Mój labrador: Demi Z Grodu hrabiego Malmesbury
Suczka urodziła się:
04.2005
Mój labrador: Hela Błotna Sadzawka
Suczka urodziła się:
7.10.2010
Wiek: 34 Dołączyła: 19 Mar 2011 Posty: 3472 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-06-2013, 15:05
chciałabym zdać z Helą PT, ale niestety boję się, że wszystko co umie na egzaminie by zapomniała i nie zrobiła nic bądź poszła w węszenie.
Musimy jeszcze zacząć naukę formalnego aportu.
W niedzielę byliśmy na DCDC w Poznaniu, a że było też rally-o, to z marszu spróbowałam z Morisem To wcale takie proste nie jest Przez to, że ćwiczyliśmy wcześniej tylko pojedyncze ćwiczenia do obi, a samo "równaj" osobno, nie wiedział o co mi chodzo z tym chodzeniem pomiędzy ćwiczeniami Trochę się wyłączał i próbował węszyć, a do tego słońce grzało na maksa... W dodatku pomyliłam tabliczkę, trzymałam za krótko smycz, przez co kilka razy była napięta, no i ogólnie za szybko wszystko robiłam i rudy np. nie usadził zadka do końca, a ja już szłam dalej No ale i tak warto było spróbować. Może jeszcze kiedyś wystartujemy, ale musi być chłodniej i muszę poznać zasady
W lipcu za to jedziemy na obóz z Asią Hewelt, ale chyba tylko z Kią będę ćwiczyć, bo z Morisem mam dołek szkoleniowy
Palinka, fajnie, że miałaś okazje spróbowac ! Też bym chętnie spróbowała, ale tak jak zasady OBI są dla mnie jasne tak Really-o nie umiem pojąć hehe, pewnie bym musiała się z kimś spotkac i by mi wytłumaczył łopatologicznie
Ja mam teraz dołek, bo nie moge sie na zawody juz zglosic w nowej wsi bo haker za stary, a bliska nic nie umie
Fakt, to się wydaje proste,ale jak przychodzi co do czego to trzeba się mocno skupić, żeby wszystko zrobić dobrze
No... Tym bardziej, że rudy się rozpraszał i musiałam się skupić na nim, a nie na tabliczkach
dominika92 napisał/a:
Zazdroszczę borderka
W sumie to do mnie chyba jeszcze nie dociera, że to mój własny, osobisty border
szalej napisał/a:
Też bym chętnie spróbowała, ale tak jak zasady OBI są dla mnie jasne tak Really-o nie umiem pojąć hehe
Dla mnie obi też jest dużo bardziej zrozumiałe No ale też wymaga większego skupienia od psa i niestety wiem, że z Morisem nie dam rady szalej, też muszę się wziąć za młodą. W sumie pod obi jeszcze z nią nie ćwiczyłam, bo jakaś taka rozlazła była, potem się rozchorowała i znów odpuściłam. Ale czas zaczać, żeby do obozu podstawy miała opanowane.
Uwaga - zwolniły się dwa miejsca dla uczestników z psami na niedzielne OBI z Agnieszką Boczulą .
Termin : 8 .09.2013 r.
Miejsce : boisko przy Stadionie Śląskim w Chorzowie.
Organizator : EVEREST.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum