Zamknięty przez: Ryniu 03-09-2013, 19:02 |
dyskusje - paseczka |
| Autor |
Wiadomość |
Jagienka30

Mój labrador: Lea...Leośka...Leanderka:D
Suczka urodziła się:
22.06.2012
Mój labrador: Z DT na DS Dragon
Pies urodził się:
2008
|
Wysłany: 21-08-2013, 12:17
|
|
|
Jak dla mnie to jest wyłysienie i to po obu stronach szyi a i na grzbiecie pod szelkami widać to samo ...biedny piesio |
|
|
|
 |
donia457

Mój labrador: (husky)RONA
13.01.1999-28.11.2008[*]
Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010
Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014
Wiek: 47 Dołączyła: 12 Mar 2011 Posty: 5261 Skąd: warszawa
|
|
|
|
 |
Maleńka
Agata

Mój labrador: Luki
Pies urodził się:
10.06.2011
Wiek: 36 Dołączyła: 11 Sie 2011 Posty: 2161 Skąd: Ostrowiec Św./Piła
|
Wysłany: 21-08-2013, 12:23
|
|
|
Nie mam pojecia co to |
|
 |
tenshii
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Wiek: 41 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-08-2013, 12:24
|
|
|
Rozmawiałam z jedną osobą, która gościła Anię pod swoim dachem.
Psy podobno mają na sobie same mięśnie i nie ma mowy o wychudzeniu. Nie są zastraszone ani nic w tym stylu.
Ania podobno kupowała przy tej osobie karmę hypoalergiczną dla Almy i generalnie ta osoba uważa, że psy mają doskonałą opiekę i są w idealnym stanie, a Ania to super dziewczyna. |
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy
Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador |
|
|
|
 |
Jagienka30

Suczka urodziła się:
22.06.2012
Pies urodził się:
2008
|
|
|
|
 |
Bengliczek
Bengliczek

|
Wysłany: 22-08-2013, 11:54
|
|
|
| Pani Jagienko i Pani Malutka nie znam Was ale dziwi mnie skąd u ludzi może być tyle jadu i chęci dokopania temu kto nie może się bronić. Jak panie zapewne wiedzą Ania po drodze nie ma internetu, więc nawet gdyby chciała się obronić słownie nie ma na to szans. Własnie stąd mój głos w tej sprawie. Znam bardzo dobrze zarówno Anię jak jej psy i jednego jestem pewna, szybciej ona sama przeżyłaby dzień na "chińskiej zupce" za kilkadziesiąt groszy, niż głodziła swoje zwierzęta. To ciekawe, ze swoja wiedzę na ten temat opierają Panie na zdjęciach, stąd np.sensacje o "wytartej sierści" ponieważ "spłowiała" od słońca nie pojawia się w wyobraźni pań. Laki na kłopoty żołądkowe, o czym ostrzegała pani oddająca go Ani, dostaje specjalną karmę, ale taka jego uroda, że "smukły" będzie zawsze. Alma wg.opinii weterynarza ma dwa kilo nadwagi i marsz dobrze jej zrobił, bo miała tej nadwagi nawet więcej. Psy są radosne, chętne do zabawy, przyjaźnie nastawione do całego świata, a w Ani po prostu zakochane. Zamiast wspomóc ją w chwalebnej akcji, panie odbierają dziewczynie chęć dalszej drogi - bo wiadomości jednak do niej dotarły. Na koniec jeszcze tylko jednak uwaga, pomówienia Pań sa uderzeniem nie tylko w Anię. Po drodze nocowała ona w kilku fundacjach, ma kontakt z wieloma schroniskami i mnóstwem lekarzy weterynarii, jak rozumiem są panie lepszymi ekspertkami od stanu zdrowia jej psów (opierając się na zdjęciu) nic oni wszyscy mający bezpośredni kontakt z psami? No cóż chyba na ich miejscu czułabym się urażona. |
_________________ Słowa są jak sztylet, również zabijają! |
|
|
|
 |
tenshii
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Wiek: 41 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 22-08-2013, 12:53
|
|
|
Bengliczek, Ania niestety wyrobiła sobie taką opinię ciągłymi kłamstwami, matactwami i innymi aferami, że tutejsi forumowicze mają prawo nie ufać jej i podejrzewać o najgorsze.
Co jak co ale uczciwa to na pewno nie jest. |
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy
Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador |
|
|
|
 |
Jagienka30

Suczka urodziła się:
22.06.2012
Pies urodził się:
2008
|
Wysłany: 22-08-2013, 14:50
|
|
|
Bengliczek, po pierwsze,nie moim zamiarem było
| Bengliczek napisał/a: | | chęci dokopania temu kto nie może się bronić. |
tylko wyrażenie swoich spostrzeżeń co widzę na zamieszczonym zdjęciu.Po coś zdjęcie zostało zamieszczone,prawda?
Zwraca się do mnie Pani jak do osoby;która w temacie "tej Pani" najwięcej się udziela i robi szumu.Proszę mi pokazać post,pomijając ten na temat zdjęcia,w którym wypowiadam się na temat tej kobiety?
Pomogę...nie może Pani tego zrobić bo takowych postów nie ma. |
|
|
|
 |
Bengliczek
Bengliczek

|
Wysłany: 22-08-2013, 17:04
|
|
|
| Napisałam dłuższy post, ale się nie ukazał, więc pisze jeszcze raz - do pań wymienionych z Nicków - akurat pań wypowiedzi było tu najwięcej. Ocen stanu psa na podstawie zdjęcia(!) Co do pani Junior Administratorki - uważałabym z takimi oskarżeniami! Do tego aby wypowiadać takie słowa trzeba mieć w ręku twarde dowody. O ile w ogóle jest to miejsce na wypowiadanie takich słów, bo jakoś tak naiwnie myślałam, że to forum miłośników psów jednej rasy i po to się tu spotykają aby lepiej się nimi zajmować, lub jednoczyć się w jakiś działaniach prozwierzęcych, a nie dla nieuprawnionych samosądów. |
|
|
|
 |
Almathea83

Mój labrador: Moreno (Amor Sin Limite)
Pies urodził się:
08.09.2011
Wiek: 43 Dołączyła: 05 Gru 2011 Posty: 6298 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
anna34
rude szczęście

Mój labrador: Chopper
Pies urodził się:
03.07.2007-24.05.2016
Mój labrador: Biscuit John Cage(Hearty)
14.06.2016
Wiek: 52 Dołączyła: 15 Sty 2008 Posty: 6152 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 22-08-2013, 17:09
|
|
|
| Bengliczek napisał/a: | | Co do pani Junior Administratorki - uważałabym z takimi oskarżeniami! Do tego aby wypowiadać takie słowa trzeba mieć w ręku twarde dowody |
dowód był,ktoś zapłacił jej za wykonaną usługe,pieniądze wzięła,usługi nie wykonała,a kase oddała po wielkiej awanturze dopiero.To nie jest uczciwe. |
|
 |
Bengliczek
Bengliczek

|
Wysłany: 22-08-2013, 19:41
|
|
|
| Rzeczywiście jesteście panie dłuuużej i na pewno dłużej ode mnie będziecie, bo szkoda mojego czasu na takie forum, które bardziej przypomina bazarek pełen plotkujących kumoszek niż forum osób chcących wzbogacić swoją wiedzę na temat labladorów czy osób którym nieobojętny jest los bezdomnych psów. Ciekawe, że prawo "słowo przeciwko słowu" ma tutaj takie wzięcie, a co dopiero złe słowo, nie poparte żadnymi dowodami... Co do pani, która żaliła się bardzo jak to długo czekała na swoje 35 zł.to akurat byłam świadkiem odsyłania tych pieniędzy dwukrotnie. Przelew został cofnięty, co przedłużyło całą sprawę. Nie zauważyłam jednak aby ta Pani napisała stosowne sprostowanie, czy odwołała swoje złe słowa. Sprawę Myszy również znam aż za dobrze i znam ją nazwijmy to "od drugiej strony" i sprawa wyglądała zupełnie inaczej. Jednak nie zamierzam wchodzić tu w jakieś sądy czy inne pranie brudów. Pobyłam tu tylko chwilę i przyznam, że już dawno nie spotkałam tak toksycznego grona, które uważa iż ma monopol na prawdę, nie mając o niej pojęcia. Pani Korczyńska bardzo dużo robi dla bezdomniaków i jeśli nie chcecie jej w tym pomagać to chociaż nie utrudniajcie, wylewając jady i oskarżenia. A tak przy okazji to nawet Wy-stałe forumowiczki zauważyłyście że "Paseczka" już tu nie bywa, więc może czas dać spokój Waszemu ulubionemu tematowi do mielenia na jęzorach. Na zakończenie, bo nie zamierzam zostać jedną z Was, powiem moje ulubione zdanie "Dobro do nas wraca i zło do nas wraca" nie życzę nikomu źle, może tylko tego, żebyście poczuły się tak jak Ania od kilku miesięcy bezkarnie oskarżana, obrażana i osaczana. Tego żeby ktoś wam grzebał w życiorysie, prowadził prywatne śledztwa i napuszczał na Wasz dom rodzinny kolejne kontrole zastawiając się rzekomym "dobrem zwierząt" Daj Panie Boże psom tylko tego aby miały tylko tak jak mają u Ani i u jej rodziny, a Wam popróbować tego co dajecie do wypicia innym. |
|
|
|
 |
Almathea83

Pies urodził się:
08.09.2011
|
Wysłany: 22-08-2013, 19:57
|
|
|
| Bengliczek napisał/a: | | wzbogacić swoją wiedzę na temat labladorów |
dla mnie to wszystko w tym temacie Do tematu plotkowego nie ma obowiązku należenia, a jednak Anka razem z nami "mieliła tam jęzorami" |
|
|
 |
Maleńka
Agata

Mój labrador: Luki
Pies urodził się:
10.06.2011
Wiek: 36 Dołączyła: 11 Sie 2011 Posty: 2161 Skąd: Ostrowiec Św./Piła
|
Wysłany: 22-08-2013, 23:34
|
|
|
| PaniBengliczek, Ania miałą okazję się bronic i to nawet twarzą w twarz niestety mimo obietnicy nie zgodziła się na spotkanie. Tyle w temacie. |
|
 |
zaba

Mój labrador: Rocco
Pies urodził się:
26.01.2009
Wiek: 34 Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 2655 Skąd: Sanok / Rzeszów
|
Wysłany: 22-08-2013, 23:49
|
|
|
To może i ja, choć rzadko się w takich tematach wypowiadam.
Z Anią pisałam pw, choć w całkiem innym temacie niż ten, bardzo dawno temu.
I... nie wiem, ale ja nie potrafię, bo jakiejś jednej rzeczy skreślić kogoś...
Przez dłuuugo czas zastanawiałam się i zastanawiam, jak to jest na prawdę.
Bo łatwo jest naskoczyć, łatwo ocenić, wiem... Bo sama tak nie raz mam.
Ale... każdy ma w sobie coś, co jeśliby powiedział otwarcie, cośby się stało, inni mogliby to obgadać, po tym ocenić. Ja także...
Ale... łatwo oceniać nie znając od środka.. |
|
|
 |
deadend

Mój labrador: Riko
Pies urodził się:
08.06.2006
Mój labrador: Mały
Pies urodził się:
24.12.2013
|
Wysłany: 23-08-2013, 09:35
|
|
|
| zaba napisał/a: | | każdy ma w sobie coś, co jeśliby powiedział otwarcie, cośby się stało, inni mogliby to obgadać, po tym ocenić | Dokładnie, u każdego znajdzie się coś, na niejednym zdjęciu moznaby sie doszukiwać czegoś i dorabiać historię. Dla jasności - ja nie bronię nikogo - człowiek pamięta cudowne historie osób biorących psy które potem kończą marnie),ale na tych zdjęciach za mało widzę aby osądzić, musiałabym zobaczyć te psy w ruchu, na żywo - ale prawdę mówiąc nie interesuje mnie to, czytam bo fajnie się wzajemnie nakręcacie. |
|
|
|
 |
Weronika_S

Mój labrador: Olaf
Pies urodził się:
22.05.2008
Wiek: 42 Dołączyła: 29 Cze 2011 Posty: 853 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-08-2013, 09:45
|
|
|
Żeby nie było-ja też nikogo nie bronię ale pierwsze co mi przyszło do głowy oglądając zdjęcia czarnuszka,że to takie wybarwienia sierści,nie jest to rasowy labek tak więc w zasadzie wszystko w jego wyglądzie jest możliwe na wyłysienia to nie wygląda. |
|
|
|
 |
czaras

|
Wysłany: 25-08-2013, 20:37
|
|
|
No już myślałam że to za mną a jednak k**** mać!
Że niby ktoś zna sprawę Myszy lepiej niż ja i Czarek którzy odebraliśmy ją od Anki??? Niech ten KTOŚ powie jak się nazywa - jeżeli chce toczyć równą rozmowę. Jeżeli nie to niech s********!
Ja dysponuję zdjęciami Myszy do tej chwili i jej obecne Labki wyglądają jak zagłodzona Mysza. To, że Anka kupuje raz na 100 km karmę to nie znaczy, że psy są odpowiednio żywione.
Czy ktoś pomyślał o jej pozostałym stadzie? Gdzie ono teraz jest? O ile k**** jeszcze jest??? Polazła w marsz i gdzie hasiory zostawiła? Ktoś się zastanawiał? A może osoba która zna sprawę lepiej niż ktokolwiek może nam podpowiedzieć?
To, że Anka głosi mity na swój temat to jedno - ona uwiodła mnóstwo osób, więc idąc z ideą tak piękną jak adopcje bezdomnych psów ja bym uwierzyła diabłu...
W****** mnie dziewczyna i tyle! |
|
|
|
 |
czaras

|
Wysłany: 25-08-2013, 20:55
|
|
|
Sory zagalopowałam się. Anka po prostu tak na mnie działa, że trudno mi się opanować. Jak tylko słyszę o jej nowych inicjatywach zastanawiam się, czy zwierzęta mają się dobrze...
Nie mam kompletnie pojęcia dlaczego ludzie jej tak ufają - ale tak jest...
Szkoda tylko piesków.
To i poprzedni post pisała Ania, nie Czarek.
|
|
|
|
 |
Almathea83

Pies urodził się:
08.09.2011
|
|