Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
15-04-2013, 18:58
Pomożcie z labem
Autor Wiadomość
orzech24 

Mój labrador: Erni
Mój labrador: Erni
Wysłany: 15-04-2013, 13:08   Pomożcie z labem

Witam jestem nowy na tym forum

Wiec napisze wszystko od początku znajomi znajomych itp itd mają hodowle ktorej w sumie nie widziałem (było ciemno jak zabierałem swojego Erniego lecz nie ma rodowodu dostałem go za darmo to lekko podejrzane ) pies ma prawie 3 lata jak sie domyslam ma juz swoje nawyki jest to moj pierwszy pies w mieszkaniu (mieszkam w bloku) nie licze małych psiakow wychowywanych na wsi od szczeniaka z ktorymi nie mialem problemu lecz wiadomo pies ze wsi a ze tak powiem pies rasowy miejski troche sie roznia.Wiadomo nowi ludzie nowe otoczenie pies musi sie zaklimatyzowac mam go juz 3 miesiac i jak narazie nie mam z nim problemow wiekszych lecz zastanawiaja mnie jego zachowania nie ktore wiec prosze forum o pomoc
1 Pies jak zauwazyłem czesto dyszy w mieszkaniu myslałem ze to moze temp panujaca w mieszkaniu ale została ona wyregulowana do dosc optymalnej (wydaje mi sie ze pies był na dworzu od małego i mozliwe ze nie zwyczajny jest mieszkania ale to moje spostrzezenia moge sie mylic)

2 Spacery wychodze z nim z 4-5 razy dziennie po 30-40 min sam lubie ruch ale przejde do sedna chodze z nim dopoki nie załatwi swych spraw potem jest zabawa tzn mi sie tak wydaje po załatwieniu zaczynam z nim troche biegac rzucac patyk ale po 5-10 min zabawa przestaje go interesowac i idzie za mna z głowa na wysokosci kolana.probowałem zabawek roznych rzeczy lecz nie dziala.

3 Konfrntacja z psami na poczatku był agresywny do wszystkich psow zaczełem delikatnie go resocjalizowac przebywac wiecej z innymi psami troche pomoglo przestal warczec i był agresywny lecz został mu nawyk jeden i nie wiem co oznacza otoz ide z nim po parku powiedzmy zauwazy psa ze 100m przyjmie postawe bojowa jest zainteresowany lecz gdy pies idzie jego kierunku zaczyna sie skradac cos jak kot jakby sie czołgał brzuch nisko łopatki wystaja lub kladzie sie na ziemie zadna siła g nie ruszy poki nie zwacha psa lub gdy tamten go zignoruje i tu jest druga strona medalu nie raz sie skrada a nie raz spojrzy i wogole go zignoruje

4 Mieszkam na parterze pies boi sie wejsc na wyzsze pietra badz zejsc do piwnicy
czesto wzdycha rowniez ziewa. podczas zabawy w domu podgryza podszczypuje przednimi zabkami ogolnie wydaje mi sie miły przyjazny pies nie mialem z nim jakis stresowych sytuacji poprostu zakochalem sie w nim :D

jezeli mogłby ktos odpowiedziec mi na podpunkty tak jak to opisałem byłbym wdzieczny :D

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Wysłany: 15-04-2013, 18:58   

orzech24, na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź na forum :)
Jeśli nie znalazłeś - dopisz się proszę do istniejących tematów - każdy problem w odpowiednim wątku :)

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi