Wysłany: 31-07-2013, 19:30 Dog Natural - ziołolecznictwo
Cytat:
"DOG NATURAL" oferuje pomoc w zakresie Medycyny Niekonwencjonalnej-Radiestezja i Zioła dla psów(zioła w kapsułkach),przygotowane przez Radiestetę/Zielarza z Certyfikatami.
Kuracje bez sterydów(hormonów)i antybiotyków!
Naturalne,Bezpieczne,Sprawdzone. Więcej informacji http://dog-natural.blog.onet.pl/
Co myślicie o ziółkach dla psa, pan Robert Alka zajmuje się ziołolecznictwem, pomaga on również schroniskowym psiakom w Gaju k. Śremu. Podobno te zioła działają cuda. Tak myślę czy nie zamówić mojej Lunie ziółek przeciwbólowych, byłaby to alternatywa dla Rimadylu. Po tych ziołach nie ma podobno żadnych skutków ubocznych. Na stronie jest cała gama ziół dla psów z różnymi schorzeniami. Bardzo skuteczne są podobno zioła na dysplazje oraz alergie skórne. A może ktoś z Was się już z tym spotkał/używał?
Pomogła: 12 razy Wiek: 48 Dołączyła: 29 Kwi 2010 Posty: 14690 Skąd: Telford UK
Wysłany: 31-07-2013, 22:45
koronocha, wlasnie kilka dni temu trafilam na kilka postow na angielskim forum o ziolach i homeopatii stosowanych przy dysplazji i tez sie zastanawiam jak skuteczne to moze byc. Jedna z forumowiczek bardzo zachwalala czarcipazur przy chorobach stawow.
Skoro ten Pan pomaga schroniskowym psiakom to moze warto w schronisku podpytac o opinie?
mibec, m.in. Arthrofos Forte zawiera czarci pazur, który działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie i u Jesski widziłam poprawę po stosowaniu tego preparatu. Myślę, że taki wywar musi być super, napewno lepszy niż proszek skoncentrowany w tabletce. Interesujące..
Komentarze na blogu p. Roberta są tak pozytywne, że albo naprawdę działają cuda albo coś tu nie gra. Wychodzi na to, że weterynarz nam nie potrzebny bo na wszystko są ziółka
Skoro ten Pan pomaga schroniskowym psiakom to moze warto w schronisku podpytac o opinie?
Opinie znam ponieważ moja siostra zajmuje się w urzędzie miejskim sprawami schroniska w Gaju i właśnie od mojej siostry dostałam cynka o tych ziółkach. I mogę powiedzieć że zioła służą schroniskowym psiakom, dla przykładu aby nie być gołosłownym: w schronisku był piesek któremu nie chciały odrastać włosy na ogonie, żadne leki nie pomagały, dopiero po zażyciu ziół włosy pięknie odrosły. A tutaj cytat ze strony Fundacji dr Lucy, której podopiecznymi są psiaki ze schroniska w Gaju:
Cytat:
Zioła, Ziółka, Ziółeczka:)
„Nikt nie ma prawa odbierać nadziei,trzeba wykorzystać każdą szansę” – Robert Alka
Gajowe psiaczki są pod stałą opieką i kontrolą Pana Roberta Alka z Warszawy. W Gaju wre od zachwytu i podziwu... od mocy, którą mają TE zioła od TEGO zielarza. Bardzo Panu dziękujemy, za wszystko... Bardzo miło jest doświadczyć, że na świecie żyją jeszcze ludzie którym nie chodzi tylko o pieniądze, że ważne, najważniejsze jest zdrowie przyjaciela/ PSA:)
Szpikula - nie biega...a fruwa:)
Śpioch- już nie śpi całymi dniami... na spacerach jest wulkanem energii.
Kelly- ma ogonek... rany zaczynaja się goić... mamy nadzieję, że jeszcze nam ogonem "zamerda"
Lejduśka i Ina- ... sierść- jedwab!:)
Molo- pies młodszy o 10 lat!:)
ZIOŁOLECZNICTWO
Gdy współczesna medycyna zawodzi i zwierzęciu nie można już pomóc, a pragnienie utrzymania go przy życiu jest prawdziwie silne, zaczynamy zastanawiać się nad inną drogą pomocy, byleby tylko uratować ukochanego przyjaciela.
Jedną z nich są metody niekonwencjonalne, ściślej mówiąc, ziołolecznictwo.
Zioła mają moc o czym przekonaliśmy się już nie raz, dlatego gorąco polecamy taki rodzaj wsparcia zdrowia waszych podopiecznych.
Zachęcamy do odwiedzenia strony:
dog-natural.blog.onet.pl
Robert Alka
„Dog Natural” oferuje pomoc w zakresie Medycyny Naturalnej dla psów.
Ziołolecznictwo dla psów metody holistyczne-mieszanki ziołowe (ekstrakty mielone) w kapsułkach.
Bioenergoterapia dla psów- polega na odblokowywaniu kanałów energetycznych w organizmie zwierzęcia (w Medycynie Chińskiej kanały te nazwane są „Meridianami”)umożliwia to organizmowi powrót do homeostazy i samozwalczania choroby- bardzo przydatna min. w chorobach nowotworowych!
Ja osobiście wypróbuje przeciwbólowych, a jak skończy się nam ArthroVet to wypróbuje tych na dysplazję.
33) Zioła przeciwbólowe - Idealna przy chorobach reumatycznych,stawowych,w bólach pooperacyjnych i innych ,mieszanka jest całkowicie bezpieczną alternatywą dla sterydowych i niesterydowych leków przeciwbólowych/przeciwzapalnych działanie pewne i skuteczne.Nie powoduje żadnych skutków ubocznych!
[ Dodano: 10-08-2013, 19:26 ]
Od dzisiaj zaczęłam Lunie podawać ziółka. Oczywiście przed zamówieniem skontaktowałam się z panem Robertem Alka, polecił mi do omawianych wyżej ziół przeciwbólowych mieszankę nr 11
11) Dyskopatia,Spondyloza,Zapalenie Stawów,Młodzieńcze Zapalenia Stawów i Kości-
Tutaj kilka słów o mieszance 11 (skład dołączony do ziół)- dzięki zawartości związków czynnych flawonoidy, olejki eteryczne, żywice, kwasy organiczne, garbniki wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwbólowe, oraz regeneracyjne.
Pomocna w dolegliwościach reumatycznych i artretycznych, w nerwobólach oraz zapaleniu mięśni i stawów.
Dzięki tej mieszance organizm w sposób naturalny tworzy i utrzymuje strukturę chrząstki stawowej, zapewnia jej wytrzymałość i elastyczność, odnawia skład płynu stawowego, zmniejsza stany zapalne,, w tym autoimmunologiczne. Pomaga przywrócić podstawowe funkcje stawów.
Wskazania:
obciążenie układu mięśniowo-szkieletowego (choroby aparatu ruchu (zapalenie stawów, choroba zwyrodnieniowa stawów, dna moczanowa, dyskopatia i inne.);
reumatoidalne zapalenia stawów; regeneruje kości
u większości psiaków przywracają sprawność ruchową
Także jesteśmy na ziołowych lekach i zobaczymy czy będzie choć troszkę lepiej. Tonący brzytwy się chwyta, a ja wolę spróbować naturalnych metod zanim sięgnę po te radykalne, które na jedno pomogą a na drugie zaszkodzą
Mój labrador: Beza
Suczka urodziła się:
27.06.2007
Mój labrador: Kadett
Pies urodził się:
27.07.2008
Mój labrador: Hektor na DT i Żmija- bardzo dziwny lab ;)
Pies urodził się:
Wiek: 50 Dołączyła: 17 Gru 2011 Posty: 165 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 20-07-2014, 12:52 fitoterapia
Chciałam założyć temat a tu już widzę coś jest. Sama odżywiam się zdrowo, unikam chemii, w tym leków i ostatnio natrafiłam na rewelacje w postaci zastosowania ziół oraz naturalnych preparatów w leczeniu oraz wspomaganiu niedoborów u psów i kotów. Na forach ziołowych są całe tematy poświęcone zwierzętom, informacje np, o wyleczeniu kotów z kociej białaczki spiruliną. Dla mnie absolutna rewelacja. Spisałam coś, wybrałam wartościowe, w mojej ocenie linki no i oczywiście staram się pogłębiać swoją wiedzę tym bardziej, ze wprowadziłam takie zioła i suplementy do Naszego labo-sklepiku i mam nadzieję, ze jeszcze uzupełnię. Beza dostaje czarci pazur na stawy i sama tez się nim wyleczyłam. Praktycznie na wszystkie bolączki można znaleźć odpowiedź w świecie roślin. Super, że są już weterynarze, którzy coś wiedza w tym temacie. Mam nadzieję, ze to się będzie rozwijało. Zawsze to zdrowiej, bliżej natury.
Zachęcam do zerknięcia na to co udało mi się znaleźć:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum