostu opił się wody czy coś, bo teraz już jest wszystko dobrze:)

dominika92 

Mój labrador: Demi Z Grodu hrabiego Malmesbury
Suczka urodziła się:
04.2005

Mój labrador: Hela Błotna Sadzawka
Suczka urodziła się:
7.10.2010

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 12-03-2013, 12:09   

my podejrzewamy kolejny raz zapalenie bo dziś Demi zrobiła siku z krwią..wieczorem do weta i czeka mnie łapanie siuśków..

Odpowiedz do tematu