Wczoraj zamówiłam nową karmę: Nutrivet Instinct Atantic Ten Fish
Składniki:
śledź (nie mniej niż 13%), łosoś (nie mniej niż 11%), dorsz (nie mniej niż 9%), sardynki (nie mniej niż 9%), ziemniaki, groch, oleje i tłuszcze z kurczaka (nie mniej niż 8%), liofilizowana makrela (nie mniej niż 7%), liofilizowany czarniak (nie mniej niż 5%), liofilizowany witlinek (nie mniej niż 4%), okoń (nie mniej niż 2%), liofilizowana dorada (nie mniej niż 2%), liofilizowany morszczuk (nie mniej niż 2%), liofilizowany kurczak (nie mniej niż 2%), liofilizowane całe jaja (nie mniej niż 2%), olej z łososia (nie mniej niż 2%), olej rybny (nie mniej niż 2%), liofilizowane białko orkiszu, pulpa buraczana, zielony groszek, soczewica, batat, pomidory, jabłka, lucerna, szpinak, korzeń cykorii, drożdże, liść fenkułu, borówka brusznica, pulpa z granatów, galaretka z czarnej porzeczki, witaminy i minerały, liofilizowane białko osocza, hydrolizowana wątroba drobiowa, pestki winogron, chlorek potasu, węglan wapnia, fruktooligosacharydy (FOS), mannanooligosacharydy (MOS), tauryna, wyciąg z morszczynu pęcherzykowatego (Fucus vesiculosus), wyciąg z glonów brunatnych (Ascophyllum nodosum), wyciąg z juki Schidigera, siarczan chondroityny, siarczan N-acetyloglukozaminy, metylo-sulfonylo-metan, liść mięty, winian L-karnityny, wyciąg z rozmarynu, ekstrakt zielonej herbaty.
Skład wygląda całkiem nieźle, martwi mnie jedynie 40% białka ale sróbujemy Na obecnym Ardenie Jesska zrobiła się trochę matowa i puszcza więcej bąków niż zazwyczaj.. Więc trzebabyło poszukać czegoś innego Co myślicie?
Ostatnio zmieniony przez tenshii 08-11-2013, 12:14, w całości zmieniany 2 razy
Nikaaa, jak wam się sprawdza ta karma?
My jesteśmy na Ardenie ale myślę o zmianie.... przyznam że też patrzałam na ta karmę.. ale ciekawi mnie jak się sprawdza ?
Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007
Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015
Suczka urodziła się: Pomogła: 10 razy Wiek: 37 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 25678 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 07-11-2013, 17:51
Nikaaa, i jak tan na nutrivecie? Tak skaczę po wątkach, bo widzę, że powstaję dużo karm o fajnym składzie. Więc teraz będziemy zmieniać i próbować nowości
Pomogła: 12 razy Wiek: 46 Dołączyła: 29 Kwi 2010 Posty: 14690 Skąd: Telford UK
Wysłany: 06-12-2013, 12:03
missy napisał/a:
Zamówiliśmy właśnie Nutrivet Instinct Growth & Nutrients
ja dzisiaj zamowilam dla Shelbusi - zobaczymy czy dziewczynce podpasuje
Na zooplusie jest promocja - 12kg karmy + 1l oleju z lososia za 39.90 funtow, wiec chetnie skorzystalam
sporo, ale przez jakis czas na pewno nie zaszkodzi
dokładnie tym bardziej że u nas Lexi to chudzinka, jak zacznie za szybko przybierać to wtedy zmienimy.
Póki co jej smakuje (już prawie kończymy mieszanie ze starą karmą)
Qupale też o wiele lepsze niż na Ardenie.
Pomogła: 12 razy Wiek: 46 Dołączyła: 29 Kwi 2010 Posty: 14690 Skąd: Telford UK
Wysłany: 06-12-2013, 14:37
missy, ja właśnie się zdecydowalam, bo Shelby cos przestala rosnac, a ona juz od pewnego czasu jest na karmie adult, bo ponoc za szybko rosla... spróbuję czy jeszcze troszkę podrosnie na wysokobialkowej karmie
Plusem jest też że dawka dzienna jest dużo mniejsza niż nasza stara karma
Ps. mibec fajnie że udało wam się trafić na taką promocję, bo z tego co patrzałam to ten olej kosztuje ok 15 funtów (kilka miesięcy temu go próbowaliśmy, tylko mniejsze opakowanie)
My przy zamawianiu karmy natomiast dostaliśmy darmowy kocyk
tak, my tylko robimy zakupy w zooplusie Tylko że my zamawialiśmy jakoś tydzień temu (to wtedy były do wyboru albo kocyk albo szczoteczka do zębów za free) Teraz z tego co wiem , przez cały grudzień też jest do wyboru jakiś prezent (codziennie coś innego)
mibec, Lexi też wali niesamowite bąkale po Nutrivecie ale też mam nadzieje że się dopiero przestawia na nowość.
Ale jeśli chodzi o qupale to jesteśmy super zadowoleni, jest ich o wiele mniej i robi same "trwarde" w przeciwieństwie do Arden Grange przy której ciężko je było nawet sprzątnąć
A odnośnie tych bąkali to mam nadzieje że się to trochę unormuje.. bo z karmy jestem jak na razie zadowolona.
Wychodzi też o wiele mniejsza porcja dzienna niż starej karmy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum