Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
05-04-2014, 17:20
Petycja o zamknięcie schroniska dla zwierząt w Wojtyszkach!
Autor Wiadomość
Maleńka 
Agata

Mój labrador: Luki
Pies urodził się:
10.06.2011

Wysłany: 29-03-2013, 23:41   Petycja o zamknięcie schroniska dla zwierząt w Wojtyszkach!

63 psy uratowane z tego piekła! A zostało ich jeszcze conajmniej tysiące!
http://www.facebook.com/e...vent_mall_reply

PETYCJA

http://www.petycje.pl/pet...ojtyszkach.html

[ Dodano: 30-03-2013, 10:09 ]
Proszę kochani podpisujcie! To jest bardzo ważne!

moniss 

Mój labrador: Rocky
Pies urodził się:
05.10.2012

Wysłany: 09-04-2013, 21:07   

ja już podpisałam. :confused:

Elazar 

Suczka urodziła się:
Wysłany: 10-04-2013, 10:30   

Podpisałem... jednak mam mieszane odczucia, po przeczytaniu artykułu w "Polityce"
Czy to nie jest czasem walka o pieniądze ? Cytat z artykułu daje trochę do myślenia czy naprawdę chodzi o dobro zwierząt czy raczej o kasę - 2500 psów x 6,15 zł = 15 375 zł dziennie co daje miesięcznie kwotę ponad 460 tys. zł a rocznie to jest ponad 5,5 miliona zł !!!

"...Elżbieta Andrzejewska, prowadząca schronisko fundacji Medor w Zgierzu, zaczęła słać pisma do gmin współpracujących z Siemińskim z pytaniem, ile psów utrzymują w Wojtyszkach. Andrzejewska przyznaje, że chciała przejąć umowy ze Zgierzem i Aleksandrowem, bo psy z tych gmin i tak do niej trafiają...."

Więcej pod adresem http://www.polityka.pl/sp...d#ixzz2Q2xrKWm3

Maleńka 
Agata

Pies urodził się:
10.06.2011

Wysłany: 10-04-2013, 13:52   

https://www.facebook.com/...vent_mall_reply
https://www.facebook.com/...7938507/?ref=22

Elazar, Poczytaj, poogladaj zdjecia, zeznania swiadkow i wyrób se zdanie na tej podstawie a nie na podstawie art w polityce ;)

http://hotelzwierzat.com/aktualnosc.php?id=799 czy takie cos powinno sie odztawiac w schronisku?

[ Dodano: 10-04-2013, 14:14 ]
A i jeszcze to bedzie przydatne ;) http://www.obrona-zwierzat.pl/wojtyszki.html

Elazar 

Suczka urodziła się:
Wysłany: 10-04-2013, 15:17   

Maleńka napisał/a:
wyrób se zdanie

Jak pisałem w poście poparłem a że mam wątpliwości co do faktycznych przesłanek to chyba mam prawo ?
O tej sprawie jest głośno od dłuższego czasu w mediach lokalnych i opinie są skrajnie podzielone, szczególnie w przypadku relacji naocznych świadków. Zastanawiam się też co zrobić z tymi tysiącami psów jeśli schron zostanie zamknięty. Łatwo powiedzieć - zamknąć lub zlikwidować. Miejskie schronisko w Łodzi jest przepełnione - wiem bo sam adoptowałem stamtąd 2 labki - 9-letniego Toffika i 1,5 rocznego Blackiego. Nie ma szans aby zaopiekowali się tyloma psami. Więc co dalej ... ???
Pracuję w Łodzi na ul Rokicińskiej i wybieram się aby zobaczyć na własne oczy Hotel na ul. Kosodrzewiny prowadzony przez Pana Siemińskiego, wtedy mogę wyrobić sobie jakieś zdanie. Jeśli uda mi się zrobić jakieś zdjęcia to wstawię.

Maleńka 
Agata

Pies urodził się:
10.06.2011

Wysłany: 10-04-2013, 15:21   

Elazar, zeby zobaczyc sobie schronisko nie zostaniesz nawet wpuszczony. A na 100
% zadnych zdjec nie zrobisz.

Zreszta psy tam sa ie tylko z woj. lodzkiego. Oni maja umowe z okolo 100 gmin. Trzeba cos wymyslec a nie gadac co z nimi zrobic i lepiej tam zostawic na smierc..Zreszta odpowiednie kroki juz zostaly podjete.

[ Dodano: 10-04-2013, 15:26 ]
Zreszta tu nie chodzi o schronisko na Kosodrzewinie tylko w Wojtyszkach.

Elazar 

Suczka urodziła się:
Wysłany: 10-04-2013, 15:30   

Maleńka,
Ja serio traktuję to co dzieje się w "schronach" i wolałbym żeby nie były w ogóle potrzebne a każdy nasz "Brat Mniejszy" miał swojego człowieka ale to utopia niestety. :(
Jednak zaryzykuję odwiedziny, zawsze mogę powiedzieć ze chce adoptować psiaka i chyba wtedy nie odmówią a fotkę telefonem cyknąć z ukrycia może się uda, można choć spróbować :D Co mi tam ostatecznie mam 10 min jazdy samochodem.

Maleńka 
Agata

Pies urodził się:
10.06.2011

Wysłany: 10-04-2013, 15:32   

Elazar, Wojtyszki a Kosodrzewinna to zupelnie 2 rozne swiaty. Nie da się wyrobic sobie zdania o Siemińskim i Wojtyszkach ogladajac schron na Kosodrzewinie ;) a jak nie przekonuje Cie 63 psy zabrane przez Medor z Wojtyeszek to cóz ja Cie nie bede przekonywac na sile.

Elazar 

Suczka urodziła się:
Wysłany: 11-04-2013, 10:27   

Maleńka
byłem na Kosodrzewiny. Wrażenia hmmm.... standardowo jak to w schronie, szału nie ma. Fotek nie dało się cyknąć bo mnie pilnowano. Podrążyłem temat i przeczytałem wszystko co udostępniłaś pod linkami.
Przyznam że po zapoznaniu się z materiałami zarówno prasowymi jak i zeznaniami świadków + wniosek do prokuratury i całe mnóstwo innych materiałów to wniosek nasuwa się jeden. Wojtyszki należy zamknąć ! Moim osobistym zdaniem ten "moloch" jest totalnym nieporozumieniem. Powinny powstawać lokalne gminne schroniska. Każda gmina w Polsce powinna finansować w zależności od potrzeb lokalnych "swoje schroniska". Kompletną pomyłką jest dopuszczanie do stworzenia "kombinatu" typu Wojtyszki, które podpisuje umowy ze 100 gminami !!! To jest jawna działalność nastawiona na KASĘ publiczną i to olbrzymią. Nikogo nie obchodzi los zwierząt, liczy sie tylko kasa, kasa , kasa .... Przykre i prawdziwe niestety. ]:)

Maleńka 
Agata

Pies urodził się:
10.06.2011

Wysłany: 11-04-2013, 11:14   

Elazar, Ja tez sie martwie o te psy co by bylo gdyby zamknięto te schron ale go trzeba zamknąć a gminy powinny zabrac swoje psy tak jak to aleksandrów zrobil. Taki Jedrzejow u mnie w Swiętokrzyskim ma z nimi umowe i wiezie psy ponad 250 km maja schroniska o wiele blizej..SOZ Jędrzejów chce budować schronisko, wiec miasto zamiast sie zajać tym i zabrac te psy to woli to olać...wiec wszystko jest do rozwiązania.

Elazar 

Suczka urodziła się:
Wysłany: 11-04-2013, 12:45   

No dokładnie ale dopóki nie będzie uregulowań prawnych i stosowania się do obowiązującego prawa przez gminy to takie "cuda" nadal się będą działy ;( Swoja droga to za chiny nie mogę zrozumieć podstaw na jakich prokuratura umorzyła dochodzenie opierajac sie tylko na dowodach dotyczacych schronu na Kosodrzewiny :bad: Cytat "ilość sukcesywnie zmniejszała się (Kosodrzewiny)" no pewnie bo psy przewożono do Wojtyszek a tam już się Pani prokurator pojechać nie chciało :->

Maleńka 
Agata

Pies urodził się:
10.06.2011

Wysłany: 12-04-2013, 01:10   

To jest tylko mały przyklad "fachowości" pracowników schroniska..

Odpowiedz do tematu