|
Coś na rozweselenie |
| Autor |
Wiadomość |
inkapek
Paulina&Neska

Mój labrador: Neska
Suczka urodziła się:
21.11.2005r.
Wiek: 43 Dołączyła: 28 Lis 2007 Posty: 4151 Skąd: Teraz Czaplinek
|
Wysłany: 23-12-2008, 19:05
|
|
|
|
|
 |
gwiazdka
Anetka i Zarusia :*

Mój labrador: Zara
Suczka urodziła się:
01.02.2008
Wiek: 41 Dołączyła: 21 Paź 2008 Posty: 1771 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-12-2008, 19:13
|
|
|
| hehehe |
_________________ Jeśli w niebie nie ma psów, to chcę pójść tam gdzie po śmierci idą one...
 |
|
|
|
 |
Bora

|
Wysłany: 23-12-2008, 19:14
|
|
|
i to chrumkanie.... |
|
|
|
 |
labradorka
Magda&Molly

Mój labrador: Molka
Suczka urodziła się:
06.03.2007
Wiek: 35 Dołączyła: 26 Lis 2007 Posty: 376 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 23-12-2008, 19:24
|
|
|
Najlepszy jest dziadek i ten środkowy |
|
 |
Ziemo
Ziemo&Fido

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
19.06.2008
|
|
|
|
 |
Diana S

|
Wysłany: 30-01-2009, 01:09
|
|
|
Dobre Ziemo |
|
|
|
 |
Ziemo
Ziemo&Fido

Pies urodził się:
19.06.2008
|
Wysłany: 30-01-2009, 06:57
|
|
|
Ale to nie Ziemo pisał... On to wkleił jedynie |
|
 |
labi
Labi

Mój labrador: Labi
Pies urodził się:
27.01.2006
Wiek: 63 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2185 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 30-01-2009, 07:38
|
|
|
Autor (-ka?, -rzy?) zawarł w tym tekście całą prawdę Ileż podobieństwa z opisanymi tam sytuacjami odnaleźlibyśmy w naszych zachowaniach (no, przynajmniej piszę o Natce i o sobie) |
_________________ Galeryjka Labiego - 1385 fotek |
|
|
|
 |
papisia

Mój labrador: Sabusia, Chilli, Krysia, Karol
Mój labrador: Lula, Matylda, Benio (CKCS)
Mój labrador: Nelusia (ESS)
Wiek: 42 Dołączyła: 02 Maj 2008 Posty: 2017 Skąd: Aleksandria
|
|
|
|
 |
Szyszunia

Mój labrador: Bonus (Kenocto Dash)
Pies urodził się:
16.09.2008
Wiek: 40 Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 1565 Skąd: Northampton
|
Wysłany: 03-02-2009, 12:31
|
|
|
|
_________________ Bonus zaprasza do swojej galerii!!!
There is no psychiatrist in the world like a puppy licking your face… - Ben Williams |
|
|
|
 |
Ziemo
Ziemo&Fido

Pies urodził się:
19.06.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 09:01
|
|
|
Świetna historia z życia wzięta !!!!
Oto korespondencja klienta, który wysłał do swojego
banku (BPH) list ...W pewnej sprawie
Oto co Nas może spotkać w czasach ... Ochłodzenia gospodarczego...
Witam Serdecznie,
Jako Klient Państwa banku jestem głęboko poruszony troską i dbałością o mnie w tych ciężkich
dla bankowości czasach. Z ogromną radością przywitałem zaproszenie do grona
WYSELEKCJONOWANYCH, WYBITNYCH i SPECJALNYCH klientów Państwa banku.
Przepustka do tego świata VIP-ów w formie SREBRNEJ karty kredytowej dotarła do mnie
bezpośrednio za pośrednictwem niezawodnej Poczty Polskiej. Bycie VIP-em, osobą nagrodzoną
lub wyróżnioną niesie ze sobą wiele korzyści. Taka nobilitacja sama w sobie powinna być
powodem do dumy i radości. Pewnie by i była...
Jak na razie jedyna korzyść, to korzyść BANKU BPH w postaci 4,50 zeta za "obsługę karty"
Czymże jest jednak taka symboliczna opłata dzięki której można stać się VIP-em.!! Osobowością
wybitną, ze zdaniem której wszyscy się liczą .. No bo jak nie liczyć się ze zdaniem VIP-a !!!
Otóż okazuje się, iż głownie BANK BPH-a VIP-a w DUPIE ma. !!! WIELOKROTNIE
informowałem, iż NIE JESTEM ZAINTERESOWANY żadna karta kredytową !!!! ŻADNĄ
oznacza ŻADNA ani dla siebie, mojej firmy, mojego kota ani chomika!!! Po prostu żadną!!!!
Osoby nadal nie rozumiejące określenia ŻADNA odsyłam do encyklopedii lub słownika języka
polskiego!!!!! Jakież było moje zdumienie, gdy pewnego pięknego poranka otrzymałem Pocztą
Polską ten /dla niektórych/ plastikowy przedmiot pożądania !!! W liście podpisanym przez
samego Prezesa /sratatata/ było stwierdzenie, iż teraz wystarczy tylko abym udał się do oddziału i
AKTYWOWAŁ kartę. Do żadnego oddziału się nie udałem, a aktywacja karty polegała na
przecięciu jej na pół nożyczkami i wywaleniu do kosza. Notabene wywalam tam wszystko czego nie chcę, nie chciałem i o co nie prosiłem. Jakież było moje zdumienie, gdy logując się w niedzielę do systemu SEZAM, zauważyłem otwarte subkonto kartowe z limitem 10 tys. do karty której NIE AKTYWOWALEM i o którą NIE PROSILEM i której NIE CHCIALEM!! Co więcej z konta osobistego, zapewne "zgodnie z tabelą opłat i prowizji" ściągnięto mi 4,50 zl tytułem "obługa karty ". Tak, tak, dokladnie tej samej karty której nie chciałem ani o którą nie prosilem !!!!
Sytuacja ta jest BULWERSUJACA i wybitnie NAGANNA!! W dupie /bez przeproszenia/ mam
4,50 zeta natomiast nie zgadzam się na traktowanie mnie jak IDIOTY i IMBECYLA. Nie wnikam,
czyja to WINA. PODKREŚLAM, iż z obsługi PERSONELU bankowego do dnia dzisiejszego
byłem WYBITNIE zadowolony. Całą tę sytuację odbieram jako złodziejską praktykę banku,
której to mowię ZDECYDOWANE NIE!
NINIEJSZYM ŻĄDAM i DOMAGAM SIĘ!!! / nie proszę/ Natychmiastowego zamkniecia
subkonta kartowego oraz bezzwłocznego ZWROTU kwoty w wysokości 4,50 zł na moje konto
bankowe!!! Domagam się również:
a) PISEMNYCH PRZEPROSIN !
b) usunięcia mojej zgody na otrzymywanie materiałów reklamowych z banku BPH.
Sugeruję SZCZEGÓLNE zajęcie się moim postulatem nr B, gdyż mail ten zostanie przeze mnie
wydrukowany i zachowany, a w sytuacji gdy otrzymam jakąkolwiek przesyłkę reklamową od
BANKU BPH, poinformuję o tym fakcie GIODO (Główny Inspektorat Ochrony Danych
Osobowych).
Pozdrawiam Serdecznie
PS.
We wtorek podstawię pod siedzibę banku mojego Jeepa wraz z kluczykami i fakturą za wynajem tego auta na miesiąc! Faktura będzie wystawiona na 2000 złotych + VAT tytułem "Promocyjne
WYPOZYCZENIE SAMOCHODU". Ja wiem że Państwo nie Zamawialiście tej usługi. Jeepa nie Chcecie i nie potrzebujecie wynajmowac. Ale dla mnie Jesteście prawdziwymi mistrzami w sztuce wyłudzania kasy za niechciane usługi, .. A każdy mistrz to prawdziwy VIP!!! I jako VIP-y Załapaliście się na specjalną ofertę promocyjną mojej firmy: "JEEP na miesiąc za jedyne 2 tysie". Wkrótce planuję szereg nowych promocji, w których Weźmiecie Państwo jako bank udzial, wbrew swej woli. No bo przecież w BPH to normalne prawda ?
|
|
 |
Szyszunia

Pies urodził się:
16.09.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 09:57
|
|
|
Ziemo, ale sie usmialam. No i gratuluje temu panu takiego zachowania, ja juz bym poszla do tego banku i malego burdeliku im narobila |
There is no psychiatrist in the world like a puppy licking your face… - Ben Williams |
|
|
|
 |
Ziemo
Ziemo&Fido

Pies urodził się:
19.06.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 10:00
|
|
|
| Szyszunia napisał/a: | Ziemo, ale sie usmialam. No i gratuluje temu panu takiego zachowania, ja juz bym poszla do tego banku i malego burdeliku im narobila |
... Pana znam ... To mój kolega.
Nie napisał jeszcze tylko... Czy i bank odwrotnie z promocji skorzystał
... Bardzo mnie to ciekawi |
|
 |
Szyszunia

Pies urodził się:
16.09.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 10:03
|
|
|
To napisz jak sie dowiesz... mnie tez to ciekawi |
|
|
|
 |
Ziemo
Ziemo&Fido

Pies urodził się:
19.06.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 20:15
|
|
|
| Szyszunia napisał/a: | To napisz jak sie dowiesz... mnie tez to ciekawi |
... Już co nieco wiem... Szanowni Państwo z Banku ... Nie uważają się za Very Important Person ... Nie chcą skorzystać z promocji, ale i zwrócili rzeczone 4,50 |
|
 |
Szyszunia

Pies urodził się:
16.09.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 22:07
|
|
|
I bardzo dobrze! Pogratuluj koledze świetnego pomysłu |
|
|
|
 |
Ziemo
Ziemo&Fido

Pies urodził się:
19.06.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 22:37
|
|
|
| Szyszunia napisał/a: | I bardzo dobrze! Pogratuluj koledze świetnego pomysłu |
Już z siebie dumny... Jak paw chodzi, ale nie omieszkam |
|
 |
Ryniu

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019
Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022
|
Wysłany: 02-03-2009, 22:56
|
|
|
Ziemo, ja miałem osobiście jeden cyrk z jednym bankiem
Dawno temu wziąłem coś w sklepie na kredyt. Podpisałem wszystkie stosowne umowy, odebrałem towar i do domu. Czekam na korespondencję z banku w sprawie wysokości terminu i wysokości rat oraz co najważniejsze numeru konta na który mam te raty spłacać.
Miesiąc, dwa trzy minęły i nic
A tu nagle otrzymuję polecony - upomnienie - odsetki za zaległe raty. Była to śmieszna suma coś tam 2-3 zł. Znalazłem u mnie w mieście oddział gdyńskiego Banku, niestety nikt nie potrafił mi powiedzieć gdzie mam te raty wpłacać itp. Co gorsza powiedziano, że odsetki za niepłacenie muszę uiścić. Więc napisałem podobny do powyższego mail, tyle że pointa była taka:
W związku z próbą wyłudzenia ode mnie 2-3 zł (nie pamiętam ile) jestem zmuszony oddać sprawę do sądu itp takie tam ...
O dziwo po niedługim czasie dostałem pismo z przeprosinami, blankiety wpłat, nie dodano mi żadnych odsetek karnych i co ciekawe jeszcze odroczono mi płatności na kilka miesięcy. Może czasami trzeba po "chamsku" odpowiedzieć
Szkoda ze maila już nie mam, ale był w podobnym stylu napisany |
|
 |
Ziemo
Ziemo&Fido

Pies urodził się:
19.06.2008
|
Wysłany: 02-03-2009, 23:00
|
|
|
| Ryniu napisał/a: | | O dziwo po niedługim czasie dostałem pismo z przeprosinami, blankiety wpłat, nie dodano mi żadnych odsetek karnych i co ciekawe jeszcze odroczono mi płatności na kilka miesięcy. Może czasami trzeba po "chamsku" odpowiedzieć |
... Aż dziw, że właśnie odwet z reguły działa ... No ale co kraj, to przecie inny obyczaj... Gdyby nas jaki Szwajcar czytał ... Osiwiałby pewnikiem |
|
 |
Jagusia
Aga i jej sfora

Mój labrador: Sara
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.
Wiek: 48 Dołączyła: 02 Lut 2009 Posty: 1774 Skąd: skierniewice
|
Wysłany: 02-03-2009, 23:16
|
|
|
Ziemo - pisemko kolegi rewelacja. Mnie by się przydalo coś podbnego do Sygmy wyskrobac.
Jakieś 3 lata temu wzieliśmy coś za ich pośrednictwem na raty i wtedy sie zaczęlo. Raty splacilam o calej sprawie zapomnialam a tu nagle oni mi wysylaja, że chcą oplate za kolejny rok korzystania z karty. Jakiej karty pomyslalam? I zeczywiscie wcisneli nam wtedy jakąs kartę, ktorej ja w życiu nie aktywowalam i na smierć zapomnialam o jaj istnieniu. Zadzwonilam do nich, ze ja żadnej karty juz nie mam i miec nie chcę. W tym roku histori znow się powtużyła. Malo tego naliczyli mi odsetki i komornikiem straszą.... Już ja ich chyba postraszę |
_________________ Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa.
 |
|
|
|
 |
|
|