Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
28-06-2013, 18:07
Dlaczego administrator i moderatorzy działają wybiórczo?
Autor Wiadomość
04drawde
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2013, 09:07   Dlaczego administrator i moderatorzy działają wybiórczo?

Ja z pytaniem dlaczego mnie 63 letnią osobę wolno obrażać nazywając trollem,a kiedy próbuję się bronić bez używania słów powszechnie uznanych za obraźliwe,to mój post się kasuje?
Pisanie że z "taką kobietą" nie należy dyskutować,nie należy do eleganckich,a mimo to te posty Was w jakiś dziwny sposób nie rażą.Taką to znaczy jaką stukniętą? Taki brak obiektywizmu jest porażający i ciekawa jestem kto stoi za Waszymi decyzjami? To że jesteście wszyscy młodzi nie daje Wam prawa do takiej pogardy dla starości. W żaden sposób nie naruszam regulaminu, a mimo to próbuje się mnie kneblować i narzucać jak się mam wypowiadać na dany temat oczywiście tylko zgodnie z Waszymi poglądami, bo inaczej won!
Wyjdźcie Miłe Panie (raczej Dziewczyny) z ukrycia i spróbujcie mi w racjonalny sposób wyjaśnić powody dla których tak mnie sekujecie???

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Wysłany: 18-06-2013, 09:13   

04drawde, wszystkie posty z dyskusji zostały skasowane lub edytowane - nie tylko Twoje.

Temat został rozdzielony na 3 inne - każda jego część trafiła do innego wątku.
Z tematu skasowane zostały tak zwane prywaty - zarówno Twoje jak i innych.

Ponadto informuję, że na forum nie ma podziału ze względu na wiek. Nie jest tu brane pod uwagę czy ktoś ma 13 czy 103 lata.

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador

tenshii 
Ania & labradość

Suczka urodziła się:
30.09.2009

Pies urodził się:
15.06.2009

Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Wysłany: 18-06-2013, 09:16   

04drawde napisał/a:
spróbujcie mi w racjonalny sposób wyjaśnić powody dla których tak mnie sekujecie???

piszemy Ci o tym od dawna, prawie w każdym temacie
dyskusja polega na przedstawieniu swojego stanowiska oraz poparciu go wymiernymi argumentami, których Ty nigdy nie podajesz. Stawiasz tezę i wymagasz aby wierzyć Ci na słowo bo "masz 63 lata i duże doświadczenie" a to niestety argumentem nie jest, a jak tylko ktoś Cię poprosi o rzeczowe argumenty każesz mu szukać ich w książkach i internecie.... Nie dziw się więc, że nikt nie traktuje Cię poważnie

to labrador

Almathea83 

Mój labrador: Moreno (Amor Sin Limite)
Pies urodził się:
08.09.2011

Wysłany: 18-06-2013, 09:18   

tenshii napisał/a:
piszemy Ci o tym od dawna, prawie w każdym temacie
dyskusja polega na przedstawieniu swojego stanowiska oraz poparciu go wymiernymi argumentami, których Ty nigdy nie podajesz. Stawiasz tezę i wymagasz aby wierzyć Ci na słowo bo "masz 63 lata i duże doświadczenie" a to niestety argumentem nie jest, a jak tylko ktoś Cię poprosi o rzeczowe argumenty każesz mu szukać ich w książkach i internecie.... Nie dziw się więc, że nikt nie traktuje Cię poważnie

amen :) nie mam nic do dodania :) i wcale nie siedzę w ukryciu :-P

Galeria Moreno: http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=6773 :-)

04drawde
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2013, 09:30   

Niestety Tenshii nie czytasz dokładnie moich postów tylko przyjęłaś taka tezę że wszystkie są do d.... bo niczego nie uzasadniam.W każdym poście albo daję przykłady z własnego doświadczenia,albo podaję gdzie można znaleźć udokumentowanie mojego twierdzenia! Nigdy nie napisałam"tak bo tak ja uważam".Przykro mi że muszę to napisać ale z takim brakiem obiektywizmu jeszcze się nie spotkałam. Wybacz ale z tego co zdążyłam wyczytać na forum nie jestem pierwszą osobą,która Ci to zarzuciła,sorry! Szczerze mówiąc to nie wiem co znaczy dokładnie"Junior admin",ale moim zdaniem Ty ze swoim subiektywnym podejściem do piszących,jesteś najmniej predysponowana do pełnienia tej roli!

[ Dodano: 18-06-2013, 10:34 ]
Jak widzę zasada "uderz w stół......." się sprawdza! Sprawdza się też w przypadku tego forum zasada: swój do swego po swoje! Obcy niemile widziani. :)

tenshii 
Ania & labradość

Suczka urodziła się:
30.09.2009

Pies urodził się:
15.06.2009

Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Wysłany: 18-06-2013, 09:35   

04drawde napisał/a:
W każdym poście albo daję przykłady z własnego doświadczenia,albo podaję gdzie można znaleźć udokumentowanie mojego twierdzenia!

pokaż mi gdzie bo nie kojarzę...

to labrador

Almathea83 

Pies urodził się:
08.09.2011

Wysłany: 18-06-2013, 09:39   

04drawde, poniżej kilka z Twoich wypowiedzi, które wskazują na BRAK jakiegokolwiek poparcia merytorycznego dla Twoich argumentów:

Cytat:
Poczytasz książki,poszukasz w internecie to znajdziesz podstawy na których ja opieram swoje twierdzenia.

Cytat:
NIE MAM SIŁY ANI OCHOTY ODPOWIADAĆ NA PYTANIA NA KTÓRE JUŻ WIELU FORUMOWICZÓW ODPOWIEDZIAŁO!

Cytat:
dzie wyraźnie napisałam żeby przejrzeć internet i znaleźć odpowiedź na dręczące Was pytanie na temat ruchu i dysplazji u labradorów!

Cytat:
Mówiąc szczerze mnie się po prostu nie chce cytować różnych opracowań, dających odpowiedź na dręczące ją wątpliwości.

Cytat:
nie każcie mi cytować literatury na ten temat,tylko poszukajcie sobie sami albo w internecie albo w fachowej literaturze

wystarczy, czy mam dalej cytować? :lookdown:

04drawde
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2013, 09:43   

Tenshii zaczynasz stosować swoją starą dziecinną metodę,którą już parę osób skrytykowało: A DLACZEGO?,GDZIE? A CZEMU? POKAZ MI? Byłoby to nawet śmieszne gdyby nie było chore i tragiczne. Czy nie wiesz że durne pytania wystawiają świadectwo osobie która je zadaje, a nie tej która jest pytana :-P

Almathea83 

Pies urodził się:
08.09.2011

Wysłany: 18-06-2013, 09:48   

04drawde, a może do mojej wypowiedzi się odniesiesz? Tej, w której zacytowałam- Twoim zdaniem- mocne uzasadnienia Twoich stwierdzeń?

A szacunek mam nie tylko dla osób starszych, ponieważ uważam, że należy się on każdemu taki sam, niezależnie od wieku ;-)

04drawde
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2013, 09:48   

Almathea dalej podtrzymuję swoje twierdzenia,które raczyłaś zacytować. Według mnie forum to nie miejsce na przepisywanie artykułów z książek czy internetu. To że Wam się n ie chce do nich sięgać to już inna historia,idziecie Dziewczyny po najmniejszej linii oporu :greedy:

tenshii 
Ania & labradość

Suczka urodziła się:
30.09.2009

Pies urodził się:
15.06.2009

Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Wysłany: 18-06-2013, 09:50   

04drawde, Ty sobie wystawiasz świadectwo swoimi postami...
Koń – jaki jest, każdy widzi

to labrador

Almathea83 

Pies urodził się:
08.09.2011

Wysłany: 18-06-2013, 09:51   

04drawde napisał/a:
idziecie Dziewczyny po najmniejszej linii oporu

dlatego jako osoba starsza powinnaś dać przykład młodzieży i troszeczkę nam- młodym i głupiutkim- pomóc ;-) No nie daj się prosić, podać choć ze 3 linki do artykułów, które potwierdzają Twoje teorie. No dawaj, nie daj się tak długo namawiać :-P

04drawde
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2013, 10:21   

Nie no dość,Almathea i Koleżanki w swoich postach dajecie budujący przykład "szacunku" dla ludzi starszych. Wiecie co prawda jest taka, że jestem stara i głupia i nie potrafię podawać linków a nawet przesłać zdjęcia mojej ukochanej Luny,o czym zresztą już pisałam.Jak odwiedzą mnie córka i zięć z NY,nie omieszkam poprosić ich żeby mnie nauczyli,a będzie to we wrześniu,to już niedługo!
Na razie nie chce mi się przepisywać tekstów tak z internetu jak i książek oraz gazet, tym bardziej że od miesiąca mam prawą dłoń w gipsie,a pisanie lewą jest dla mnie praworęcznej bardzo trudne.Mam nadzieję że w środę ortopeda się zlituje i ściągnie mi gips. :)

anna34 
rude szczęście

Mój labrador: Chopper
Pies urodził się:
03.07.2007-24.05.2016

Mój labrador: Biscuit John Cage(Hearty)
14.06.2016

Wysłany: 18-06-2013, 10:23   

04drawde napisał/a:
Nie no dość,Almathea i Koleżanki w swoich postach dajecie budujący przykład "szacunku" dla ludzi starszych.

Szacunek nalezy się wszystkim i starszym i młodszym.
Pozatym nikt nie wie wszystkiego na tym świecie,człowiek uczy sie całe życie.

aganica 
Junior Admin

Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018

Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019

Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022

Wysłany: 18-06-2013, 10:33   

04drawde napisał/a:
nie potrafię podawać linków a nawet przesłać zdjęcia mojej ukochanej Luny,o czym zresztą już pisałam
Czy nie prościej i zdrowiej jest napisać " ludzie..nie potrafię cytować, kopiować, wklejać ... pomóżcie, napiszcie , jak to się robi " .. na pewno nikt nie odmówi i posłuży radą, cierpliwie poprowadzi za rękę, by wszystkim miło i rzeczowo się dyskutowało :haha:
Ja, też mam swoje lata / jestem babcią/ i nikt nigdy mi na tym forum, nie dokuczył i nie obraził / może się mnie boją ;D nie wiem/ ale zawsze swoje teorie popieram linkami / pewnie to zauważyłaś/ tak do artykułów jak i tematów z psich for....by innym było łatwiej zrozumieć mój sposób myślenia i tezy które popieram .

Kesja 

Mój labrador: Ajrusia
Suczka urodziła się:
15.06.2011

Wysłany: 18-06-2013, 10:40   

aganica napisał/a:
może się mnie boją

:D aganica - postrach forum :D
04drawde, tutaj na forum są ludzie, którzy chcą dla swoich psów jak najlepiej. Dlatego właśnie są zakładane różne tematy, w których toczy się dyskusja. Każdy może wyrażać swoje zdaniem ale powinien potrafić wytłumaczyć je, jeśli ktoś o to prosi. Może akurat masz rację w jakimś poglądzie, ale nie myśl że wszyscy uwierzą ci na słowo - chcemy dla swoich zwierzaków jak najlepiej więc chętnie poczytamy kolejne artykuły nad którymi można by się zastanowić :) A tak jak aganica pisze, jeśli nie wiesz jak coś wstawić to pisz o pomoc.

Elazar 

Suczka urodziła się:
Wysłany: 18-06-2013, 11:05   

tenshii napisał/a:
Elazar, pies NIE tworzy z ludźmi stada!!!
- to kategoryczne stwierdzenie nie zostało poparte żadnym merytorycznym argumentem, polecam poczytanie o agresji w kontekście:
pies + człowiek = stado
http://www.psy24.pl/979-Zrozumiec-psa.html
zacytuję fragment:
"Czym naprawdę jest agresja i czy pies ma do niej prawo? Zdając sobie sprawę, że pies żyjący w stadzie ludzkim identyfikuje się z nim i jest przekonany o przynależności gatunkowej nie tylko do psów ale i do ludzi, zasady, które w świecie zwierząt odnoszą się tylko do własnego gatunku będą przez psa przenoszone także na ludzi. "
Moje stwierdzenie o tworzeniu przez psa "swoistego" stada z człowiekiem zostało "potępione w czambuł" a przecież ludzie pracujący z psami wyraźnie mówią, że takie stwierdzenie jest uzasadnione pod pewnymi względami aby zrozumieć psią psychikę.
Kolejny cytat, tym razem lekarza weterynarii Pana Przemysława Rybińskiego
http://www.psy24.pl/1318-...na-relacja.html
"Należy pamiętać że pies jest zwierzęciem stadnym, a w stadzie każdy osobnik ma swoje miejsce. Jest więc przewodnik stada, a za nim cała drabina społeczna, aż do osobnika który jest podporządkowany wszystkim innym. Stąd pies uznaje swojego opiekuna za przywódcę, a pozostałych domowników za członków stada. Atawizm instynktu stada pozostał u psów zakodowany i jest przekazywany genetycznie, czego konsekwencją jest fakt, że pies traktuje ludzi jak inne psy. Rodzinę w której żyje uważa za swoje stado i broni jej członków oraz miejsca.

"
tenshii napisał/a:
04drawde, Ty sobie wystawiasz świadectwo swoimi postami...
Koń – jaki jest, każdy widzi

to co napisałaś nie świadczy o szacunku - niestety
Nie staram sie tu na siłę bronić 04drawde, jako, że jej posty czasami są nacechowane emocjami ale staram się zrozumieć przesłanki które nią kierują...
no i znów się naraziłem Adminowi ;D

04drawde
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2013, 11:17   

Elazar i znowu z całego serca dziękuję,zaczynam wierzyć w ludzi! ;*
Wszystkim,którzy chcą mnie uczyć posługiwania się komputerem,serdecznie dziękuję,ale nie myślę że akurat forum o labradorach,jest do tego odpowiednim miejscem! :(

Monisiaczek 

Mój labrador: SAMBA (Samba de Janeiro vel Luna)[*]
Suczka urodziła się:
styczeń 2009 - 16.02.2021

Mój labrador: Skipper Lab Commando
Pies urodził się:
25.02.2011

Mój labrador: Zulus [*]
Pies urodził się:
23.09.1993 - 24.07.2005

Wysłany: 18-06-2013, 11:19   

Elazar, to właściwie OT, ale zacytuę z kolei psich szkoleniowców:
Cytat:
W 1995 roku w artykule "Understanding the dog behaviour" Fisher, który zapoznał się z badaniami Coppingerów nad udomowieniem psa sam stwierdza, że teoria dominacji, której był zwolennikiem nie ma uzasadnienia.

Cytat:
pies i człowiek nie tworzą stada, watahy, sfory w rozumieniu np. sfory wilków. Proces udomowienia psa spowodował, że system hierarchiczny u psów domowych nie występuje.

Żródło: http://wesolalapka.pl/community/zdjecia/41.html

Lekarz weterynarii zna się nia chorobach ciała zwierząt, ale niekoniecznie na chorobach duszy ;)

Elazar 

Suczka urodziła się:
Wysłany: 18-06-2013, 12:08   

Monisiaczek, zaraz nas ktoś wywali z tego wątku za OT-y :D
Przeczytałem to co jest pod linkiem, który podałaś. Bardzo ciekawe tylko zastanowiło mnie, że J.Fisher dopiero pod koniec swojego życia zanegował swoje poglądy i niestety już nie zdążył tego uzasadnić...
Żeby nie ciągnąc OT wkleję tylko linki, za którymi podążyłem drążąc temat - no i teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie :)
http://www.dobrypies.eu/z...cji,doc,14.html
to z kolei bardzo ciekawa strona organizacji COAPE (Centre of Applied Pet Ethology) - jednym z współtwórców organizacji był John Fisher
http://coape.pl/czy-pies-nas-dominuje
i coś dla znających jęz angielski http://www.infopet.co.uk/pages/2039a.html

a może warto założyć temat "Teoria dominacji - fakty i mity" i przesunąć OT-owe posty ?
Mój pogląd na tworzenie z psem "stada" ewoluuje choć nadal uważam go za słuszny tyle, że nie oparty na klasycznej metodologii dominacji

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi